Baharatlar ile ilgili yazı dizimize, KİMYON BAHARATI ile devam ediyoruz.
Latince ismi " Cuminum cyminum " olan kimyon Türk mutfağının vazgeçilmez baharatlarındandır. Anavatanı Orta doğu ve Doğu Akdeniz' dir. Ülkemizde Orta Anadolu, Konya ve Eskişehir' de yetiştirilmektedir.
Kimyon baharatı kimyon bitkisinin tohum kısmının öğütülmesinden elde edilir. Yemeklerde toz olarak kullanılan kimyon, tercihen tohum olarak ta kullanılmaktadır.
Kimyonun en çok tüketildiği ülkeler Hindistan, Fas ve Meksika' dır.
Bulgur ve bakliyat tüketirken kimyon kullanımı öneriliyor, yemekten sonra oluşacak şişkinliği alması açısından.
KİMYONUN FAYDALARI :
- İşhatı açar.
- Hazımsızlığı önler.
- Terletici etkisi vardır.
- Gaz söktürücüdür.
LÜTFEN DİKKAT !.
- Hamilelerde kullanılması önerilmiyor.
- Midesi hassas kişilerde tahriş etkisi yapabileceğinden kullanılması önerilmiyor.
Yemeklerinizin lezzeti, ağzınızın tadı bol olsun......
Sevgiyle kalın...
Görsel netten alıntıdır.
MERHABALAR BU GÜN YENİ BLOGLAR İÇİN KEŞFE ÇIKTIM
YanıtlaSilVE GÜZELLİKLERLE KARŞILAŞTIM
FAYDALI BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER
HAYIRLI GÜNLER
MERHABA CANIM. BLOĞUM YENİ. ELİMDEN GELDİĞİNDE YENİ VE FARKLI LEZZETLERİ SİZLERE SUNMAYA ÇALIŞIYORUM. FAYDALI BİLGİLERE DE HER GEÇEN GÜN YENİLERİ EKLENİYOR. ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR. SİZLERDEN GÜZEL SÖZLER DUYMAK ÇOK GURUR VERİCİ. KOCAMAN SEVGİLERİMLE,
YanıtlaSilCanım iadeyi ziyarete geldim kimyonu çok severim yemeklerde her zaman beklerim sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba Deryacım hoş geldin sefa getirdin. Kimyonu ben de çok severim. Bloğumu izlemeye de alırsan çok memnun olurum canım. Bende her zaman beklerim...Senin tariflerinde muhteşem. Ellerine sağlık...Sevgilerimle,
YanıtlaSilmerhabalar bende iade i ziyarete geldim :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ziyaret ve yorumlarınız için:)
aramıza hoşgeldiniz:)
sevgiler..
Merhabalar, hoş geldin canım. Ben de daha yolun başındayım. Umuyorum ki bu heyecanım hiç bitmez. Çok ama çok mutlu oldum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Kocaman Sevgilerimle,
YanıtlaSilmerhabalar canım çok faydalı bir blog bilgilendirmeler çok iyi tariflerinde süper görüşmek dileğiyle sevgiler:)
YanıtlaSilMerhaba Fatmacım. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Daha bloğum çok yeni ama. İnşallah daha iyi olacak. Güzel ve lezzetli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle canım.... Sevgilerimle,
YanıtlaSilKarabiber ve kimyon hemen hemen ehr yemeğime serperim.
YanıtlaSilÖzellikle et yemeklerinin olmazsa olmazı bence..
Sevgiler.
Merhaba Meliha Hanımcım,
YanıtlaSilBaharatların hepsini çok severim. Değişik baharatları yemeklerimde kullanırım. Sevgilerimle,
kimyonsuz bir mutfağın boynu büküktür bence de..:)
YanıtlaSilçook severim kokusunu tadını..
sevgiler..
Evet aynen öyle kimyonsuz mutfak olmaz...Her derde deva... :) Sevgiler,
YanıtlaSilbu faydalı post için teşekkürler :)
YanıtlaSilkimyona bayılırım ben kokoreçe bile asıl lezzetini verendir :)
banada beklerim takipleşmek dileğiyle sevgilerimle...
Çok teşekkürler ugurbocegimmutfağı...Sevgilerimle,
Silbu faydalı bilgiler için teşekkürler :)emeğine sağlık canım
YanıtlaSilMerhaba Arzucum. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,
SilRenkli ve güzel bir blog izlemeye aldım.. Banada beklerim:)) sevgiler..
YanıtlaSilGüzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,
YanıtlaSilmerhabalar iadei ziyarete geldim
YanıtlaSilartık ben de buralardayım
ve anlaşılan baharatlar hakkında iyi şeyler öğreneceğim
örneğim ben kimyonu çok seven biri olarak mide hastayım aynı zamanda ne kadar yanlış yapıyormuşum daha dikkatli olmam gerekecek anlaşılan
emeğinize sağlık
daha sık görüşmek dileğiyle...
