Davet sofralarının vazgeçilmez mezelerinden olan favayı çok severim. Eminim bakla sevenler favayı sofralarından eksik etmiyordur. Yapımı fazla zahmetli olmayan favanın tadına doyum olmuyor.
Bir de benim tarif önerimle deneyin bakalım beğenecekmisiniz... İşte tarifim,
Malzemeler :
- 1 su bardağı kuru bakla
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Yarım limon suyu
- Zeytinyağı
- Tuz
- 3 - 4 dal dereotu
Yapılışı :
Baklaları ayıklayalım. Patates ve soğanı ayıklayalım. Geniş bir tencerenin içine baklayı ve iri iri doğradığımız soğan ve patatesi ekleyelim. Üzerini iki parmak geçecek kadar su doldurduğumuz tenceremizi orta hararetli ocağın üstüne alalım. Zeytinyağını ve şekerini ilave edip kaynamaya bırakalım. İyice yumuşayan ve suyunu çeken bakla karışımımıza limon suyunu, tuzunu ilave edip blendırdan geçirelim. Dereotlarını ilave edip karıştıralım ve bir tepsiye boşaltalım. Üzerini kaşık yardımıyla düzeltelim. Servis etmeden önce buzdolabında 1 - 2 saat bekletelim. Servis edeceğimiz zaman istediğimiz gibi dilimleyip, süsleyelim. Artık favamız servise hazır.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder