7 Ocak 2014 Salı

Asma Yaprağında Kereviz Dolması

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere inanılmaz lezzetli, bir o kadar da değişik bir tarif vereceğim. Artık çoğunuz biliyordur benim ilginç tarifler peşinde koştuğumu. İşte bu tarifte aynen öyle...:)

Bizimkiler bayıldı. Hele ben içine düştüm. Zeytinyağlı kereviz yemeğine bir alternatif. Ben yaprak sarması pek fazla yapamıyorum. Ama böyle olunca hem sarma hem dolma ikisi bir arada...Hem de misafir sofralarına da eşlik edebilecek şık bir sunum. Mutlaka ama mutlaka deneyin diyorum ben.

Daha önce de Asma Yaprağında Enginar Dolması yapmıştım. O tarifimi de mutlaka deneyin.

Evet geçelim artık asma yaprağında kereviz dolmamızın tarifine,






Malzemeler :

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 200 gr asma yaprağı
  • 100 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı TAT domates salçası
  • 1 çorba kaşığı TAT biber salçası
  • 4 - 5 dal maydanoz
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Sumak
  • Tuz


 
Yapılışı :

Yaprakların tuzunun gitmesi için kaynamış suda 2- 3 dk  haşlayalım. Diğer tarafta pirinci geniş bir kabın içine alalım. Üzerine 1 fincan sıcak su döküp kabartalım. Soğanı ve domatesi rendeleyelim. Maydanozu ince ince doğrayalım. Kıyma, soğanın bir tanesini, domates, maydanoz, salça ve baharatları pirince ilave edelim. En son zeytinyağını ilave edip iyice karıştıralım.Kerevizler ayıklayıp halka halka dilimleyelim. Ben dört eşit parçaya böldüm. Kerevizleri kokusu çıksın diye kaynar suya limon sıkarak en az 15 dk. bekletelim. Yaprakları büyüklüklerine göre iki yada üç tane yan yana tezgahın üstüne serelim. Ortasına  kereviz halkasını yerleştirelim. İçine pirinçli kıymalı harçtan koyalım. Ve güzel bir şekilde kapatalım. Kereviz dolmalarımız suyun içinde kalmasın diye asma yapraklarının dal kısımlarını ve sert yaprakları tencerenin dibine döşeyelim. Soğanın bir tanesini de halka halka kesip tencerenin dibine yerleştirelim Havucu da soyup dilimleyelim soğanların üzerine yerleştirelim. Üzerlerine kereviz dolmalarımızı dizelim. Biber ve domates salçasını sıcak su ile açalım. Dolmaların üzerinden dökelim. Dolmaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirelim ve  porselen bir tabak kapatıp orta hararetli ocakta  yumuşayana kadar pişirelim. Ve nefis asma yaprağında kereviz dolmamız servise hazır...




Afiyetler Olsun.






Sunum tabağım  Keramika Seramik... Keramika Seramik ürünleri ile hala tanışmadıysanız ve daha neler var diye merak ediyorsanız  internet sitelerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ...:))
   












34 yorum:

  1. zeytin yağlı yemeklere bayılırım,sizin yaptığınız da enfes görünüyor,ellerinize sağlık,
    sevgiler

    www.minikmini.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Kerevizi çok severim sık,sık yaparım bu tarifinizide mutlaka yapacağım nefis olmuş.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım benim. Kerevizi seviyorsan benim tarifimle mutlaka dene eminim çok beğeneceksin...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. kerevizin salatasını yedim ama boyle denemedım elınıze saglık enfes görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Mutlaka denemelisin inanılmaz lezzetli oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  4. görüntüsü harika eminim tadıda öyledir...elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. Tarif süper, sunumu çok şık....:) 10 numara 5 yıldız.....
    Buse.....:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim çok teşekkür ederim canım. Beğenmene sevindim....:))
      Sevgiler,

      Sil
  6. ellerine sağlık canım çok şık olmuşuz sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten değişik :)
    Mutlaka en kısa zaman da denenecek :)
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Mutlaka dene inanılmaz lezzetli oluyor....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  8. değısık bır tarıfmıs elıne sağlık

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlı.. Muhteşem görünüyor..:))

    YanıtlaSil
  10. Gercekten degisik ve orjinal bir tarif. Eminim tadi da enfestir. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ELLERİNE SAĞLIK SELDACIM,SÜPER BİR TARİF OLMUŞ.

      Sil
  11. beğendim değişik de sunum çok şık ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mericiğim çok teşekkür ederim canım....Sevgiler,

      Sil
  12. Elinize sağlık çok şık görünüyor ama içine nasıl yerleştirdiğini anlamadım pek sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgencim çok teşekkür ederim. Canım şöyle anlatayım yaprağın genişliğine göre 3 veya dört yaprağı tezgahın üzerine kenarları üst üste gelecek şekilde seriyoruz. Ortasına kereviz dilimini koyup iç harçtan ilave ediyoruz. Yaprakları toparlayıp sarıyoruz....:))
      Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle,

      Sil
  13. Ellerine sağlık Seldacım hımmm nefis bu tarif o kadar ezberciyim ki zeytinyağlı sandım kıymalıymış enginar tarifi de kıymalıymış :)) alışmışım zeytinyağlı ve kuşbaşılıya çok sık yaparım şimdik kıymalı yapacağım fikrine eline sağlık :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle ellerinize sağlık, davetinizi geç gördüm. Özür dilerim. görür görmez geldim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Hoş geldin sefalar getirdin....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  15. Nefis görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  16. Değişik tariflere bayılıyorum,özgün olmak farklı birşey Selda'cım.Harikasın,deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ihlamurcum güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim....:)))
      Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...