Merhabalar. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Elimden geldiğince baharatlarla ilgili araştırmalar yapıp sizlere aktarmak istiyorum. Umarım faydalı oluyordur. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Aramıza hoşgeldiniz. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgiyle kalın... :)
Silen sevdiklerimden köftedede süper oluyor
YanıtlaSilÇok teşekkürler Handecim...Kimyonu ben de çok severim...Sevgilerimle,
Silbenımde en sevdığım baharattır bılgı ıcın tsk
YanıtlaSilMerhaba Selma hn. Elimden geldiğince baharatlarla ilgili bilgileri sizlere aktarmaya devam edicem. Umarım faydalı oluyordur. Kocaman sevgilerimle,
Silkimyonu mercımeklı koftese cok kullanırım demek hamıleer kullanmamalıymış bılmıyordum bılgılendırme ıcın teşekkur ederım
YanıtlaSilRica ederim arkadaşım. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle... Sevgilerimle,
SilKimyon en çok sevdiğim baharattır. Ve evimde kavanoz kavanoz kullanılır. Çok faydalı bir baharat. Ben de takibe alıyorum. Sevgiler. :)
YanıtlaSilMerhaba Yağmurcum. Hoş geldin sefalar getirdin...Sevgiler,
SilMerhabalar, iade-i ziyaretine geldim..Çayı demledin mi :))
YanıtlaSilKimyon bulgur çok kullanan biri olarak, sevdiğim baharatlardan biridir..Zaten bir çok baharatı bol kullanırım..Kolaylıklar başarılar diliyorum ..
Merhaba. Hoş geldiniz. Sıcak çayım da var... :) Baharat yemeğin tadı tuzu bence. Olmazsa olmuyor. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Silmerhaba nazik yorumunuz için teşekkürler.baharatlar yemeğimizin tadı tuzu sağlığımızında kalkanlarıdır.güzel bir paylaşım olmuş.teşekkürler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Hoş geldiniz...Sefalar getirdiniz. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle, Sevgilerimle,
SilTürk mutfağında baharatı kullanıyor ve çok seviyoruz bence de. Paylaşımınız için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Aslıcım. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle, sevgilerimle,
Sildavete icap gerekir elim boş geldim kusura bakmayın sevgiler :))
YanıtlaSilMerhaba canım hoş geldin sefalar getirdin...sıcacık çayım var ikram edeyim...:))
Silgüzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle....sevgilerimle,
merhaba blogunuz çok güzel. Memnun oldum görüşmek dileğiyle sevgiler...
YanıtlaSilZiyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim,aramıza hoş geldin.Güzel paylaşımlarda bulunuruz inşallah.Kimyon çok sık kullandığım bir baharat ,faydalarını paylaşman güzel bir post olmuş.Selam ve sevgiler:))
YanıtlaSilmerhaba birincisinn... aramıza hoşgeldin sefalar getirdin. ben de baharatları çok seviyorum..güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle... kucak dolusu sevgiler,
Silben biber dolmasına çok yakıştırıyorum :)
YanıtlaSilmerhaba gurme şirine. aramıza hoşgeldin sefalar getirdin. güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...sevgilerimle,
Silçok kullandığım bir baharat, gerçi bütün baharatları kullanmaya çalışırım, bilgi için çok çok teşekkürler...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim canım. Sevgilerimle,
SilMerhabalar,
YanıtlaSilKimyonla ilgili faydalı bilgilendirici bir yazı hazırlamışsınız Elinize yüreğinize sağlık canım.
Kimyonun en çok tüketildiği ülkeler Hindistan, Fas ve Meksika' dır.demişsiniz.Sanırım birde lezzetyagmuru'nun mutfağında en çok tüketiliyordur:)) kimyon başta olmak üzere bir çok baharatlar vazgeçilmezimdir:))
Yalnız hamilelere neden önerilmiyor merak ettim.
Sevgiler...
Merhaba Sevalcim. Baharatlarla ilgili yazı dizilerine devam etmeyi düşünüyorum. Çok fazla ilgi gördü çünkü. Her baharatın faydası olduğu gibi zararlı yanları da olabiliyor. Dikkatli kullanmakta fayda var. Güzel sözlerin için çok ama çok teşekkür ederim canımmmm....
SilSevgilerimle,
aramıza hoşgeldin demek istiyorum öncelikle,
YanıtlaSilgüzel yorumun ve ziyaretin için de çok teşekkür ediyorum,
ne çok faydası varmış,
bu kadarını bilmiyordum,
sevgilerimle
Merhaba,
SilÇok teşekkür ederim hoşbulduk. Sizde benim bloğuma hoşgeldiniz. Baharatlarla ilgili yazı dizime devam etmeyi düşünüyorum. İnşallah faydalı oluyordur.
Sevgilerimle,
Merhaba,
YanıtlaSilBende kimyonsuz yapamam kokusunu tadını çok severim sevgiler:))
Merhaba Hatice,
SilHer derde deva kimyonu bende çok seviyorum. Sevgilerimel,
İştah açıyorsa kimyon çok kullanmamak lazım :)Ama tadını kokusunu çok seviyorum :)
YanıtlaSilBilmiyorum ki Büşracım. Her bünye de etkisi farklıdır diye düşünüyorum. Her şeyi tadında yemek en doğrusu.
SilSevgilerimle,
Merhaba Selda Hanım,
YanıtlaSilBloğunuz hayırlı olsun,kimyonu bende çok kullanırım,özellikle çiğ köfte ve kısırda.Ufak bir ayrıntı ben toz olarak tercih etmiyorum,hafif havanda döverim bu şekilde daha çok aromalı oluyor.Selamlar,sevgiler.
Merhaba Renkli Dünyam.
SilBloğuma hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi ben de de baharatların çoğu tanelidir. Hepsi için ayrı ayrı değirmen aldım. Değirmen ya da havan kullanmak çok iyi fikir.
Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle,
Sevgilerimle,
Merhaba Selda Hanım ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkürler,hoş bir blog güzel bir paylaşımla karşılaştım kimyonu bende çok kullanırım damak tadıma uygun bir baharat.Sevgiler...
YanıtlaSilMerhabalar Cizel Pezuk,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kimyonu ben de çok seviyorum. Tane olarak kullanıyorum o zaman daha aromalı oluyor. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Kucak dolusu sevgiler....:)