11 Kasım 2012 Pazar

Ev Yapımı Domates Sosu

Merhabalar,

Yazın bitmesine sayılı günler kala kışlık yiyeceklerimi hazırlamak beni çok mutlu ediyor. Yazın yediğimiz domatesin lezzetini kışa taşımak işin en güzel tarafı. Bir yanda da turşular, erişteler ve de dondurucuya kaldırdığım tap taze sebzeler de hazırlandı. Allah bu güzel lezzetleri hepimize ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah.

Evet canlarım her yemekte gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz domates sosumun tarifi şöyle,







Malzemeler :

  • 5 kg domates
  • 4 yemek kaşığı salamura tuzu


Yapılışı :

Domateslerin varsa sapları temizlenir. İyice yıkandıktan sonra güzel soyulabilmesi için kaynayan suyun içinde 10 - 15 dk. bekletilir. Bu işlemi domatesi daha ince soyabilmek adına yapmamız gerekiyor. Domatesleri soyduktan sonra robottan geçirerek püre haline gelmesini sağlayalım. Derin bir tencerenin içine domatesleri ve tuzu ilave edip orta hararetli ocakta suyunu çekinceye kadar kaynatalım. Kavanozları ve kapaklarını kaynar suyun içinde 1-2 dk. bekletelim. Steril hale gelen kavanozlara sıcak sıcak domatesimizi dolduralım. Kapaklarını sıkıca kapatalım. Ve bir gün ters çevirip bekletelim. Ertesi gün kavanozlarımızın kapaklarını kontrol edelim. Kapaklarında şişme yoksa domates soslarımız sağlıklı bir şekilde hazırlanmış demektir. Kışın kullanmak üzere serin bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet Olsun...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...