10 Mart 2015 Salı

Erzincan Lokumu

Herkese kocaman bir merhaba,


Bu aralar inanılmaz yoğun geçiyor günlerim. Günler saatler yetmez oldu. Güzel telaşlarım var. Allah' ım inşallah güzel sonuçlarla neticelendirir. Önümüzdeki günlerde sonuçları sizlerle de paylaşıcam....:))

Bugün sizlere uzun zamandır yayınlanacağı günü bekleyen bir tarif vereceğim. Nefis bir lezzet. Kek gibi, kurabiye gibi. İkisinden biraz biraz yani. Ben ve kızım çok beğendik. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Haydi hep birlikte Erzincan Lokumunun tarifine bir göz atalım,







Malzemeler :


  • 1 paket margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 su bardağı un )


Üzeri için,

  • Pudra şekeri



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine oda sıcaklığındaki margarin, toz şeker ve sıvı yağı alalım. Krema kıvamına gelinceye dek karıştıralım. Yumurta ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim. En son elediğimiz vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olacak. Hamurumuzu yağladığımız ısıya dayanıklı fırın kabına alalım. Elimizle bastıra bastıra yerleştirelim.Önceden ısıttığımız 170 C fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından çıkan lokumumuzu ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyelim. En son üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.


Afiyet Olsun...:)












26 yorum:

  1. Ayşe Betül Güneş10 Mart 2015 15:40

    Ellerinize sağlık Selda Hanım lokumlarınız harika görünüyor tarif için teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Ayşe hanımcım. Mutlaka deneyin. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Çok pratik ve nefis bir tarif olmuş Seldacım,ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. İlginç bir tatlıymış ,ellerinize sağlık..Güzel telaşlarınız gönlünüze göre olsun inş.Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Evet dediğiniz gibi ilginç ama inanılmaz lezzetli bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  4. Seldacım canım ben bayıldım bu tarife. Her zaman ki gibi çok güzel görünüyor. Biz de hiç yapmadık, annem çok merak etti. En kısa zamanda deniycez. Sonuç eminim muhteşem olacak. Ellerine sağlık canım içi. Seni çok seviyorum. Kocaman öpüyorum....:-)) *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Busem bitanem mutlaka deneyin canım çok güzel oluyor. Annene de çok selamlarımı ilet lütfen. İnşallah dener ve beğenirsiniz. Ben de seni çok seviyorum ve de çok öpüyorummmmm...:))))))

      Sil
  5. Bir erzincanlı olarak bu tarifimizi yapmış olmanızdan dolayı çok mutlu oldum :)Elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Çok teşekkür ediyorum. Bir Erzincan' lı olarak tarifimi beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti. Memleketimin her yöresi, her yörenin kendine has lezzetleri var. Ben böyle farklı tarifler denemeyi çok seviyorum. Tekrar teşekkürler. Sevgiler,

      Sil
  6. Selda hanım elinize sağlık. Tariflerinizi çok beğeniyorum. Hepsi birbirinden güzel görsel şölen. Çoğunu denedim. Verdiğiniz ölçüler bire bir tutuyor. Ben de bir Erzincanlıyım. Bu tarifi görünce çok mutlu oldum. Sizi gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Ankaradan sevgiler. Yıldız B.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yıldız hanımcım. Tariflerimi deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Elimden geldiğince yapmaya çalıştım Erzincan Lokumunu. Güzel dilekleriniz için de sonsuz teşekkürler. Takipte kalın. Ankara' ya kucak dolusu sevgiler...:)

      Sil
  7. Seldacım ellerine sağlık. Bende Antalyada yaşayan ERzincanlı arkadaşımdan yemiştim. Tv kanallarındada tarifi yayınlanmıştı. seninkide çok güzel duruyor. afiyetler olsun.. sağlık olsunda yoğun olsun günlerimiz. Umarım beklentilerine mutlulukla ulaşırsın sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin ablacım güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Ben çok beğendim Erzincan Lokumunu. İyi ki de denemişim diyorum. Sevgiler İzmir' den...:))

      Sil
  8. Ellerinize sağlık... Çok güzel bir tarif hazırlamışsıznız...

    YanıtlaSil
  9. Çok duygulandım bu tarifi görünce. Genç yaşta aramızdan ayrılan Erzincan'lı aile dostumuz çok yapardı, çocukluğum hep bu tatlıyı yiyerek geçti. Şimdi sizin tarifinizi görünce hem aklıma Erzincan'lı teyzem, hem de çocukluğum geldi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kıyamam...Bak nelere sebep olmuşum üzüldüm şimdi. Erzincan' lı teyzenize Allah' tan rahmet diliyorum. Nurlar içinde uyusun. Sizleride gözlerinizden öpüyorum. Sevgilerimle,

      Sil
  10. Bir Erzincan'lı olarak çok yaparım, çok severiz. Benim tarifim biraz daha değişik ama görüntüleri aynı. Eminim bu tarifin lezzeti de çok güzeldir. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Ufuk hanım. Bugün Erzincan' lı dostlarımdan beğeni aldı tarifim, çok mutlu oldum. İlk defa yaptım ve de çok beğendim. Sevgiler İzmir' den...:)

      Sil
  11. nefis gorunuyor elinize saglık

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar,
    Tarifinizi denedim.Çok lezzetli oldu. Bir dahaki sefere bol fındık kırığı ile yapmayı düşünüyorum.Çok teşekkürler...
    Banu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Banu hanımcım. Afiyet bal şeker olsun. Deneyip beğenmeniz beni çok mutlu etti. Tabii ki istediğiniz lezzetleri ekleyebilirsiniz. Eminim fındık ile de muhteşem olacaktır. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...