29 Kasım 2012 Perşembe

Un Helvası

Herkese merhaba,

Un helvası yaptım. Evi müthiş bir koku sardı. Kokuyu duyan mutfağa geldi. Bu helvayı tutturması zor ama vereceğim tarif ile helvanız çok güzel ve lezzetli olacak emin olun. Sizlere de denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. İşte güzel mi güzel helvamın tarifi,






Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için,
  • Ceviz


Yapılışı :

Tencereye yağımızı koyalım. Unu ilave edip pembeleşene kadar kavuralım. Suyu ve toz şekeri  ilave edelim. Suyunu çekene kadar karıştıralım. Helva tencerenin içinde toplanmaya başladıktan 2 - 3 dk. daha karıştırıp ocağın altını kapatalım. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp 10 dk. dinlendirelim. Helvamızı ceviz ile süsleyip servis yapalım.

Afiyet Olsun.... 
  







 

26 Kasım 2012 Pazartesi

Mozaik Pasta

Herkese merhaba,

Çocukluğumuzun meşhur mozaik pastası. İlk annemizin  elinden yediğimiz mozaik pastasını bildiğimiz yumurtalı ve margarinli halinden çıkartıp farklı bir lezzet yakaladım. Enfes bir tat. Umarım sizler de denediğinizde aynı fikre sahip olursunuz.. 

İşte farklı mozaik pastamın tarifi,







Malzemeler :

  • 1,5 pk petibör bisküvi
  • 1 kutu krema
  • 1 pk bitter çikolata
  • 1/2 pk sütlü çikolata
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı toz şeker 

Yapılışı :


Kremayı tencerenin içine alalım. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. İçine bitter çikolatayı, sütlü çikolatayı, kakaoyu, tereyağını ve toz şekeri ilave edip karıştıralım. Malzemelerin hepsi homojen bir kıvam alınca ufaladığımız bisküvilerin içine dökelim. İyice karıştıralım. İstediğimiz kalıba alalım. 2 saat buzlukta bekletelim. Servis etmeden önce buzdolabından çıkaralım. Pastamızın üzerini istediğimiz şekilde süsleyip, dilimleyerek servis edebiliriz.


Afiyet Olsun...



.

Tahinli Kemalpaşa Tatlısı

Merhabalar,

Çok pratık ve hoş bir lezzet. Ben tahinle birlikte olduğunda daha çok seviyorum. Hemen yapabileceğiniz kolay tatlımızın tarifi,





Malzemeler :
  •  1 pk kemalpaşa tatlısı
  • Tahin

Yapılışı :

Tatlımızı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Tatlılarımızı geniş bir borcamın içine alalım. İlk sıcaklığı geçtikten sonra üzerlerine tahin gezdirip servis yapalım.

Afiyet Olsun...

25 Kasım 2012 Pazar

Vişne Reçeli

Merhabalar,

Melatonin doğal olarak vücut tarafından da salgılanan, uykuyu düzenleyen ve yaşlanma sürecini zayıflatan bir antioksidandır.  Vişneyi çiğ olarak yediğimizde vücuttaki  melatonin seviyesi yükselir. Özellikle kış aylarında çiğ olarak pek bulunmayan vişnenin reçel olarak ya da kurutulmuş olarak tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca vişnenin zeka açıcı bir etkisinin de olduğu belirtiliyor.
 
Reçel yapımının zor olduğu düşünülse de göründüğü kadar zor değildir. Ayrıca evde sağlıklı ve katkı maddesi içermeyen bir reçelin de tadına doyum olmaz.

Vücudumuz için faydalı bir yiyecek olan vişneyi mümkün olduğunca fazla tüketmeliyiz diyorum ve geçiyorum vişne reçelimin tarifine,







Malzemeler :

  • 1 kg vişne
  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limonun suyu


Yapılışı :

Vişneler yıkayalım. Çekirdeklerini çekirdek çıkartma aparatı ile ya da çengelli iğnenin arkası kullanılarak çıkartalım. ( Ben bu sefer çekirdeklerini çıkartmadan yaptım. Böyle de güzel oldu. ) Derin bir tencereye alınan vişnelerin üzerine toz şeker döküp 1 gece dolapta bekletelim. Süre sonunda şekerlerin bir kısmı erimiş olur. Tenceremizi orta hararetli ocağın üstüne alalım. Kaynamaya başladığında üzerinde köpükler oluşur, bu köpükleri kevgir yardımıyla alalım. Ocağın altını kısalım ve reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim. 

Afiyetler Olsun...   



