23 Mayıs 2014 Cuma

Sarımsaklı Bakla ( Koçino )

Merhabalar,

Güzel ve güneşli bir İzmir sabahından hepinize kucak dolusu sevgiler. Hayırlı Cumalar...:))

Bugün farklı ve yep yeni bir tarif ile sizlerleyim. Tarif sevgili İdilika' ya ait. Girit mutfağına ait eşsiz bir lezzet. Bir bakla ancak bu kadar lezzetli olabilir. Baklanın oldukça faydalı bir sebze olduğunu biliyorum. Kalsiyum, demir ve protein deposu. Kızım da sevdiyse baklayı iş bitmiştir. Mutlaka ama mutlaka deneyin. Emin olun bayılacaksınız....:))

Giritçe de kuça bakla demektir. Koçino ise bu yemeğin Giritçe adı. Bir Giritli kızı olarak yemek araştırmalarına devam. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl tariflerle geleceğim karşınıza. Takipte kalın olur mu canlarım....:)))

Ve artık geçelim Sarımsaklı baklamın tarifine,







Malzemeler :

  • 1 kg taze bakla
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet taze soğan
  • 4 - 5 dal dereotu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için,
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Dereotu
  • Zeytinyağı



Yapılışı :


Baklaları yıkayalım. Geniş bir kabın içine su koyalım. İçine 1 çorba kaşığı un ilave edip karıştıralım. Baklaların kararmaması için unlu suyun içinde beklemesi gerekiyor. Baklaları resimde görüldüğü gibi ince ince doğrayalım ve unlu suyun içine atalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Tencerenin içine zeytinyağı ve soğanları alalım, kavurmaya başlayalım. Suyunu süzdüğümüz baklaları ilave edelim. 1 çorba kaşığı unu ve tuzunu ekleyelim. En son ince kıydığımız taze soğan ve dere otlarını da ilave edip suyunu verelim. Fazla su eklememeye özen gösterelim. Baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis tabağına aldığımız baklaları sarımsaklı yoğurt ve dereotu ile süsleyip servis edelim. İsterseniz üzerine zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.


Afiyetler Olsun.



Heppinize mus mutlu hafta sonları.....Sevgiyle kalın....:)))))














21 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık. Yine çok güzel bir foto...:))))) Çok değişik bir tarif. Mutlaka denerim ben bunu. Çok öptümmmmm....Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Busem canım benim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Mutlaka denemelisin canım. İnan çok lezzetli oluyor. Ben de seni öptüm. Kocaman sevgiler...:))))

      Sil
  2. Canim nefis gorunuyor. Ellerine saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım yoğurtla iyi gider;) sevgielerr..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Aynen yoğurtla tadına doyum olmuyor...Sevgiler,

      Sil
  4. Bakla nefis göründü gözüme. Nasıl canım çeti anlatamam. Ellerinize sağlık. Kızınızında sevmesi ne güzel. Sizi severek takip ediyorum. Görüşmek üzere. İstanbul' dan kocaman sevgiler...:))))) Tuğçe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğçeciğim çok teşekkür ederim canım. Beğendiğine sevindim. Tavsiye ediyorum mutlaka dene. Tariflerimi beğendiğin içinde ayrıca çok mutlu oldum. İzmir' den sevgiler...:))))

      Sil
  5. canim ellerine saglik bende severim baklayi sarimsakli yogurt ile yemegi ben zaten takip ediyorum seni sen cok marifetlisin yine karsimiza hos yemeklerle cikarsin sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Bakla yoğurtla inanılmaz oluyor...:)) Sevgiler,

      Sil
  6. Baklayı çok sevmeme rağmen yedikten sonra beni hasta ediyor yiyemiyorum.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Aaa üzüldüm canım senin adına. Bazı sebze ve meyvelere karşı farklı tepkiler gösterebiliyo vücudumuz. Her bünye farklı tabii ki...
      Sevgiler,

      Sil
  7. elinize sağlık, verdiğiniz püf noktasını bilmiyordum uygulayacağım .Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ebrucuğum. Bir de benim tarif önerimle dene, emin ol çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  8. Tatlım bayılırım ben baklaya hem de sarımsaklı yoğurtlu ve bolll dereotlusuna…
    Taze soğan dışında bende bu şekilde yaparım anneciğimden öyle gördüm bir de şeker ilave ederim …
    Eminim ki taze soğanda farklı bir lezzet vermiştir…
    Afiyetler olsun canım benim marifetlim…
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim canım arkadaşım çok teşekkür ederim. Aslında annelerimizden ne görüyorsak onları devam ettiriyoruz aslında değil mi...Ben de çok seviyorum baklayı. Taze soğan bir ferahlık veriyor. Bir de böyle dene bakalım sende. Benim güzel kalpli arkadaşım kocaman sevgiler sana....:))))

      Sil
  9. Baklayla pek aram iyi değil ama bu görüntü ye beni dedirtiyor.
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melihacığım çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Beğendiğine sevindim...:))
      Sevgiler,

      Sil
  10. Selda ellerine sağlık. Baklayı sevmem ama sarımsak olunca hemen geldim:) Tarifin de görselinde çok güzel. Yarasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevin ablacım. Beğendiğine çok sevindim...:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  11. Çok severim yumuşacık pişmiş baklayı. Harika bir görüntü Seldacım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...