14 Ocak 2013 Pazartesi

Topik...

Herkese güzel bir günden merhaba,

Geçtiğimiz günlerde bir yemek yarışmasına katıldım. Katıldığım yarışma MUCİZE LEZZETLER
( www.mucizelezzetler.com ) ayın tarifi yarışması idi. Cuma günü yarışma sonuçları açıklandı ve ben AYIN  BİRİNCİSİ oldum. Hem de Refika' cığımın seçimi ile. Çok ama çok mutluyum. Refika gibi mesleğinin en iyilerinden olan birinin seçimi ile olması mutluluğumu ikiye katladı.. Şimdi heyecanla hediyelerimi  bekliyorum....

ARÇELİK' ten küçük ev aletleri kazandım...Hediyelerim daha elime ulaşmadı, aldığımda sizlerle paylaşıcam...


2 hafta sonra... :)


Ve dediğim gibi hediyelerim bugün geldi çok şükür, sizlerle bu mutluluğumu paylaşmak istedim...


2013 ' e güzel bir mucize ile başladım inşallah senenin sonu kadar da böyle gider....


Teşekkürler MUCİZE LEZZETLER, teşekkürler ARÇELİK.....





Ve ödüllü tarifim,

Topik, aslında bir Ermeni mezesi. Ermenilerin perhiz yemeği. Çok eskilerden günümüze gelmiş güzel lezzetlerden. Ermeniler içine hayvansal gıda koymadan yapıyorlar ama ben küçük Selda dokunuşları ile tarifi bizim damak tadımıza uyarladım. Biz çok beğenerek yedik. Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Ve geçiyorum tarifime,







Malzemeler :

  • 3 adet patates
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

İçi İçin,

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, kişniş

Üzeri İçin,

  •  Sarımsaklı yoğurt



Yapılışı :

Patates ve nohutları ayrı ayrı haşlayalım. Patatesleri çatalla ezerek püre haline getirelim. Haşlanmış nohutlarımızın kabuklarını soyalım ve püre haline getirelim. Patates ve nohutları buluşturalım. Tereyağını da ilave edip karıştıralım. Püremizi buzdolabına kaldıralım. Diğer taraftan iç harç için kıymayı zeytinyağıyla kavuralım. Soğanları ve baharatları da ilave edip kavurmaya devam edelim. Artık iç harcımız hazır. Buzdolabından püremizi alalım. Buzdolabı poşetini kesip tezgahın üstüne serelim. Püremizden yumurta büyüklüğünde alalın. Poşetin üstüne yayalım. Ortasına iç harçtan koyarak toplayalım. Elimizle şekil verelim. Aynı işleme püre bitene kadar devam edelim. Benim altı adet topiğim oldu. Topiklerimizi buharlı pişirme aparatına alarak 5 dk. haşlayalım. Haşlanan topiklerimizi buharlı pişirme aparatıyla alarak buzlu su dolu bir kabın içinde 5 dk. kadar bekletelim. Evet topiklerimiz artık servise hazır. Sarımsaklı yoğurt ile servis edelim.

Afiyet Olsun....


Not : Buharda pişirme apatında topiklere su değmeyecek. Sadece buharda pişecek. Buharda pişirme aparatını büyük marketlerde bulabiliriz. Ben çok kullanıyorum. Sizlere de tavsiye ediyorum....
 

11 yorum:

  1. Ellerinize sağlık canım. tebrikler şansınız daim olsun.

    YanıtlaSil
  2. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler Nursevin Hanım...

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık :))) Tebrik ederim.Ödülleriniz iyi günlerinizde kullanın :D

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Bakır Tencerem...Sevgilerimle,

      Sil
  5. ödül için tebrikler, hafta sonu misafirlerim gelecek, umarım sizin kadar lezzetli yapabilirim, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Emin ol çok lezzetli olacak. Şimdiden kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...