21 Kasım 2012 Çarşamba

Kimyon



  
Baharatlar ile ilgili yazı dizimize, KİMYON BAHARATI  ile devam ediyoruz.

Latince ismi " Cuminum cyminum " olan kimyon Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarındandır. Anavatanı Orta doğu ve Doğu Akdeniz' dir. Ülkemizde Orta Anadolu, Konya ve Eskişehir' de yetiştirilmektedir.

Kimyon baharatı kimyon bitkisinin tohum kısmının öğütülmesinden elde edilir. Yemeklerde toz olarak kullanılan kimyon, tercihen tohum olarak ta kullanılmaktadır.

Kimyonun en çok tüketildiği ülkeler Hindistan, Fas ve Meksika' dır.

Bulgur ve bakliyat tüketirken kimyon kullanımı öneriliyor, yemekten sonra oluşacak şişkinliği alması açısından.


KİMYONUN FAYDALARI :

  • İşhatı açar.
  • Hazımsızlığı önler.
  • Terletici etkisi vardır.
  • Gaz söktürücüdür.

LÜTFEN DİKKAT !.

  • Hamilelerde kullanılması önerilmiyor.
  • Midesi hassas kişilerde tahriş etkisi yapabileceğinden kullanılması önerilmiyor.
Her gıda maddesinin tüketiminde dikkatli olmak gerektiği gibi, kimyon baharatının tüketiminde de dikkat edilmesi gerekiyor.

Yemeklerinizin lezzeti, ağzınızın tadı bol olsun......

Sevgiyle kalın...


Görsel netten alıntıdır.









19 Kasım 2012 Pazartesi

Başarmış Olmak


 
Çoğu zaman ve çok gülümsemek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin takdirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine tahammül edebilmek; güzelliği takdir edebilmek, başkalarındaki "en iyiyi bulabilmek"; sağlıklı bir çocuk, bahçelik bir arazi ya da daha iyi hale getirilmiş bir sosyal durum yoluyla bu dünyayı olduğundan biraz daha iyi bırakarak terk etmek; bir tek hayatın bile sırf siz yaşadınız diye daha rahat nefes almış olduğunu bilmek. 

İşte "Başarmış Olmak" budur. -

Ralph Waldo Emerson 


Ne güzel söylemiş düşünür. Hayatta bir şeyleri başarmak, başardığınla mutlu olmak ne güzel bir meziyet. İnsanoğlunun şu hayatta yapamayacağı hiç bir şey yok.


Yeter ki istesin.....



18 Kasım 2012 Pazar

Kuru Börülce Salatası

Merhabalar...:))


Kuru bakliyatların içinde pek fazla tüketmediğimiz börülceden salata yaparak evdekilere yedirmenin bir yolunu buldum. Bu durumdan çok mutluyum. Köftenin ve et yemeklerinin yanında tadına doyum olmuyor.

Eğer siz de sevdiklerinize bu salatadan hazırlamak isterseniz tarifim şöyle,








Malzemeler :

  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Maydonoz
  • Dereotu


Yapılışı :

Börülceyi yıkayalım. Yaklaşık 20 - 25 dk. haşlayalım. Diğer tarafta soğanları piyazlık doğrayalım. İstediğimiz yeşillikleri ince ince doğrayalım. Haşlanan börülcenin içine soğan, yeşillikler, limon suyu, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilerek karıştıralım. Salatamız servise hazır...

Afiyet Olsun....



Not :  
Ben haşlama suyuna bir iki damla limon damlatıyorum börülceler daha beyaz oluyor......!








 

Mercimek Çorbası


Merhabalar,

Kışın soğuk günlerde sıcacık bir çorbanın yerini hiç bir şey tutamaz. Hangi çorba olursa olsun bizim evde severek yenilir. Küçük kızım olduğu için yaptığım yemeklerin daha besleyici olmasına özen gösteriyorum. Onun için mercimek çorbasına patates ve havuçta ekliyorum.

İşte benim yaptığım mercimek çorbasının tarifi,








Malzemeler : 
  
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Yeteri kadar su ve tuz

Yapılışı :

Soğan, havuç ve patatesleri rendeliyelim. Derin bir tencereye kırmızı mercimeği, havucu, patatesi ve soğanı alalım. Üzerini geçecek kadar su ve yeteri kadar sıvıyağı ilave edelim. Orta hararetli ocakta arada bir karıştırarak kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 30 dk. kaynadıktan sonra çorbamıza tuzunu ilave edip blendırdan geçirelim. Tamamen pürüzsüz hale gelen çorbamız servise hazır....

