En sevdiğim yemeklerden biridir Barbunya Pilaki. Yazın lezzetine doyum olmayan domateslerle buluşunca tadına doyum olmuyor. Bu lezzeti çok sevdiğim için kışlık olarak da derin dondurucuya koyuyorum... Barbunyanın kurusu da mevcut ama bence tazesi kadar lezzetli olmuyor.
Herkesin kendine göre bir pişirme usulü mutlaka vardır. Bir de Selda usulü barbunya pilaki yapmayı deneyin hiç pişman olmayacaksınız....
Evet geçelim tarifimize,
Malzemeler:
- 500 gr barbunya
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 orta boy soğan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet küp şeker
- 5 - 6 dal maydanoz
- Tuz
- Zeytinyağı
Yapılışı :
Barbunyaları ayıklayalım ve yıkayalım. Barbunyaları bir tencerenin içine alalım üzerini 1 parmak geçene kadar su dolduralım ve barbunyaları haşlanmaya bırakalım. Burada amacımız barbunyaların kara suyunun çıkmasını sağlamak. Barbunyaları hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dk haşlayıp ocağın altını kapatalım. Haşlanan barbunyaları süzelim. Havuç ve patatesi soyalım. Havucu halka halka, patatesi küp küp doğrayalım. Diğer tarafta küp küp doğradığımız soğanları düdüklü tenceremize alalım. Üzerine zeytinyağını ilave edip kavurmaya başlayalım. İnce ince doğradığımız sarımsakları ekleyelim. Havucu ve patatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğradığımız domatesleri de kavurduğumuz sebzelere ilave edelim Haşladığımız barbunyaları ve salçayı ilave edip 1- 2 dk daha kavuralım. Tuzunu ve küp şekerini ekleyip, üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyelim. Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım. Yaklaşık 15 dk. pişirdikten sonra barbunya pilakimiz hazır olacaktır. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak tüketebilirsiniz. Servis yapmadan önce maydanozla süslemeyi unutmayın.
Afiyet Şeker Olsun....
Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Sevgiler,
Silmerhabalar,barbunya pilakiyi çok severim.ben düdüklü yerine normal çelik tencerede pişiriyorum o nedenle biraz daha uzun sürüyor.kullanımı basit bir düdüklü tencere almayı düşünüyorum aslında önerebileceğiniz bir marka ve model var mı?
YanıtlaSilhttp://wishingbeauty.blogspot.com/
Merhaba canım,
SilBen bir çok yemekte düdüklü tencere kullanıyorum. Çalıştığım için zaman benim için çok önemli. Düdüklü tencere ile pişme süresi inanılmaz hızlanıyor. Ben KARACA' nın Clipso kapaklı düdüklü tenceresini kullanıyorum. Ve çok memnunum. Sana da şiddetle tavsiye ederim. Sevgilerimle,
Ac karnina buralarda dolaşmakta olmuyor yaaa;) simdi orda olup hazir yemegi hüpletmek gibisi yoktur herhalde ^_^
YanıtlaSilEvet canım aynen öyle....:)) Keşke ikram edebilseydim.
SilSevgilerimle,
Çok çok severim barbunya pilaki.. Nasıl şu an canım çekti.. Vallahi ellerinize sağlık..
YanıtlaSilSelam ve sevgiler..:))
Çok teşekkür ederim. Ayy canım benim keşke bir tabak ikram edebilseydim....:(
SilSevgilerimle,
Merhaba yavrucuğum,
YanıtlaSilBen Necla teyzen. Yine harika bir tarif ellerin dert görmesin canım kızım. Aynı benim pişirdiğim usülde yapmışsın. Çok beceriklisin maşallah Allah yolunu açık etsin yavrucuğum. Yanaklarından öpüyorum. Hoşçakal.
