27 Şubat 2015 Cuma

Haşhaşlı Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba,


Öncelikle hepinize Hayırlı Cumalar diliyorum. Tüm dualarımız duyulup kabul olsun inşallah...

İzmir bugün günlük güneşlik, pırıl pırıl. Tam bir bahar havası. Bugün de 2. Cemre düştü suya. Baharın gelmesi yakındır artık. İnşallah havalar tekrar soğumaz böyle gider...:) Tam benim sevdiğim mevsim...Bahar mevsimi...:)

Canlarım bugün kü tarifim nefis kıyır kıyır ve de çok lezzetli bir kurabiye. İçinde bulunan haşhaş inanılmaz bir lezzet katıyor kurabiyeye. Biz çok sevdik. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Evet lafı fazla uzatmadan geçelim haşhaşlı kurabiyemizin tarifine,








Malzemeler :

  • 1 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 3 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • Aldığı kadar un



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine pudra şekerini alalım içine tereyağını ilave edelim. Tereyağına pudra şekerine yedirerek yoğurmaya başlayalım. Diğer tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyelim. Yumurtayı da ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamur ele yapışmayan bir kıvamda olmalı. En son haşhaş tohumunu ekleyip hamurun içinde homojen bir şekilde dağılmasını sağlayalım. Hamuru 1 saat dolapta bekletelim. Dinlenen hamurumuzu tezgahın üzerine alıp merdane ile açalım. Kurabiye kalıpları ile şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 160 C fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ve nefis kıyır kıyır haşhaşlı kurabiyelerimiz artık servise hazır.


Afiyetler Olsun...:)



Herkese mutlu hafta sonları....Sevgiyle kalın....:))))))))

















6 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...