Haside tatlısı, Yozgat ve İç Anadolu bölgesine ait geleneksel bir lezzet. Ama ben yine küçük Selda dokunuşları ile değişiklikler yaptım. Bu tatlıyı bizim ev halkı çok seviyor, en çok da kızım. Kızım sevince bende hep yapıyorum. Tatlıları tabaklara alıp soğumaları için bekletirken arkamı döndüğümde tabakların biri boşalmıştı bile. Hem besleyici hem de çok lezzetli olan haside tatlısının tarifi şöyle,
Malzemeler :
- 2,5 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı pirinç unu
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Kakao
Yapılışı :
Derin bir tencereye sütümüzü alalım. İçine pirinç unu ve şekeri ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başladığında pekmezi ilave edip hızlıca karıştıralım. Tatlımızı kuplara alalım. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpalım. Buzlukta 10 - 15 dk. kıvam alması için bekletelim. Yıldız uç taktığımız sıkma poşetine krem şantimizi alalım. Ve tatlılarımızı süsleyelim. Üzerine kakao eleyip servis edelim.
Afiyet Olsun... :))
Ellerinize saglik... Hem saglikli, hem leziz... Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Petunyalarım. Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerine sağlık :-)
YanıtlaSilTeşekkürler Neşe Hanımcım....:)
YanıtlaSilÇok besleyici ve lezzetli bir tatlı olmuş Selda Hanımcım.. Kızınız beğenmekte çok haklı.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oya Hanımcım...Sevgiler...
YanıtlaSil