22 Temmuz 2015 Çarşamba

21 Dakikada Çilek Reçeli

Herkese merhaba,

Bloğumu takip edenler bilirler reçel yapmayı ne kadar çok sevdiğimi. Ev halkının da çok hoşuna gidiyor farklı reçelleri tatmak :) Çilek reçelini çok severim. Bu sefer farklı bir teknik ile yaptım. Sonuç inanılmaz güzel oldu. Tarif blogger arkadaşım Sağlıklı Mutfak - Hilal' ciğime ait. Bu güzel tarif için kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu yöntemde reçeli sürekli kaynatmak gerekmiyor. Sürelere uyduğunuz sürece sonuç her daim muhteşem. Farklı meyveleri de denemeyi düşünüyorum. Deneyimlerimi buradan da paylaşırım. Takipte kalın canlarım...:)))))

Haydi hep birlikte 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılıyormuş bir göz atalım.






Malzemeler :

  • 550 gr çilek
  • 475 gr toz şeker
  • 1/3 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı


Yapılışı :

Çilekleri ayıklayalım ve çok zarar vermeden yıkayalım. Bir süzgece alıp sularının süzülmelerini sağlayalım. Daha sonra derin bir tencerenin içine çilekleri alalım. Üzerine tereyağını ekleyip yüksek ateşte tam 7 dk. pişirelim. Çilek bu aşamada suyunu salacaktır. 7 dk. nın sonunda toz şekeri de ekleyip 14 dk. daha orta hararetli ocakta pişirmeye devam edelim. Çileğin kıvamı koyulaşmaya başladığında, yani altını kapatmaya son 1 dk. kala limon suyunu ekleyelim ve 14 dk. da ocağın altı kapatarak reçeli soğumaya bırakalım. Reçeli soğumadan kavanoza almayalım. Çilek reçelimiz iyice soğuduktan sonra kavanoza alıp buzdolabında muhafaza edelim.


Afiyet Bal Şeker Olsun...:)))






 






4 yorum:

  1. Acaba tereyağı kullanmadan yapsam aynı sonucu alır mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yasemin hanımcım. Bu tarifi uygulayacaksanız tereyağını mutlaka kullanmanız gerekiyor. Kullanılmadığı takdirde sonuç aynı olmaz diye düşünüyorum.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Merhabalar.

    Blog sayfanızda paylaştığınız çilek reçeli çok enfes görünüyor. Gerçekten çok güzel oluyor. Bayılıyorum bu çilek reçeline. Hele de sabah kahvaltılarında ben özellikle beyaz peynirle birlikte alırım. Çok severim. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Eşimde aynı sizin tarif ettiğiniz gibi yapar. O da mutlaka tüm reçel ve marmelatlara bir tatlı kaşığı tereyağı ekler.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep bey,
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Bizim evde de reçeller sevilerek yenir. Eşinizinde ellerine sağlık.
      Sevgiler İzmir' den...


      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...