12 Ocak 2013 Cumartesi

Ayva Reçeli

Herkese merhaba,

Kış aylarının sevdiğim meyvelerindendir ayva. Meyveleri kendi mevsiminde tüketmek en sağlıklı olanı. Bu senede çok şükür yapabildim ayva reçelimi. Kızım ayva reçelimi çok seviyor bende mutlaka mevsiminde yapmaya çalışıyorum. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.

Ayva reçelimin tarifi şöyle,







Malzemeler :
  • 1 kg ayva
  • 1 çay bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı 
  • Yarım limonun suyu



Yapılışı :

Ayvalarımızı yıkayalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım. Küp küp doğrayalım. Derin bir tencereye ayvalarımızı koyalım. Toz şekeri ve suyu ilave tenceremizi orta hararetli ocağın üstüne alalım. Kaynamaya başladığında tereyağını ilave edelim. Ocağın altını kısalım ve reçelimizi koyulaşıncaya kadar kaynatalım. Reçelimiz istenilen kıvama geldikten sonra limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Artık reçelimiz hazır. Soğuduktan sonra kavanozlara alalım. Serin bir yerde muhafaza edelim.

Afiyet Olsun.... 












2 yorum:

  1. selda hanımın mutfak ailesinin ellerinesağlık sayfanız fevkalade ailece beğeniyle sayfanızı takip ediyoruzsayfanızda ayva reçeli ve 4 çeşit efsane tarifleriniz var 5 i de kaliteli malzemelerinizle efsane bende sizler gibi gıda üzerine mutfağı çok seviyorum çünki 1 inci sırada sağlıklı yaşamak için önce mutfağımız bende her sene bahçemizde olan meyvelerden reçel yapıyorum hazır almıyoruz doğal ve sağlıklı kendim emekliyim 50 senedir mutfağı sevdiğim için kendimi mutfak ve ev hususunda gelştirdim bende diyorumki olursa televizyonda veya allahımız kendi işmizi izdiham ettirmek inşallah güzel sayfanızı bizlerle paylaştığınız için sizlere sonsuz teşekkürler başarılarınız daim olsun inşallah hayırlı akşamlar hoşça kalın .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkürler. umarım herşey güzel olacak. bloğumda hem sağlıklı, hem de lezzetli paylaşımlarda bulunmaya özen gösteriyorum. daha çok yeniyim ama umarım sizlerin sayesinde kocaman bir aile olarak yolumuza devam ederiz. herşey için teşekkürler. güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. sevgiyle kalın...iyi akşamlar....

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...