Bir turşu canavarı olarak ben her sene değişik değişik turşular yaparım. Bu sene de turp turşusundan sonra lahana yapmadan olmaz dedim. Ve kolları sıvadım. İşte ev yapımı lahana turşumun tarifi,
Malzemeler :
- 1 adet küçük boy lahana
- 2 adet havuç
- 1 baş sarımsak
- 1 kahve fincanı nohut
- 2 çorba kaşığı salamura tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Üzüm sirkesi
- Kaynamış soğumuş su
Yapılışı :
Lahanayı yapraklara ayıralım.Lahanayı ve havucumuzu yıkayalım. Havucumuzu istediğimiz şekilde soyup doğrayalım. Lahana yaprakları büyük ise ikiye bölebiliriz. Turşu kavanozumuzun dibine nohutları yerleştirelim. Lahanayı ve havuçları istediğimiz şekilde yerleştirelim. Aralarına sarımsakları serpiştirelim. Üzüm sirkesini kavanozun yarısına gelecek kadar dolduralım. Üzerine kaynamış soğumuş su ilave edelim. Turşu kavanozunun içindeki sirkeli su karışımını geniş bir kabın içine boşaltalım. Tuzunu, limon tuzunu ilave edip karıştıralım. Tuz tamamen eridiğinde turşu kavanozuna sirkeli suyumuzu dolduralım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin bir yerde muhafaza edelim. Turşumuz yaklaşık bir hafta içinde hazır olacaktır.
Afiyet Olsun...
Kızımın en sevdiği turşu ellerinize sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba Mine Hanımcım,
SilÇok teşekkür ederim. Biz de lahana turşusunu çok severiz. Öneriniz için çok ama çok teşekkürler. Kocaman Sevgilerimle,
turşuları bağılırım tşk ederiz
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun....
SilSevgilerimle,
Merhaba Selda hanim,
YanıtlaSiltursuya bayilirim, yakin bir zamanda yapmayi dusunuyorum. fakat tursuya nohut girdigini hic duymadim.. ne icin iyidir? simdiden tskler!
Merhaba canım,
SilBen uzun zamandır kendi turşumu kendim yapıyorum. Annemden turşulara genellikle nohut ilave ederdi. Ben de aynısını uyguluyorum. Turşuya konulan nohut fermentasyonu hızlandırmak için kullanılır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sana şimdiden kolay gelsin canım. Sevgilerimle,