11 Temmuz 2018 Çarşamba

Şeftali Marmelatı

Herkese kocaman bir merhaba,

Uzun zamandır paylaşım yapamıyorum. Sıcaklardan mı,  kendi tembelliğimden mi bilemedim. Ha bu arada bir sürü tarif deniyorum, bir güzel fotoğraflarını çekiyorum boş durmuyorum ama üzerimden atamadığım bir miskinlik var işte :) Siz de durumlar nasıl ? Umarım iyisinizdir ve her şey yolundadır.

Sizlere bugün çok ama çok pratik bir marmelat tarifi vericem. Hiç kendinizi yormadan hemen yapabileceksiniz. Ben hiç bir zaman dışarıdan reçel, marmelat vs. almam. Hep kendim yapayı tercih ederim. İçinde katkı maddesi yok, koruyucu yok. Bizim ev halkı da yaptıklarımı beğenerek yiyince ben de hem mutlu oluyorum, hem de zevkle yapmaya devam ediyoruım. Daha önce de yapmıştım şeftali marmelatı ama fotoğraflayamamıştım. Şimdi sizler için yeniden hazırladım. İnstagram da yapım aşamalarını story de paylaştığımdan beri çok soruldu. Ben de tam şeftaliler bu kadar lezzetli iken hemen tarifimi paylaşayım dedim.

İşte size hem çok pratik, hem de enfes lezzetli şeftali marmelatımın tarifi,








Malzemeler :


  • 1 kg şeftali
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 3 - 4 adet karanfil
  • Çeyrek limonun suyu


Yapılışı :

Şeftalilerin kabuklarını soyalım. Bir blendırın içine şeftali, toz şeker ve bir miktar su koyup çekelim. Tüm şeftaliler bitinceye kadar aynı işleme devam edelim. Püre haline gelen marmelatımızı ocağın üstüne alalım. Bir taşım kaynayınca tereyağını ve karanfilleri ekleyelim. Bu noktada sürekli karıştırmak gerekiyor. Yoksa dibi tutar. İyice koyulaşan şeftali marmelatına limun suyunu da ilave edip 5 - 10 dk. daha kaynatalım. Şeftali marmelatımızın altını kapatalım. Oda sıcaklığına gelen şeftali marmelatımızı artık kavanozlara alabiliriz. Serin bir yerde ağzı sıkıca kapalı olarak muhafaza edebilirsiniz. Ağzı açılan marmelatınızı mutlaka tükenene kadar buzdolabunda saklayınız.

Şimdiden hepinize afiyetler olsun :)))))








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder