Baharatlar yazı dizimize KEKİK ile devam ediyoruz.
Kekik, ballıbabagiller familyasındandır. Latince ismi Lamiaceae' dir. Uzun ömürlü bir bitkidir. Akdeniz bitkisi olarak kabul edilen kekik Türkiye' de hemen hemen her yerde yetiştirilmektedir. Türkiye' de ki en iyi kekiğin Antalya' nın Akseki ilçesinden elde edildiği bilinmektedir.
Kekiğin Faydaları,
- Antiseptik özelliği vardır.
- Gaz gidericidir, şişkinliği alır.
- Boğaz ağrısına iyi gelir.
- Antioksidan özelliği bulunmaktadır.
- Romatizma ağrılarına iyi gelir.
- Stres ve uykusuzluğa iyi gelir.
- Soğuk algınlığına iyi gelir.
- Karın ve mide ağrısına iyi gelir.
- Balgam söktürücüdür.
Mutfaklarımızda hemen hemen her evde bulunması gereken baharatlardan biridir kekik. Et, tavuk, balık, sos ve salatalara çok yakışır.
Her zaman belirttiğim gibi doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Önerilen günlük doz miktarını aşmayınız.
Sağlıkla ve mutlu kalın...:)
Görsel netten alıntıdır.
Ne kadar çok faydası varmış, ben kokusunu çok seviyorum=)
YanıtlaSilMerhaba canım,
SilAynen öyle çok faydalı her derde deva....Sevgilerimle,
Ailece sevdiğimiz bir baharattır.Çok çabuk tükenir bizim evde. Mangal etine her zaman koyarız ama bir de sabahları domates, salatalık ikilisine mutlaka eklerim. Pul biber ve nar ekşisi ile harika olur. Bu kadar faydalı olduğunu da görünce kullanmaya devam. ;)
YanıtlaSilMerhaba Yeldacım,
SilEvet çok faydalı bir baharat kullanmaya devam...:)
Sevgiler,
kekiği hiç eksik etmem evden çok severiz
YanıtlaSilgeçen hafta dağ kekiği topladım kışa kısmetse çay olarak tüketmek için
Biz de çok seviyoruz. Benim eşimde dağcılık kulübü ile gittiği yürüyüşte bana bir dünya kekik toplamış ben de kuruttum. Enfes bir kokusu ve tadı var...Sevgilerimle,
SilCanım fayda ve bilgi verici paylaşımın için teşekkürler.Biz de çok tüketiriz.
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim Şulecim. Bu kadar faydalı bir baharatı mutlaka kullanmalıyız yemeklerimizde. Sevgilerimle,
Silaz az her yemekte ama özellikle et yemklerinde severek tuketiyoruz,ne de guzel faydalari varmis paylasim icin tesekkurler
YanıtlaSilEvet canım et yemeklerine çok yakışıyor. Beğendiğine çok sevindim...Sevgilerimle,
Silkekiğin kokusuna bende bayılırım :) faydalı post olmuş teşekkürler...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim beğendiğiniz için. Çok faydalı bir baharat. Evden eksik etmeyelim. Sevgilerimle,
Silmerhaba canım bana ugramişsın sevindim:)))bende geldim :))kekik bende çok severim çok çeşiti var ..saglıklı beslenmeye, ilaçsız yaşamaya önem verdiğim için keyifle okudum sevgiyle ve sağlıkla kalın ....
YanıtlaSilMerhaba canım,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgilerimle,
Merhabalar, günaydınlar selda hanım. Geçtiğimiz günlerde bloguma ziyaret etmişsiniz ben de iade-i ziyaret için geldim ve çok güzel tariflerle hazırlanmış bir blogla karşılaştım ellerinize sağlık her tarif için. Siz de benim gibi klasikleşen tariflerden uzakta orjinal tarifleri seviyorsunuz. Çok güzel kesinlikle. Ben de sizi takibe aldım bu arada görüşmek üzere her zaman beklerim. Sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhabalar Filiz Hanım,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler....Lezzetli paylaşımlarda buluşmak dilerklerimle. Sevgiler,
Ziyaretiniz ve yorumunuz için çok teşekkürler Selda kolay gelsin...selamlar...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hülyacım. Sevgiler,
SilGeçen sene kendi ellerimle Karadeniz'de dağ kekikleri toplamıştım .O günlerim aklıma geldi nasılda güzel oluyorlar tazecik kekikler.sevgiler canımm.
