2 Eylül 2013 Pazartesi

Barbunya Pilaki

Yeni haftadan herkese kocaman bir merhaba.......:))

En sevdiğim yemeklerden biridir Barbunya Pilaki. Yazın lezzetine doyum olmayan domateslerle buluşunca tadına doyum olmuyor. Bu lezzeti çok sevdiğim için kışlık olarak da derin dondurucuya koyuyorum... Barbunyanın kurusu da mevcut ama bence tazesi kadar lezzetli olmuyor.

Herkesin kendine göre bir pişirme usulü mutlaka vardır. Bir de Selda usulü barbunya pilaki yapmayı deneyin hiç pişman olmayacaksınız....

Evet geçelim tarifimize,






Malzemeler:

  • 500 gr barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet küp şeker 
  • 5 - 6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Zeytinyağı



Yapılışı :

Barbunyaları ayıklayalım ve yıkayalım. Barbunyaları bir tencerenin içine alalım üzerini 1 parmak geçene kadar su dolduralım ve barbunyaları haşlanmaya bırakalım. Burada amacımız barbunyaların kara suyunun çıkmasını sağlamak. Barbunyaları hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dk haşlayıp ocağın altını kapatalım. Haşlanan barbunyaları süzelim. Havuç ve patatesi soyalım. Havucu halka halka, patatesi küp küp doğrayalım. Diğer tarafta küp küp doğradığımız soğanları düdüklü tenceremize alalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip kavurmaya başlayalım. İnce ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim. Havucu ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri de kavurduğumuz sebzelere ilave edelim Haşladığımız barbunyaları ve salçayı ilave edip 1- 2 dk daha kavuralım. Tuzunu ve küp şekerini ekleyip, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyelim. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15 dk. pişirdikten sonra barbunya pilakimiz hazır olacaktır. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Servis yapmadan önce maydanozla süslemeyi unutmayın.



Afiyet Şeker Olsun....




 

54 yorum:

  1. merhabalar,barbunya pilakiyi çok severim.ben düdüklü yerine normal çelik tencerede pişiriyorum o nedenle biraz daha uzun sürüyor.kullanımı basit bir düdüklü tencere almayı düşünüyorum aslında önerebileceğiniz bir marka ve model var mı?
    http://wishingbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Ben bir çok yemekte düdüklü tencere kullanıyorum. Çalıştığım için zaman benim için çok önemli. Düdüklü tencere ile pişme süresi inanılmaz hızlanıyor. Ben KARACA' nın Clipso kapaklı düdüklü tenceresini kullanıyorum. Ve çok memnunum. Sana da şiddetle tavsiye ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  2. Ac karnina buralarda dolaşmakta olmuyor yaaa;) simdi orda olup hazir yemegi hüpletmek gibisi yoktur herhalde ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım aynen öyle....:)) Keşke ikram edebilseydim.
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Çok çok severim barbunya pilaki.. Nasıl şu an canım çekti.. Vallahi ellerinize sağlık..
    Selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ayy canım benim keşke bir tabak ikram edebilseydim....:(
      Sevgilerimle,

      Sil
  4. Merhaba yavrucuğum,
    Ben Necla teyzen. Yine harika bir tarif ellerin dert görmesin canım kızım. Aynı benim pişirdiğim usülde yapmışsın. Çok beceriklisin maşallah Allah yolunu açık etsin yavrucuğum. Yanaklarından öpüyorum. Hoşçakal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Necla teyzeciğim. Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. Ben de sizin ellerinizden öperim. Dualarınızı eksik etmeyin. Sevgi ve hürmetlerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık... yaz günü için nefis bi yemek ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık ayrıca bu güzel bloğu beni haberdar ettiğin için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  7. yazın en favori yemektir benim için barbunya. ellerine sağlık hayatım harika görünüyor sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum çok teşekkür ederim canım. Aynı fikirdeyim....:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  8. Merhaba ben de geldim sayfanıza..
    Elinize emeğinize sağlık. Çok severim barbunya pilakiyi..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar canım,
      Hoş geldin sefalar getirdin. Çok teşekkür ederim canım. Sevgilerimle,

      Sil
  9. Harika görünüyor, çok seviyorum barbunyayı.. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hülyacım. Ben de çok seviyorum barbunyayı...:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  10. Yazdıklarına aynen katılıyorum canım.Barbunyanın tazesinin tadı bir başka oluyor.Annem de özellikle hep taze koyar dondurucuya.Ve ben pilakiye bayılırım.Özellikle pişerken çıkan o kokular...mm nefis nefis.ellerin dert görmesin,eline emeğine sağlık can cağzım.sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Şulecim tazesi bir başka oluyor gerçekten. Çok teşekkürler canım. Ben de senden gelen sevgiyi katlayarak gönderiyorum....:))))

      Sil
  11. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  12. Ellerine saglik canim nefis görünüyor sevgiler♥

    YanıtlaSil
  13. mmmm en sevdiğimiz eline sağlık balım harika:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşe Hanım...:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  14. Canımmm ellerine sağlık nefis olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnapcım canım benim çok teşekkür ederim...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  15. soguk yemeyi çok seviyorum hem meze hemde yemek gibi.. çok güzel bir seçenek..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Aynen dediğin gibi ister soğuk ister sıcak sonuç mükemmel...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  16. en sevdiklerimdendir barbunya pilaki. özellikle de becerikli ellerden çıkmışsa. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  17. bende size katılıyorum kışın yemek için dolaba attığım daha güzel oluyor kurusundan ellerine sağlık nefis bir lezzet yanına pilavda yakışır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aynen pilavla tadına doyum olmuyor...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  18. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  19. Çok severim barbunyayı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba Seldacim. Ellerine saglik. Bizim aile de barbunya pilakiyi cok seviyor. Kurusu bizde hic pismez. Bu yuzden derin dondurucuya cok fazla koyarim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Arzucum,
      Çok teşekkür ederim. Aklın yolu bir değil mi en güzeli tazesi...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  21. Ellerine sağlık canım, çok severim bu lezzeti :) sevgiler;

    YanıtlaSil
  22. ellerıne sağlık yazın cok sık yaparım cok lezzetlı duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Selma Hanımcım...:))
      Sevgiler,

      Sil
  23. tatlım teşekkür ederim yorumun için sanırım tümm anneler aynı :)
    pilakin de nefismiş ellerine sağlık güzelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim canım benim....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  24. asla hayır diyemediklerimden bu güzellik.:)
    ellerine sağlık canım..
    buzluktakiler de afiyetle yensin inşallahhh..
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Ayşegül hanımcım. İnşsllsh kışın afiyetle yemek nasip olur....:))
      Sevgileri katlayıp size yolluyorum.....:))))

      Sil
  25. En sevdiklerimden ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...