Afiyet Olsun.....  




15 Kasım 2012 Perşembe

Karabiber





Latince ismi " Piper nigrum " olan karabiber sofralarımızın ve yemeklerimizin vazgeçilmez baharatlarındandır. Anavatanı Hindistan olmasına karşın, sıcak iklimli diğer bölgelerde de yetişir. Ülkemizde Adana civarında deneme üretimleri yapılmış ama olumlu sonuç alınamamıştır.

Karabiberin ülkemizde yıllık tüketimi 3 bin ton kadardır.

Karabiber, diğer baharatlara nazaran sindirim sistemini en çok çalıştıran baharattır.

Karabiber de bulunan " piperin " adlı maddenin zayıflamaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

Beyaz biber, pembe biber ve yeşil biber olmak üzere çeşitleri vardır.

Olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulursa karabiber, olgunlaştıktan sonra kabukları soyularak kurutulursa beyaz biber elde edilir.

Beyaz biberin özelliği, kullanıldığında sosların rengini bozmaz; daha belirgin kokusu va tadı vardır.




KARABİBERİN FAYDALARI :

  1. Antioksidan ve antibakteriyel özeeliğe sahiptir.
  2. İştah açar.
  3. Hazmı kolaylaştırır.
  4. İdrar söktürücüdür.
  5. Mide va bağırsak gazlarına engel olur.
  6. Kansızlığa karşı faydalıdır.
  7. Sinirleri kuvvetlendirir.

Kısacası  karabiber, uzun yıllar sofralarımızın baş tacı olmaya devam edecek gibi göünüyor....


Görsel netten alıntıdır.

12 Kasım 2012 Pazartesi

Domatesli Top Biber Turşusu

Herkese merhaba,

Turşu hangi haliyle olursa olsun. hoşuma gider. Bizim evde turşu çok tüketilir. Eşim acıyı çok sever. Onun için hem acılı hem de domatesli bu turşuyu denemek istedim. Lezzetli olduğunu düşündüğüm turşumun tarifi,







Malzemeler :

  • 300 gr top biber
  • 4 - 5 adert domates
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı salamura tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 3 - 4 diş sarımzak

Yapılışı :

Biberlerin saplarını ayıklayalım. Domatesleri rendeleyelim. Rendelediğimiz domateslerin içine tuz, sirke ve limon tuzunu ilave edip erimeleri için karıştıralım. Karışımın içinre top biberleri de ilave edelim. Kavanoza domatesli biberlerimizi dolduralım ve sıkıca kapatalım.  Kavanozun ağzında 2 parmak boşluk kalsın. Turşumuz 15 - 20 gün içinde yenebilir hale gelecektir. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.


Not :
Turşumuzu dinlenme sürecinde arada bir sallayarak alt üst edelim.

Pratik Bilgiler

  • Sarımsak ve soğan doğradıktan sonra ellerinizin kokmamasını istiyorsanız işinizi bitirdikten sonra ellerinizi metalle ovun.

  • Ağız kokosundan kurtulmak için, bir iki dal maydanoz çiğnerseniz kokudan eser kalmayacaktır.

  • Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde boğazınızda bir ağrı hissettiğinizde adaçayı demleyip, bununla gargara yapmak faydalı olacaktır.

  • Halılara karbonat serpip bir gece bekletelim. Ertesi gün elektrikli süpürgeyle süpürdüğümüzde halımızdaki kötü kokulardan eser kalmayacaktır.

  • Güveleri dolaplardan uzaklaştırmak için defne yapraklarını kullanabiliriz.

  • Balık kızartırken balıklarımızın altın sarısı gibi olmasını istiyorsak kızartma yağına biraz pul biber atabiliriz.

  • Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt ilave ederseniz , kar gibi beyaz olduğunu, hem de evinizin kötü kokmadığını fark edeceksiniz.

  • Yemeğinizin tuzunu fazla attıysanız eğer hiç telaşlanmayın. Tencereye bir kaç parça patates atın, fazla tuzunu çekecektir.

  • Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kalıbınızın altına ıslak bir bez serin ve biraz bekletin. 

  • Evde ekmek mi bayatladı ? Mutfak robotuna atın ve galeta haline getirin. Sonra hemen kullanmayacaksanız gerektiği zaman kullanılmak üzere derin dondurucuya kaldırın.

  • Patateslerinizin filizlenmemesi için, sepetin içine bir kaç tane elma atın.


  • Bayatlayan veya yumuşayan bisküvilerinizi hemen çöpe atmayın. Bir kaç dakika fırında bekletirseniz kıtır kıtır olduklarını göreceksiniz.