YanıtlaSilAynen canım benim tazecik ve tadı da bir başka güzel oluyor....Sevgilerimle,
Silnihayet iadei ziyaretimi yapabildim:)) kekik en sevdiğim bitki hele kahvaltıda:))
YanıtlaSilHoş geldin canım sefalar getirdin. Ben de kahvaltıda çok severim....Sevgilerimle,
Silbenimde toplamam lazım,tadı satın aldıklarımızdan bambaşka oluyor:)
YanıtlaSilEvet gerçekten kendi topladıklarının tadına doyum olmuyor....Sevgilerimle,
Silkekik en sevdiğim baharattır; soslarda, yumurtada, et ve tavukta, salatada vazgeçilmezimdir, atmazsam o yemeğin tadını alamam :)
YanıtlaSilgüzel ve faydalı bitkiler paylaşmışsın canım, emeğine sağlık :)
Çok teşekkür ederim canım. Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimle,
Silyemeklerimde en çok kullandığım baharatlardan biridir,kurusu olsun tazesi olsun her ikisi de mutfağımın baş tacıdır :)
YanıtlaSilMerhabalar,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ben de çok kullanırım kekiği...Sevgilerimle,
Bloğunuzu çok beğendim. Çalışmalarınız harika Emeğinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ali Bey....Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle. Sevgiler,
SilMerhabalar,
YanıtlaSilBloğumuda dahil etmeniz beni inanılmaz mutlu etti. Çok teşekkür ederim. Güzel paylaşımlarda görüşmek üzere. Ben de size kolaylıklar diliyorum. Sevgiler,
merhaba,kekikten başlayıp tüm baharatlar yazı dizini okudum.cok güzel olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilbloguma yaptıgın nazik ziyaret ve şık yorumun için teşekkürler :)
Çok teşekkürler canım. Sevgilerimle,
SilKekik vazgeçilmezim,miss gibi kokusu armasıyla hemen hemen her yemrğe serpiyorum.:)
YanıtlaSilSevgiler canım:)
Aynen Melihacığım ben de kekiği hemen hemen her yemekte kullanıyorum...Sevgilerimle,
Silmerhaba
YanıtlaSilbu güzel paylaşım için teşekkür ederim.
bloğunu her zaman zevkle izliyorum. güzel paylaşımlarda görüşmek üzere hoşçakalın
Merhaba canım,
SilBen teşekkür ederim canım. Görüşmek üzere sevgilerimle,
çok faydalı bir paylaşım olmuş canım, kekiği özellikle et yemeklerine çok yakıştırırım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ben de marinasyon işlemlerinde mutlaka kullanıyorum. Sevgilerimle,
SilKekiğin kokusuna bayılırım.Ne kadar çok faydası varmış :)Sayende öğrenmiş oldum
YanıtlaSilMerhaba canım,
SilBen de kokusuna bayılırım. Elimden geldiğinde bildiklerimi aktarmaya çalıştım. Sevgilerimle,
merhabalar canım ziyaretiniz beni ziyadesiyle memnun etti .böyle harika bir bloğu tanımaktan onur duydum çok güzel tariflerin ve harika bilgilerin var
YanıtlaSilkekiğe zaten bayılırım böyle faydaları olduğunu öğredim sayende daha bilinçli kullanacam
sevgiler:)
Merhabalar Fatma Hanım,
SilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ben de ziyaretinizden dolayı çok mutlu oldum. Güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Güzel ve lezzetli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,
cook severim ve faydalı bilgiler verdiğiniz için çook teşekkür ederim...
YanıtlaSilsevgilerimle...
Merhaba Şehrinaz Hanım,
SilBen teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Sevgilerimle,
Teşekkürler bu faydalı bilgi için...Tansiyonu ciddi derecede düşürdüğünü belirtmek isterim, ben kullanamıyorum bu yüzden .... İadei ziyarete geldim bu arada :) geçte olsa.... Hayırlı akşamlar, selam ve dua ile...
YanıtlaSilMerhabalar canım,
SilBen teşekkür ederim canım. Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Her zaman diyorum fazla kullanmak olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bilinçli kullanıldığında faydası görülecektir. Sevgi ve selamlar,
Çok sevdiğim bir baharattır kendisi
YanıtlaSilBen de çok seviyorum....
SilMerhabalar :)
YanıtlaSilBloguma yaptığınız güzel ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.. Bende takipteyim artık ;)
Ayrıca kekiksiz yemek yapmam :)
Çok sevgiler.
Merhaba Didemcim,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Ben de her yemekte kullanıyorum kekiği..... Sevgilerimle,
Merhaba :)
YanıtlaSilKekiğin kokusuna bayılırım. İnşallah becerebilirsem yetiştirmeyi bile düşünüyorum.:) Ayrıca ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, çok sevindirdi beni. Blogunuzu, güzel paylaşımlarınızı takip etmekteyim.:)
Sevgilerimle...
Merhabalar canım,
SilBen de bayılıyorum kokusuna. Her yerde yetiştirilebiliyor sanırım. Umarım başarabilirsin. İnsanın kendi yetiştirdiği sebze ve meyvelerin tadı bir başka oluyor... Görüşmek üzere sevgilerimle,
Ne çok faydası varmış, hiç bilmiyordum. Paylaşımın için teşekkürler canım.
YanıtlaSil