Yazın hazırladığım soslardan biri. Tadı çok hoş. Köftelerin, ızgaraların veya istediğiniz yemeğin yanında yiyebileceğiniz bir lezzet.
Geçelim tarifimize,
Malzemeler :
- Yarım kilo kırmızı biber
- Yarım kilo yeşil biber
- 4 - 5 adet orta boy domates
- 1 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı salamura tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı :
Biberleri ve domatesleri yıkayalım, biberlerin çekirdeklerini çıkaralım. Biberleri fazla iri olmayacak şekilde doğrayalım.Domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Derin bir tencereye biber ve sarımsakları alalım, zeytinyağı ilave edip kavuralım. Üzerine domatesleri ve tuzu ilave edip orta hararetli ocakta 2 - 3 saat kaynatalım. Süre sonunda biber sosumuz suyunu çekmiş olacak ve püre halini alacak.Sıcaklığı geçen sosumuza sirkeyi ilave edelim ve kavanozlara dolduralım. Sosumuzun üzerine bir miktar zeytinyağı ilave edip kavanozları sıkıca kapatalım. Sosumuz 15 gün sonra yemeye hazır hale gelecek. Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyet Olsun.....
merhaba gayet güzel bir paylaşım olmuş, bende evde kendim tarifi yapmak istedim ama markette bulamayınca geçenlerde sipariş verdiğim yerden soya sosu aldım afiyetle ailecek yedik, deneyebilirsin ;)
YanıtlaSil