28 Mart 2014 Cuma

Turp Carpaccio

Hepinize kocaman bir merhaba....:))

Öncelikle Hayırlı Cumalar diliyorum sizlere.

Bugün ilginç bir tarif var sırada. Adını bir rivayete göre İtalyan ressam Vittore Carpaccio' dan alan, carpaccio genelde çiğ et ile yapılır. Günümüzde sebze ve meyvelerle yapılan değişik reçetelerde görmek mümkün.

Ben zaten bildiğiniz üzere sürekli değişik tarifler denemeyi çok severim. Kara kaplı defterimde uzun zamandır yapılmayı bekliyordu. Artık zamanı geldi dedim ve bu enfes lezzeti hazırladım. Yemekte arkadaşlarımız vardı. Hepsinden tam not aldı. Ar-ge çalışmalarına devam. Önümüzdeki günlerde değişik sebzelerle versiyonlarını yapmayı planlıyorum. Beni takip etmeye devam edin canlarım....:))

Ben sosunda beyaz şarap kullandım. Ama siz ilave etmeyebilirsiniz...

Ve geçelim artık inanılmaz lezzetli tarifime,










Malzemeler :

  • 2 orta boy turp
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı beyaz şarap
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için,
  • Maydanoz

Yapılışı :


Turpları güzelce yıkayalım. Baş ve uç kısımlarını alalım. Soymadan çok ince olacak şekilde dilimleyelim. Diğer tarafta bir kabın içine zeytinyağı, limon suyu, elma sirkesi, beyaz şarap, rendelediğimiz sarımsak ve tuzu alıp iyice çırpalım. Turpları servis tabağına alalım. Sosu üzerine gezdirelim. Üzerine ince kıydığımız maydanozları serpelim. Buzdolabında en az 5 - 6 saat bekletip servis yapalım.


Afiyet Olsun...







26 Mart 2014 Çarşamba

Portakal Şuruplu Kek

Merhabalar,

Bugün sizlere enfes bir kek tarifi vereceğim. Portakalın keke verdiği inanılmaz lezzete paha biçilemez. Biz portakallı tatlara bayılıyoruz. Portakallar artık gitmek üzere. Henüz vakit varken deneyin derim ben.

Daha önce de mandalina şuruplu kek yapmıştım ona da bir göz atın isterseniz...

Ve geçelim mis gibi portakal şuruplu kekimin tarifine,








Malzemeler :

   
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 + 2/3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı süt 
  • 1 paket vanilya 

Şurup için,
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 8 çorba kaşığı pudra şekeri


Yapılışı :

Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Diğer tarafta un ve vanilyayı eleyip karıştıralım. Sıvı karışıma kuru malzemeleri ekleyip spatula ile karıştıralım. Önceden ısıttığımız 180 C fırında kekin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Şurubu hazırlamak için portakal ve limon sularını bir kaba alalım ve pudra şekerini ekleyelim. Pudra şekeri eriyinceye kadar iyice karıştıralım. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine şurubu dökelim ve soğumaya bırakalım. Ve artık nefis portakal şuruplu kekimiz servise hazır...


Afiyetler Olsun....







  

21 Mart 2014 Cuma

Lavaş Pizza

Herkese merhaba,

Bugün hem pratik, hem de çok lezzetli bir tarif vereceğim sizlere. Hani eve lavaş alırız ama mutlaka bir kaç tanesi hep kalır ya. İşte bu tarif o kalan lavaşları değerlendirmek için bire bir. Evde ki malzemelerle hazırlayabileceğiniz enfes bir pizza. Bizim evde pizza çok sevilir hele kızım bayılır...:)


Eğer siz de bizim gibi pizzaya bayılıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Hem evde kalan lavaşlar değerlenmiş olacak, hem de ev yapımı lezzetli pizzalar yapmış olacaksınız.

