18 Nisan 2013 Perşembe

Enginar Ezmesi

Herkese merhaba,

Farklı bir tarif var yine bugün. Enginarın her halini severim. Ama daha önce hiç ezme olarak yememiştim. Gerçekten çok değişik bir lezzet oldu. Eğer enginarı seviyorsanız ve farklı bir lezzetle tanışmak istiyorsanız bu tarif tam size göre.

Evet gelelim enginar ezmesi tarifime,








Malzemeler :

  • 3 adet enginar çanağı
  • 5 çorba kaşığı kese yoğurdu
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz


Yapılışı :

 Enginar çanaklarını buharda pişirme apartıyla haşlayalım. Haşlanan enginarları geniş bir kabın içine alalım ve çatalla ezelim. Üzerine limon suyunu sıkıp iyice kariştıralım. Rendelediğimiz sarımsakları, kese yoğurdu, mayonezi ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Enginar ezmemiz artık serviise hazır....

Afiyet Olsun...

22 yorum:

  1. Eline sağlık canım bende enginarı çok severim bu tarifte çok nefis olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor ,salata olarak yapılabilir ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Cizelcim. Nefis bir lezzet. Denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  3. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Çok farklı bir tarif...:)
    Sevgi ve saygılarımla,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Denemenizi tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  4. Bne de geçen sene çok yapmıştım iyi ki aklıma getirdiniz. Enginar bolken yapalım. Her haliyle güzel bir sebze. Geçen gün pazarda öğrenci bir kız tezgahtan aldı çiği çiğ yiyerek gitti. :)) Elinize sağlık. Ben de izleyiciniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Her zaman yaptığımız enginar tariflerine bir alternatif olsun istedim. Denemenizi tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Zaytinyağlıalırn kraliçesidr enginar,bende çoks verim..
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Melihacığım. Ben de çok seviyorum enginarın her halini. Sevgilerimle,

      Sil
  6. enginarı her hafta pişirmeye çalışıyorum bu aralar, ezmesini denemedim, ilk fırsatta yapıcam, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Mehtapcım. Denemeni tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  7. Seldacım, nefis hiç denemedim ama hemen yapacağım.Bu arada seninle tanıştığıma çok memnun oldum,sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ihlamurcum,
      Enginarın her halini seviyorum. Enginar ezmesini ilk defa yaptım. Nefis bir lezzet oldu. Umarım denediğinizde siz de beğenirsiniz. Ben de sizinle tanıştığıma çok ama çok memnun oldum. Sizleri sanal ortamdan tanıyordum ama tanışmak ve sohbet etmek bambaşka tabi ki. Fotoğraflar için de ayrıca çok teşekkür ederim. Güzel paylaşımlar da buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,

      Sil
  8. Ablacım,
    Enginarı çok seven biri olarak bayıldım bu tarife. Ellerine sağlık,
    Öpüyorum çok, sevgiler :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım. Denemeni tavsiye ederim. Ben de seni kocaman öptüm canım benim. Sevgilerimle...:)))

      Sil
  9. ben hep diyorum, enginarın heykeli yapılmalı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de enginarın heykeli dikilmeli. Hem sağlıklı hem de çok lezzetli nefis bir tarif Özlemakiciğim. Denemenizi öneririm. Kocaman sevgilerimle...:-)

      Sil
  10. Bence de enginara en güzel ve lezzetli ödülü verilmeli :-) tarifi çok tuttum hemen deneyeceğim:-) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Neşe Hanımcım,
      Bence de bu tarifi deneyin biz çok beğendik. İnşallah siz de beğenirsiniz....Şimdiden ellerinize sağlık...Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...