Bu tarifi LEZZET Dergisinde gördüm. Daha fazla dayanamadım ve yaptım. Yine ufak tefek Selda dokunuşları mevcut. Tadı ve görüntüsü müthiş. Haşhaşlı tarifleri severim. Bu tarif de artık sevdiğim tarifler arasında yerini aldı.
Mis gibi portakal kokusu ile iştah kabartan tatlımın tarifi şöyle,
Malzemeler :
- 250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
- 2 adet yumurta
- 3 - 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Üzeri için,
- 1 çay bardağı mavi haşhaş
- Ceviz
Yapılışı :
Şerbet
için toz şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya
bırakalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha
kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Margarin, yumurta, vanilya,
rendelenmiş portakal kabuğu, irmik ve şekeri bir kapta karıştıralım. Un
ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurdan parçalar kopartıp
yuvarlayın. Haşhaş tohumuna bulayalım ve yağlı kağı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Her birinin üzerine ceviz içi yerleştirip 180 C
fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlıları fırından alıp 5 dakika
beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirelim. Ara ara tepsideki
şerbeti kaşık ile üzerine gezdirelim ve en az 2 saat beklettikten sonra tatlımız servise hazır...
Afiyet Şeker Olsun...
Ellerine sağlık ablacım, nefis olmuş. Afiyetler olsun....
YanıtlaSilSunum çok şık....
Çok teşekkür ederim tatlım....Tadı müthiş denemeni tavsiye ederim... Öptümmm....
SilBende okumuştum dergide. Ama yapmaya fırsatım olmadı. Ellerine sağlık. Çok lezzetli ve güzel görünüyor. Afiyetle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oya Hanım....Sevgilerimle,
SilÇok hoş bir görüntü, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilMerhaba Feray Hanım. Aramıza hoş geldiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,
SilCanım tatlıya asla dayanamam ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkürler deryacımmm...sevgilerimle,
SilNefis gözüküyor...Tadıda görüntüsü gibi muhakkak çok lezzetlidir...Elinize sağlık.Afiyetle...
YanıtlaSilmerhaba gizli tad. güzel sözlerin için çok teşekkürler. aramıza hoşgeldinnn...sevgilerimle,
Sillimon ve portakalın girdiği her şey harika oluyor bence, ellerinize sağlık. Bloguma hoş geldiniz arada, ben size daha önceden gelmiştim ;D sevgilerimle...
YanıtlaSilmerhaba marfietli cadı. tekrar hoşgeldin...güzel sözlerin için çok teşekkürler... sevgilerimle,
Silellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilçok teşekkürler... tavsiye ederim tadı müthiş. sevgilerimle,
Silhaşhaşlı olan herşeyi çok severim,, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmerhaba Filizcim. aramıza hoşgeldin... güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgilerimle,
SilBurdan daha daha güzel görünüyor , misafirlere çok şık bir sunum olur , ne yapsam yarın yapıp annemlere götürsemmi:)) ellerine sağlık.
SilGüzel sözleriniz için çok ama çok teşekkür ederim. inanılmaz şık ve tadı da müthiş. bence yarın annenize yapıp götürün güzel bir sürpriz olsun....:)
Silellerine sağlık canımm:)
YanıtlaSilnefis görünüyor kesinlikle portakal ve hashası çok yakıştırıyorum ben de:)
sevgiler..
Çok şık ve lezzetli görünüyor, ben de Lezzet dergisinin sitesinde görüp denenecekler listesine eklemiştim bu tarifi, ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım benim... Ben çok beğendim eğer portakal ve haşhaşı seviyorsan mutlaka denemelisin.... Sevgilierimle,
SilCanım eline sağlık
YanıtlaSilbende çok yaparım hatta evdekiler kilo yapyor deselerde tepsi anında biter.
mmmmmm çayın yanına mütiş olur aldım:)))
çok teşekkür ederim. bizim evdekilerde tatlıyı çok sever ama ben kiloma dikkat ettiğim için hiçbir zaman ipin ucunu kaçırmamaya dikkat ediyorum. işte böyle...sevgilerimle,
SilEllerine sağlık canım. Hem görünümü çok güzel hem de tarifin. Sevgiler.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim pembe kekikcim. sevgilerimle,
SilSelamün Aleyküm Seldacım;
YanıtlaSilkusura bakma blokcu arkadaşım ,iadeyi ziyarette biraz geciktim.yaptığın
bütün tarifler ve lezzetler için ellerine sağlık.
SEVGİLERİMLE....
Aleyküm Selam Rümeysacım,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel sözlerin için çok teşekkürler canım. Lezzetli paylaşımlarda buluşmak dileğiyle,
Sevgilerimle,
Oldukça farklı bir lezzet ve sunum olmuş gerçekten. Portakalın zamanı geçmeden denenmeli. Eline sağlık canım. Sevgiler. ;-)
YanıtlaSilMerhaba Yağmurcum,
SilGüzel sözlerin için çok teşekkürler. Gerçekten portakal zamanı geçmeden denemeni isterim muhteşem bir lezzet. Sevgilerimle...:))
bende görmüştüm bunu dergide denemek için bekliyordu,çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Mutlaka denemelisin enfes bir tatlı...Sevgilerimle,
SilBen bu tarifi sende atlamışım, eline sağlık.Sen dokundun mu fark olur.
YanıtlaSilMerhabalar Ihlamurcum,
SilÇok teşekkür ederim. Güzel sözlerin beni çooookkkkk mutlu etti. Mutlaka denemelisin müthiş bir tatlı....:)))
Kocaman sevgilerimle,
Nefis görünüyor, ellerine sağlık, ilk fırsatta deneyeceğim, sevgiler :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin. Sevgiler,
SilPortakal kullanılan her tarif benim favorimdir...ellerinize sağlık..sevgiler...
YanıtlaSilSelmacım çok teşekkür ederim canım...Sevgiler,
SilSeldacım Ellerine Saglık NEFİSS oldu.. Başarılarının Devamını Dilerimm :))
YanıtlaSilDeneyip beğendiğinize çok sevindim. Afiyetler olsun...:)) Sevgilerimle,
YanıtlaSil