Haydi lavaş pizzayı nasıl yapmışım hep birlikte bir göz atalım,






Malzemeler :

  • 1 adet lavaş
  • 2 adet parmak sosis
  • 1 adet parmak sucuk
  • 1 adet çarliston biber
  • 50 gr tulum peyniri
  • 2 çorba kaşığı Tukaş paprika sos
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Toz fesleğen
  • Nane
  • Kekik


Yapılışı :

Sucuk ve sosisleri dilimleyelim. Biberi ince ince doğrayalım. Peyniri rendeleyelim. Diğer tarafta bir kabın içine paprika sosu, zeytinyağı ve baharatları alalım iyice karıştıralım. Lavaşımızı fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine baharatlandırdığımız paprika sosumuzu sürelim. Dilimlediğimiz sucuk, sosis ve biberleri yerleştirelim. En son üzerine rebdelediğimiz peyniri serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 160 C fırında lavaş pizzamızı üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcacık lavaş pizzamız artık servise hazır.


Afiyet Olsun...




Mutlu hafta sonları.....:)))))










 


17 Mart 2014 Pazartesi

Ayvalı Bisküvi

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere hem pratik, hem de çok lezzetli bir tarifim var. Hemen evde ki malzemeler ile yapılabilecek bir lezzet. Habersiz gelen misafiriniz mi var hiç telaşlanmayın çay olana kadar tatlınız hazır. Biz çok beğendik, tabaklar bir anda bitiverdi....:)) Ayvalar bitmeden mutlaka deneyin derim ben.

Daha önce de elmalı bisküvi olarak hazırlamıştım. Mutlaka o tarifimi de bir göz atın...

Evet geçelim artık ayvalı bisküvimizin tarifine,









Malzemeler :

  • 1 paket Eti burçak bisküvi
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy ayva 
  • 1 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1/2 su bardağı kırık ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tarçın


 
Yapılışı :

Bisküvileri kare ısıya dayanıklı bir kabın içine dizelim. Ayvayı soyalım ve ince ince dilimleyelim. Bisküvilerin üzerine ayvaları yerleştirelim. Tarçın ve cevizleri serpelim. Diğer tarafta bir kabın içine yumurtaları alalım ve çırpalım. Süt, sıvı yağ ve toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Bisküvi ve ayvaların üzerine kek karışımızı dökelim. 170 C fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla test edelim. İlk sıcaklığı geçince bıçakla kesip dilimleyelim. Üzerlerine pudra şekeri eleyelim. Ve mis gibi tarçın kokan ayvalı bisküvilerimiz servise hazır.


Afiyet Olsun.




Sunum tabağım  Keramika Seramik... Keramika Seramik ürünleri ile hala tanışmadıysanız ve daha neler var diye merak ediyorsanız  internet sitelerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin ...:))
  







16 Mart 2014 Pazar

Le Cordon Bleu Bahar Dönemi Sertifika Programı 30 Mart’da Başlıyor!







Le Cordon Bleu Bahar Dönemi Sertifika Programına “blogger_lcb_2014”  kodu ile başvuru yapın, 50 parçalık Wüsthof marka Le Cordon Bleu logolu Bıçak ve Alet Seti hediyenizi alın.

Le Cordon Bleu” (Mavi Kurdele) isminin mutfak sanatları ile ilişkilendirilmesi ilk olarak 16. yüzyılda ortaya çıktı. Le Cordon Bleu ismi, Fransa Kralı III. Henri tarafından kurulmuş ve zaferlerini şatafatlı ziyafetlerle kutlayan Saint-Esprit Şövalyeleri’nin sembolünde bulunan mavi kurdele nedeniyle, 16. yüzyıldan itibaren mutfaktaki mükemmeliyetin simgesi oldu.



Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” Dergisi'nin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kuruldu. Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü hızla yayıldı. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırdı. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu oldu.



Günümüzde Le Cordon Bleu, 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim veriyor. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek Meilleur Ouvrier de France gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitim görmektedir. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarmaktadırlar.

Bir boomads advertorial içeriğidir.





10 Mart 2014 Pazartesi

Teşekkürler İZMİR LİFE...