Merhaba Necla teyzeciğim. Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. Ben de sizin ellerinizden öperim. Dualarınızı eksik etmeyin. Sevgi ve hürmetlerimle,
SilEllerine sağlık... yaz günü için nefis bi yemek ;) Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım sevgiler....:))
SilEllerine sağlık ayrıca bu güzel bloğu beni haberdar ettiğin için teşekkür ederim :)
YanıtlaSilBloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,
Silyazın en favori yemektir benim için barbunya. ellerine sağlık hayatım harika görünüyor sevgilerimle
YanıtlaSilArzucum çok teşekkür ederim canım. Aynı fikirdeyim....:)
SilSevgilerimle,
Merhaba ben de geldim sayfanıza..
YanıtlaSilElinize emeğinize sağlık. Çok severim barbunya pilakiyi..
Sevgilerimle
Merhabalar canım,
SilHoş geldin sefalar getirdin. Çok teşekkür ederim canım. Sevgilerimle,
Harika görünüyor, çok seviyorum barbunyayı.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hülyacım. Ben de çok seviyorum barbunyayı...:)
SilSevgilerimle,
Yazdıklarına aynen katılıyorum canım.Barbunyanın tazesinin tadı bir başka oluyor.Annem de özellikle hep taze koyar dondurucuya.Ve ben pilakiye bayılırım.Özellikle pişerken çıkan o kokular...mm nefis nefis.ellerin dert görmesin,eline emeğine sağlık can cağzım.sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilAynen Şulecim tazesi bir başka oluyor gerçekten. Çok teşekkürler canım. Ben de senden gelen sevgiyi katlayarak gönderiyorum....:))))
SilTeşekkürler tatlım. Sevgiler,
YanıtlaSilEllerine saglik canim nefis görünüyor sevgiler♥
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...Sevgiler,
Silhımm şahane,, :)
YanıtlaSilTeşekkürler....:))
Silmmmm en sevdiğimiz eline sağlık balım harika:)))
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Ayşe Hanım...:)
SilSevgilerimle,
Canımmm ellerine sağlık nefis olmuş..
YanıtlaSilVişnapcım canım benim çok teşekkür ederim...:))
SilSevgilerimle,
soguk yemeyi çok seviyorum hem meze hemde yemek gibi.. çok güzel bir seçenek..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Aynen dediğin gibi ister soğuk ister sıcak sonuç mükemmel...:))
SilSevgilerimle,
en sevdiklerimdendir barbunya pilaki. özellikle de becerikli ellerden çıkmışsa. ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilCanım benim güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...:))
SilSevgilerimle,
bende size katılıyorum kışın yemek için dolaba attığım daha güzel oluyor kurusundan ellerine sağlık nefis bir lezzet yanına pilavda yakışır
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Aynen pilavla tadına doyum olmuyor...:))
SilSevgilerimle,
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşım....:))
SilSevgilerimle,
Çok severim barbunyayı. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım...Sevgilerimle,
SilMerhaba Seldacim. Ellerine saglik. Bizim aile de barbunya pilakiyi cok seviyor. Kurusu bizde hic pismez. Bu yuzden derin dondurucuya cok fazla koyarim. Sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhabalar Arzucum,
SilÇok teşekkür ederim. Aklın yolu bir değil mi en güzeli tazesi...:))
Sevgilerimle,
Ellerine sağlık canım, çok severim bu lezzeti :) sevgiler;
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...:)
SilSevgiler,
ellerıne sağlık yazın cok sık yaparım cok lezzetlı duruyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim Selma Hanımcım...:))
SilSevgiler,
tatlım teşekkür ederim yorumun için sanırım tümm anneler aynı :)
YanıtlaSilpilakin de nefismiş ellerine sağlık güzelim :)
Ben teşekkür ederim canım benim....:))
SilSevgilerimle,
asla hayır diyemediklerimden bu güzellik.:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
buzluktakiler de afiyetle yensin inşallahhh..
kucak dolusu sevgiler...
Çok teşekkür ederim Ayşegül hanımcım. İnşsllsh kışın afiyetle yemek nasip olur....:))
SilSevgileri katlayıp size yolluyorum.....:))))
En sevdiklerimden ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkürler....:)
SilSevgiler,