Lor Kurabiyesi

Herkese merhaba,


Hafta sonu Fulya Yenge' min yanına gittik. Yengemin her zaman mutfakta harikalar yarattığını bilmeyen yoktur. Lezzetli yemeklerine ve çayın yanındaki eşsiz sohbetine doyum olmaz. Bu kurabiyeleride bizler için hazırlamış. Canım yengeme bu lezzetli kurabiyeler için ellerine sağlık diyelim ve geçelim tarifine,







Malzemeler :

  • 200 gr tereyağı
  • 300 gr tatlı lor
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta ( akı içine, sarısı üstüne )
  • Aldığı kadar un


Yapılışı :


Tüm malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve şekil verilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Kurabiyeler tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 180 C fırında 15 - 20 dk. pişirilir.


Afiyet Olsun....







11 Kasım 2012 Pazar

Ev Yapımı Erişte

Merhabalar,

Eskiden büyüklerimizin yaptığı ev yapımı erişteyi hadi bir cesaret yapmaya kalktım. Tadına ve lezzetine alışık olduğumuz şekilde aynı kıvamda  tutturabilecekmiyim diye de düşünmedim değil hani. Ama kızımında çok sevdiğini düşünerek başladım hazırlıklara. İşte ilk deneyimim olan ev yapımı erişte tarifim,







Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Yapılışı :

Tüm malzemeleri karıştırarak sert bir hamur elde edelim. Geniş cam bir kasenin içine bir miktar un serpelim ve hamuru buraya alalım. Hamurun üstüne nemli bir bez örtüp 30 dk. bekletelim. Hamuru dinlendirdikten sonra bezelere ayıralım. Bezeleri yufka şeklinde oklava yardımıyla çok fazla ince olmayacak şekilde açalım. Açtığımız yufkaları serin bir yerde hafif kurumasını için bekletelim. Yufkaları şeritler halinde keselim. Şerit haline gelen yufkamızı ince ince keselim. Kesilen hanurları temiz bir bezin üstüne yayalım. Arada bir karıştırıp her yerinin eşit olarak kurumasını sağlayalım. Kuruyan eriştelerimizi serin bir yerde kavanozlarda muhafaza edelim.

Afiyet Olsun...











Ev Yapımı Domates Sosu

Merhabalar,

Yazın bitmesine sayılı günler kala kışlık yiyeceklerimi hazırlamak beni çok mutlu ediyor. Yazın yediğimiz domatesin lezzetini kışa taşımak işin en güzel tarafı. Bir yanda da turşular, erişteler ve de dondurucuya kaldırdığım tap taze sebzeler de hazırlandı. Allah bu güzel lezzetleri hepimize ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah.

Evet canlarım her yemekte gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz domates sosumun tarifi şöyle,







Malzemeler :

  • 5 kg domates
  • 4 yemek kaşığı salamura tuzu


Yapılışı :

Domateslerin varsa sapları temizlenir. İyice yıkandıktan sonra güzel soyulabilmesi için kaynayan suyun içinde 10 - 15 dk. bekletilir. Bu işlemi domatesi daha ince soyabilmek adına yapmamız gerekiyor. Domatesleri soyduktan sonra robottan geçirerek püre haline gelmesini sağlayalım. Derin bir tencerenin içine domatesleri ve tuzu ilave edip orta hararetli ocakta suyunu çekinceye kadar kaynatalım. Kavanozları ve kapaklarını kaynar suyun içinde 1-2 dk. bekletelim. Steril hale gelen kavanozlara sıcak sıcak domatesimizi dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım. Ve bir gün ters çevirip bekletelim. Ertesi gün kavanozlarımızın kapaklarını kontrol edelim. Kapaklarında şişme yoksa domates soslarımız sağlıklı bir şekilde hazırlanmış demektir. Kışın kullanmak üzere serin bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet Olsun...










10 Kasım 2012 Cumartesi

Tarçınlı Kurabiye

Merhabalar,

Bu kurabiyeyi kızım çok seviyor. Biz kızımla mutfakta birşeyler yapmayı çok severiz. Bugünde bu kurabiyeleri yaptık. Kızım süsleme kısmıyla bizzat kendi ilgilendi. İşte kurabiyemizin tarifi,









Malzemeler :

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 200 gr margarin
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın



Yapılışı :


Yumurta ve oda sıcaklığındaki margarin karıştırılır. Sonra un, pudra şekeri,mısır nişastası, karbonat, tarçın ve vanilya ilave edilerek yoğurulur. Hamur ele yapışmayacak kıvamda olmalı. Hamuru merdane ile açarak istediğimiz şekillerde hazırlayabiliriz. İsterseniz sizde bizim gibi damla çikolatalarla süsleyebilirsiniz. 180 C fırında 15 - 20 dk. pistikten sonra kurabiyelerimiz servise hazır hale gelecekler.