Herkese kocaman bir merhaba,

İzmir' in önde gelen basın yayın organlarından biri olan İZMİR LİFE Dergisi, Mart ayına ait sayısında bize de yer verdi. İZMİR LİFE Dergisi, seçkin yazarları ve her okuyucuya hitap eden konularıyla gerçekten bulunduğu yeri fazlasıyla hak ediyor. Dergi içerisinde Hünerli Eller bölümünde bu ay benim lezzetli tariflerim okuyucu ile buluştu. Bana bu güzel mutluluğu yaşatan, samimi ve içten sohbetleri ile hafızamızda güzel bir anı olarak iz bırakan İZMİR LİFE ekibine sonsuz teşekkürler...Tekrar görüşebilmek dileğiyle...

Ve İZMİR LİFE Dergisi' nde SELDA' NIN MUTFAK DEFTERİ...:))








 




Sevgiyle kalın...














8 Mart 2014 Cumartesi

7 Mart 2014 Cuma

Deniz Kestanesi Tatlısı

Herkese merhaba,

Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum...

Yine bir haftanın sonuna daha geldik. Haftayı tatlı kapatalım dedim ve enfes bir tatlı ile geldim karşınıza.Tarif sevgili blog arkadaşım RUMMA' ya ait. Ben nasıl böyle bir tatlıyı gözden kaçırmışımmm...Tek kelimeyle muhteşem. Bu güzel tarif için arkadaşıma çok teşekkür ediyorum...:))

Ben tarifte bir iki ufak değişiklik yaptım. Tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz...

Siz de kesinlikle deneyin diyorum ve herkesten tam not alan deniz kestanesi tatlımın tarifine geçiyorum,







Malzemeler :

  • 2 adet yumurta 
  • 250 gr margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2  su bardağı kırık ceviz
  • 1 paket kakao ( 25 gr )
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Üzeri için,
  • Mavi haşhaş


Şerbeti için,
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu


Yapılışı :

İlk önce şerbeti hazırlayalım. Bir tencerenin içine toz şeker ve suyu alalım. Orta hararetli ocakta karıştırıp kaynatalım. Kaynayan şerbetimize limon suyunu ekleyip 1 - 2 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım. Geniş bir kabın içine yumurta ve margarini alalım. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpalım. Daha sonra irmik, elediğimiz un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve kırık cevizleri ekleyip yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle top yapalım. Mavi haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıttığımız 180 C fırında pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri soğuk şerbet ile buluşturalım. Tatlıları arada bir alt üst ederek şerbeti iyice çekmesini sağlayalım. Tatlımızı 1 gece bekletirsek daha da lezzetli oluyor. Ama vaktiniz yoksa 2 - 3 saat dinlenen tatlılarınızı servis edebilirsiniz.


Afiyetler Olsun....



Not :
Şerbet soğuk, tatlı sıcak olacak...





4 Mart 2014 Salı

Coleslaw Salatası

Herkese merhaba,

Coleslaw salatası, fast food tutkunlarının çok sevdiği bir çeşit mayonezli Amerikan salatası. Tavuk ve et yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Hep bilindik salatalara güzel bir alternatif.

Bizim evde çok sevilir ve sıklıkla yapılır. Benim tarifim Amerikan tarzından biraz daha farklı,  biraz daha bizim damak tadımıza uygun.

Eminim siz de denediğinizde çok beğeneceksiniz. Haydi coleslaw salatasının yapılışına hep birlikte bir göz atalım,







Malzemeler :

  • 1 su bardağı ince kıyılmış beyaz lahana
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • !/2 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi
  • Tuz


Yapılışı :

İnce kıyılmış lahanalarımızı geniş bir kabın içine alalım ve tuz atıp ovalım. Lahanaları tuzunun gitmesi için sudan geçirelim. Havucu traşlayıp rendeleyelim. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayalım. Diğer tarafta süzme yoğurt, mayonez, rende sarımsak, pirinç sirkesi, limon suyu ve tuzu pürüzsüz oluncaya kadar iyice çırpalım. Sosun içine lahana, havuç ve kırmızı soğanı ekleyip sosu iyice yedirelim. Kapaklı bir kabın içine salatamızı alalım ve buzdolabında 2 - 3 saat dinlendirelim. Ve artık coleslaw salatamız servise hazır.

Afiyetler Olsun...









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...