24 Kasım 2014 Pazartesi

Patatesli Kek

Herkese kocaman bir merhaba,

Geçtiğimiz haftadan beri hastalıkla uğraşıyorum. Grip hem de nasıl bir grip anlatamam. İlaç filan da fayda etmiyor sanki. Başladığından beri biraz kendime gelemedim. Artık biraz bitki çayları, destek ilaçlar derken toparlanacağım inşallah. Havalar da iyiden iyiye soğumaya başladı  İzmir' de. Aman canlarım si zde kendinize çok dikkat edin...:))

Size bugün vereceğim tarif yıllardan beri yaptığım ve herkesin çok sevdiği bir kek tarifi. Kek gibi, börek gibi nefis bir lezzet. Hem de çok pratik. Ev de olan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz 10 numara 5 yıldız bir tarif. Beş çaylarında da nefis oluyor...:))

Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak isterseniz patatesli kekimin tarifi şöyle,







Malzemeler :
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 çorba kaşığı tulum loru
  • 3 - 4 dal maydanoz ve dereotu
  • Toz nane
  • Acı pul biber
  • Değirmen karabiber
  • Tuz


    Üzeri için,
  • Susam ve çörekotu



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine yumurtaları çırpalım. Yoğurt ve sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Soğan, patates ve havucu soyup çok ince olacak şekilde küp küp doğrayalım. Yeşillikleri ve yeşil soğanı ince ince kıyalım. Unu ve kabartma tozunu eleyelim. Sıvı karışıma unu yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. En son sebze, yeşillik, tulum loru ve baharatları ekleyip karıştırdıktan sonra yağlamış olduğumuz kek kalıbına dökelim. Üzerine susam ve çörekotu serpelim. 180 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini test edelim. Ve mis gibi patatesli kekimiz artık servise hazır.



Afiyet Olsun...:)))












22 yorum:

  1. denecegim hemen:) elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim mutlaka deneyin. Sevgiler,

      Sil
  2. Geçmiş olsun bu tarif çok güzel bende severek yaparım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Biz de çok seviyoruz bu keki...:)
      Sevgiler,

      Sil
  3. Seldacım ellerine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Hemen deneriz annemle çok canım çekti vallahi. Öptüm seni tatlım. Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Buseciğim. Mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor. Annene çok selam. Ben de seni öptüm tatlım. Sevgilerimle...:))))

      Sil
  4. ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Emin olun kendiside çok lezzetli.
      Sevgiler,

      Sil
  5. Gecmis olsun umarim cabuk atlatirsiniz..tarif nefis elinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. herkesde bir salgın var maalesef.bizim evin erkekleri de hasta.Allah şifa versin.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım salgın var sanırım. Sizlere de çok geçmiş olsun. Sevgiler,

      Sil
  7. Ah çok teşekkür ederim blogumdaki güzel yorumunuz için, çok mutlu oldum:)
    Hemen ben de blogunuza ışınlandım, güzel yayınlarla inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok memnun oldum bloğuma hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Güzel paylaşımlarımızda buluşabilmek dileğiyle. Sevgiler,

      Sil
  8. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil

  9. Birgün NETTE gezinirken bu tarifi görmüştüm ve cok begendim hem değişik hemde kek gibi tadıda güzeldir eminim dedim yapacaklar listeme eklemiştim.tam bugun yarın yapacam derken bi kaç kişi bu kekinin içinin pişmediğini hamur oldugunu yazmış.azımsanacak derecede az kişi sonuçtan memnun kalıncaaa bende elimi geri çektim.acaba adaşım varmıdır bunun püf noktası bir hikmeti.. gr.ölçüler neredeyse aynı..fırın ısısındanda sanmıyorum.. tabanının çiğ kaldıgından hep bahsediyolar..burda görünce tekrr bir yazayım dedim selda hanım.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili adaşım. Benim bugüne kadar patatesli kekimin içinin pişmediği hiç olmadı. Yıllardır yaptığım bir tariftir bu. Umarım benim tarifimi dener ve beğenirsiniz. Sevgiler,

      Sil
  10. Tulum lorunu ne ara koyuyorz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çırpma işleminden hemen sonra yeşilliklerle birlikte ilave ediyoruz.
      Sevgiler,

      Sil
  11. Patates cigdenmi yoksa haşlanmış patatesmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Patates çiğ olarak kullanılıyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...