Afiyet Olsun...

9 Kasım 2012 Cuma

Soğan Turşusu

Herkese merhaba,

Bu turşuyu Dokuzuncubulut' un sitesinde görmüştüm. Kendisi yeşil kabak ve soğan turşusu olarak hazırlamış. Ben de çok merak ettim. Ama ben sadece soğan turşusu olarak yaptım. Gerçekten çok güzel oldu. Sizelerinde denemesini şiddetle tavsiye ederim. Balığın, köftenin ve ızgaraların yanına çok yakışıyor.



İşte bu lezzetli soğan turşusunun tarifi,







Malzemeler :

* 2 adet kuru soğan
* 1 su bardağı elma sirkesi
* 2 su bardağı su ( kaynamış ve soğumuş )
* 1 çay kaşığı kişniş tohumu
* 1 çay kaşığı hardal tohumu
* 2 çorba kaşığı salamura tuzu
* 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Yapılışı :

 Soğanları halka halka doğrayalım. Geniş cam bir kabın içine su, tuz ve buz atalım içine soğanları alalım ve yaklaşık 1 saat bekletelim. Diğer tarafta sirke, su, tuz ve limon tuzunu eritelim. Kavanozun içine soğanları, kişniş ve hardal tohumunu ilave edip sirkeli suyu boşaltalım. Su malzemelerin üstünü örtecek kadar olmalı. Turşumuz yaklaşık 1 hafta sonra yenmeye hazır hale gelecektir. Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında saklayalım.


Afiyet Olsun....  










 

Karışık Turşu

Merhabalar,
  
Evde olan malzemelerle turşu yaptım. Turşuyu çok severim. Bu turşuda çok güzel oldu. Küçük bir kavanoz hazırladım. İşte tarifi,







Malzemeler :

* 3 - 4 adet salatalık
* 3 - 4 adet biber
* 2 adet havuç
* 1 avuç nohut
* 1 baş sarımsak
* 1 su bardağı üzüm sirkesi
* 2 su bardağı su ( kaynamış ve soğumuş su )
* 1 çorba kaşığı salamura tuzu
* 1 tatlı kaşığı limon tuzu


Yapılışı : 

Tüm malzemeleri yıkayalım. Süzülmeleri için tüm malzemeleri bir müddet süzgeçte bekletelim. Sonra kavanozun dibine nohutları atalım. Diğer tüm malzemeleri istediğimiz boyutlarda doğrayarak kavanoza dizelim. Diğer tarafta sirke, su, tuz ve limon tuzunu karıştırarak eritelim. Sirkeli suyu kavanozun içine boşaltalım. Sirkeli su malzemelerin üstünü örtecek kadar olmalı. Turşumuz 15 - 20 gün dinlendikten sonra yenebilir hale gelecektir.


Not :

Hazırladığım turşu 800 gr' lık cam kavanoz içindir. Turşunuzu ölçüyü arttırarak daha büyük cam kavanozlara  yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun....







 

Kuru İncir Tatlısı

Merhabalar,

Blogumu yeni açtım. İlk tarifim olacak bu tatlı. Umuyorum ki herşey güzel olacak. Sizlerle birlikte...
Bu tatlıyı uzun zamandır yapmak istiyordum. Nihayet fırsat bulabildim. Biz çok beğendik, en beğenilen tatlılar kategorisinde çoktan yerini aldı bile.

İşte Tarifi ;







Malzemeler :

* Yarım kiko kuru incir
* 1 su bardağı süt
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet çubuk tarçın
* Ceviz veya fındık
* Kaymak


Yapılışı : 

İncirleri, nişastasının gitmesi için güzelce yıkayalım. Sıcak suyun içinde yarım saat bekletelim. Daha sonra sap kısımlarını keselim. İncirlerin alt kısmında bıçak yardımıyla kesik açalım. Ceviz veya fındık ile dolduralım. Geniş bir tencereye tek sıra halinde dizelim. Süt, toz şeker ve kabuk tarçını ilave edip kısık ateşte yaklaşık 15 - 20 dk. pişirelim. İncirlerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaymak eşliğinde servis yapalım.


Afiyet Olsun....  







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...