28 Mart 2014 Cuma

Turp Carpaccio

Hepinize kocaman bir merhaba....:))

Öncelikle Hayırlı Cumalar diliyorum sizlere.

Bugün ilginç bir tarif var sırada. Adını bir rivayete göre İtalyan ressam Vittore Carpaccio' dan alan, carpaccio genelde çiğ et ile yapılır. Günümüzde sebze ve meyvelerle yapılan değişik reçetelerde görmek mümkün.

Ben zaten bildiğiniz üzere sürekli değişik tarifler denemeyi çok severim. Kara kaplı defterimde uzun zamandır yapılmayı bekliyordu. Artık zamanı geldi dedim ve bu enfes lezzeti hazırladım. Yemekte arkadaşlarımız vardı. Hepsinden tam not aldı. Ar-ge çalışmalarına devam. Önümüzdeki günlerde değişik sebzelerle versiyonlarını yapmayı planlıyorum. Beni takip etmeye devam edin canlarım....:))

Ben sosunda beyaz şarap kullandım. Ama siz ilave etmeyebilirsiniz...

Ve geçelim artık inanılmaz lezzetli tarifime,










Malzemeler :

  • 2 orta boy turp
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı beyaz şarap
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için,
  • Maydanoz

Yapılışı :


Turpları güzelce yıkayalım. Baş ve uç kısımlarını alalım. Soymadan çok ince olacak şekilde dilimleyelim. Diğer tarafta bir kabın içine zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, beyaz şarap, rendelediğimiz sarımsak ve tuzu alıp iyice çırpalım. Turpları servis tabağına alalım. Sosu üzerine gezdirelim. Üzerine ince kıydığımız maydanozları serpelim. Buzdolabında en az 5 - 6 saat bekletip servis yapalım.


Afiyet Olsun...







41 yorum:

  1. Turp inanılmaz faydalı özellikle kışın kıymetini bilmek gerek. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aynen öyle turp çok faydalı onun için fazlaca tüketmek lazım...:))
      Sevgiler,

      Sil
  2. Ooof öğle yemeği vakti olsa da yesek :))

    YanıtlaSil
  3. zamanı iken denemek lazım.görüntü muhteşem.elinize saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor...:))
      Sevgiler,

      Sil
  4. Canım benim ellerine sağlık. Yine döktürmüşsün. Tablo gibi vallahi bakmaya kıyamadım. Çok beğendim hem pratik hem lezzetli olmuş daha ne olsun. Zaten sen yaparsın da güzel olmaz mı...:))))))) Afiyet şeker olsun canımcım...Seni seven **** BUSE ****

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Buseciğim. Mutlaka denemelisin canım çok lezzetli oluyor hem de çok pratik. Ben de seni çok seviyorum canım...:)) Sevgilerimle,

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ayşe Hanım. Hem değişik hem de çok lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin. Sevgiler,

      Sil
  6. OH NE GÜZEL.. Süpersin canım. fotolarında harika. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nursevin ablacım..Beğendiğine çok sevindim...Sevgilerimle,

      Sil
  7. Güzel ve degisik bir turp sunumu olmus , ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. turp hakkettiği değeri göremiyor bizde... denenecekler listesine alınmıştır, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mutlaka deneyin turp hiç bu kadar lezzetli olmamıştı...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  9. ellerine sağlık sunum 10 numara olmuş :))))

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım,gerçekten çok şık bir sunum olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuleciğim çok teşekkür ederim canım...Sevgiler,

      Sil
  11. Nefis görünüyor, benimde bir kabak carpaccio tarifim vardı senin tarif sayesinde hatırladım :)) bazen ne yaptı unutuyor insan,
    harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Benim de var kabak carpaccio tarifim... Pek yakında yayında. Sizinkini de merakla bekliyorum...Sevgiler,

      Sil
  12. Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli ve şık görünüyor..:))

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık bu güzel resim sayesinde turp yemeyen bile turp yemek ister canım çekti pek severim :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık tatlim…
    Görsele bayıldım harika…
    Sevgilerimle Seldam hamaratım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim canım benim çok teşekkür ederim. Kocaman sevgilerimi gönderiyorum sana...:)))

      Sil
  15. Seldacim ne kadar şık bir sunum olmus. Turp bana hic bu kadar cazip gorunmemisti. Ustelik pratik de. Ellerine saglik canim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucuğum güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Çok pratik mutlaka dene...:))) Sevgiler,

      Sil
  16. Dün bir arkadaşla sohbet ettik turp üzerine. Ben turpun her türlü salatasını ve kendisini direkt olarak yemeyi çok seviyorum özellikle kırmızı turpun. kız hiç yemiyormuş. Çok şaşırdım. Sunum ve her türlü nefis görünüyor. Ben alkol tüketmiyorum. Kullanmasak tadı bozulur mu canım merak ettim. Ellerine sağlık. Nefis nefissss. :) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmurcum çok teşekkür ederim canım. Alkol kullanmıyorsan eğer ilave etmeyebilirsin. Öyle de harika. Sevgilerimi gönderiyorum sana....:))))

      Sil
  17. Ellerinize sağlık turp çok faydalı denemem gerekiyor en kısa sürede, görüntü zaten çok şık.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor...Sevgiler,

      Sil
  18. Turp sevmeyen biri olarak şu görüntü beni çekti açıp tarife baktım gerçekten mükemmel gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  19. Ben de bir kabak carpaccio tarif var denemek kısmet olmadı,şimdi sen de görünce aklıma geldi..Görüntü ye beni diyor ellerine sağlık ..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucuğum çok teşekkür ederim canım. Bende de var kabak carpaccio tarifi. Yayınlanmayı bekliyor. Senin tarifini de bekliyorum....Sevgiler,

      Sil
  20. ellerine sğlık canım, ilk kez Dilek ablada görmüştüm ben de nefis görünüyor..
    Turbu eşim çok sever sanırım yaparsam da sevinir :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Denizcim. Mutlaka denemelisin o zaman...Sevgiler,

      Sil
  21. Aaaaa çok hoş bir görüntü,bayıldım.Bunu yapıcam,ailecek turbu çok severiz.Sevgilerimle....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...