Herkese Hayırlı Cumalar diliyorum...
Bugün sizlere nefis mi nefis bir reçel tarifim var. Bu reçeli daha önce hiç yemediğim için nasıl olduğu konusunda da bir fikrim yoktu. Yaptıktan sonra da dedim ki daha önce niye yapmadım. Değişik lezzetler peşinde koşan bendeniz bu reçele bayıldım. Geçtiğimiz günlerde patronumun doğum günüydü. Ona küçük bir kavanoz doğum günü hediyesi hazırladım. Eşi ve kendisi çok beğenmişler ve benden tarifini istediler. Nasıl mutlu oldum anlatamam. Çünkü damak tadı çok gelişkindir öyle her şeyi kolay kolay beğenmez kendileri...
Neyse canlarım lafı çok da uzatmadan nefis havuç reçelimin tarifine geçelim.
Malzemeler :
- 750 gr havuç
- 3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 portakalın suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet kabuk tarçın
- 4 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı gül suyu ( olmayada bilir )
- 1/2 limon suyu
Yapılışı :
Havuçları yıkayalım ve traşlayalım. Rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim. Geniş ve derin bir tencerenin içine rendelediğimiz havuçları alalım. Limon suyu ve gül suyu hariç tüm malzemeyi ilave edelim. Ocağın en küçük gözüne ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Arada bir bir tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştıralım. Havuçlar iyice yumuşayana kadar reçelimizi kaynatalım. En son limon suyu ve gül suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Reçelimizi kavanozlara doldurmadan önce kabuk tarçını ve karanfilleri içinden alalım. Kavanozlara doldurduğumuz reçelimizi serin bir yerde muhafaza edelim.
Afiyet Şeker Olsun....
Mutlu hafta sonları.....:)))
Bence çok güzel olur tabi.
YanıtlaSilSonuçta daha tatlımsı bir sebze :)
Ay ben sunuma daha çok bayıldım.
Ellerine sağlık Selda :)
Gülaycım çok teşekkür ederim canım. Mutlaka denemelisin...:))
SilSevgilerimle,
ellerine sağlık, çok güzel görünüyor :)))
YanıtlaSilsen yaparsın da güzel olmaz mı hiç ....
afiyetle rolsün tadına bakanlara...
sevgiler :)))
Çok teşekkürler tatlım. Beraber de tadına bakıcaz daha hepimize yetecek kadar var...:))
SilSevgiler,
Ellerine sağlık.Denemediğim bir tat ama beğenildiğine göre demek ki çok güzel olmuş. Sevgiker..
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Mutlaka deneyin beğeneceğinize eminim...:))
SilSevgiler,
çok iyi fikirmiş, harika olur değil mi? Hem de pratik, her mevsim de bulunur havuç..Ellerine sağlık, denemeli hemen, ama hemmeennn:))
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Evet her mevsim var her zaman yapılabilir. Bence de vakit geçirmeden denemelisin...:))
SilSevgiler,
Ben birde portakalla birlikte elma da katiyorum nefis bir recel oluyor. Eline saglik canim. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...:)) Sevgiler,
Silhım harıka gorunuyor benım esım ve cocuklarda havuc delısı denemek lazım elınne saglık
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Mutlaka deneyin bayılacaklar...:))
SilSevgiler,
Canım yavrum ellerine sağlık kuzum. Ne kadar güzel görünüyor reçel. Çok beğendim fotoğrafların bir harika. Her zaman diyorum yine diyeyim yolun açık olsun. Hep güzel yerler gel güzel işlerde bulun. Canım yavrum dualarım hep seninle. Allah utandırmasın. Madem çok güzel ben de torunlarıma yapayım. hosçakal yavrum. Naciye teyzen.
YanıtlaSilNaciye teyzem seni o kadar çok seviyorum ki...:)) Duaların hep benimle olsun. Mutlaka toruncuklarına yap. Senin gibi büyüklerin yemeklerimi beğenmesine çok seviniyorum. Ellerinden öpüyorum. Kendine iyi bak Naciye teyzeciğim...:))
Silnefis görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım...:))
SilEline sağlık canım Nefis olmuş nefisss sunuma ise ayrıca bayıldım sevgilerimle canım
YanıtlaSilSemacığım çok teşekkür ederim canım...Sevgilerimle,
SilEllerine sağlık canım bol bol varken yapmak gerekir sunumun muhteşem bayıldım
YanıtlaSilMeltemciğim çok teşekkür ederim canım...Mutlaka denemelisin nefis bir reçel...:))
SilSevgiler,
Seldacim gercekten degisik. Ben de hic yemedim. Mutlaka denemeli. Sevgilerimle canim.
YanıtlaSilArzucuğum çok teşekkür ederim canım.Mutlaka denemelisin...:))
SilSevgiler,
Sedacım ellerine sağlık canım.Henüz kendim yapmadım ama yedim.Çok beğenmiştim.Oldukça lezzetliydi.Seninki de öyle gözüküyor.Afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Şulecim. Sevgiler....:))
Silcanım ne yalan söyleyeyim yazının giriş bölümünü okudukdan sonra sadece görsellere baktım. kendimi alamadım.Ne kadar güzel hazırlamoşsın görsellerin . emeklerin herşeyi hak ediyor. sevgiler.
YanıtlaSilNursevin ablacım çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim. Fotoğraflara hatrı sayılır zaman harcıyorum. Biraz da fotoğrafçılık eğitimi almış olmamın da etkisi var galiba. Tekrar teşekkürler. Sevgilerimle,
SilSeldacım nefis görünüyor ve çok uzatmadan pratik bir şeklide anlatmışsın.Bu hafta bende yapayım,nefis kurabiye ve tartlar yapılır bu reçelle.Ellerine sağlık canım afiyetle..
YanıtlaSilFotoğraflara bakmak bile güzel. Lezzetini tahmin edemiyorum:) Bloğunuzdan öğrenilecek çok şey var. Ben de sizin yorumlarınızı almayı çok isterim. bitabak.blogspot.com
YanıtlaSilÇok değişiiiiikkk bayılırım değişik lezzetler denemeye ..Bu en kısa zamanda denenecekler listesine alındı..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilnefisss gorunuyor..
YanıtlaSil