12 Ocak 2015 Pazartesi

Muzlu Kurabiye

Herkese kocaman bir merhaba,

Bloğumun görünümünde ufak tefek değişiklikler yaptım. Bence güzel oldu. Sizler beğendiniz mi bilmiyorum. Daha bir pembe, daha bir sakin, daha bir soft oldu sanki. Pembeyi ne kadar çok sevdiğim belli oluyor değil mi...? İnşallah sizler de beğenmişsinizdir...:)

Haftaya tatlı başlayalım dedim ve enfes bir kurabiye tarifi ile geldim karşınıza. Tam bir kış kurabiyesi. Çayın yanına çok yakışıyor. Çocuklar ve en başta kızım olmak üzere hepsi çok beğendi. Daha önce muzlu kurabiye denemediğime hayıflanıyorum şimdi. Ev de olan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz enfes bir kurabiye. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz...

Enfes muzlu kurabiyemin tarifi şöyle,






Malzemeler :


  • 250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1/2 pk. kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi için,
  • 2 adet muz
Üzeri için,
  • Pudra şekeri

Yapılışı :

Oda sıcaklığında margarin, kakao, yoğurt ve pudra şekerini geniş bir kabın içine alalım. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve un ekleyerek yoğuralım. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle açalım. Ortasına dilimlenmiş muz koyalım. Elimizle yuvarlayıp kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpelim. Ve enfes muzlu kurabiyeler artık servise hazır.


Afiyetler Olsun...:))))








24 yorum:

  1. Elinize sağlık çocuklarıma kesinlikle yapacağım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Özgen hanımcım. Mutlaka deneyin çok lezzetli bir kurabiye.
      Sevgiler,

      Sil
  2. muzlu kurabiyenin lezzetini biliyorum çok çok güzel oluyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık çok şık ve de lezzetli görünüyor kurabiyeler afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnapcım çok teşekkür ederim canım...:)
      Sevgiler,

      Sil
  4. Seldacım canım bloğun çok güzel olmuş. İnan bana çok beğendim...:))) İçim açıldı, ellerine emeklerine sağlık. Güzel paylaşımların olsun arkadaşım...:) Bu arada muzlu kurabiye enfes görünüyor. Sunum yine 10 numara, 5 yıldız. Kurabiyenin lezzetinden eminim zaten. En kısa zamanda denecek. Çok öptüm seni tatlım. Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim canım çok teşekkür ederim. Bloğumu ve de kurabiyelerimi beğendiğine çok sevindim. Mutlaka denemelisin nefis oluyor kurabiyeler. Ben de seni çok seviyorum canım. Öptüm en bi kocamanından...:)))

      Sil
  5. bu aralar muzlu tariflerle sık karşılaşıyorum. sanırım bu kurabiyeden deneyebilirim. ellerine sağlık. blog çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım. Bloğumu ve kurabiyelerimi beğendiğine memnun oldum. Evet dediğin gibi muzlu tarifler bu ara çok sıklıkla paylaşılıyor. Kurabiyeleri denemeni öneririm. Sevgiler,

      Sil
  6. Selda hanım sizi uzun zamandır takip ediyorum. Tariflerinizi beğenerek yapıyorum. Sitenizin yeni hali çok ama çok güzel olmuş. Muzlu kurabiye nefis görünüyor. allah kısmet ederse denemek isterim. Ankaradan sevgi ve selamlar...Emine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine hanımcım çok teşekkür ediyorum. Tariflerimi deneyip beğenmeniz beni inanılmaz mutlu etti. İnşallah muzlu kurabiyeleri de dener ve beğenirsiniz. Ankara' ya kucak dolusu sevgiler...:)))

      Sil
  7. mmm nefis görünüyor şekerim,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Rengarenk bir blogunuz var zevk aldım burada olmaktan. Emeğinize ellerinize sağlık. Bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mutfak Hazinem; bloğuma hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ben de hemen bloğunuza ziyarete geliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

      Sil
  9. Harika tarifleriniz var. Takipteyim. sizi de beklerim bloguma. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda uğrıycam bloğunuza. Sevgiler,

      Sil
  10. Merhabalar, tariflerinde blogunda çok güzel❤ sevgiler❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Filiz hanımcım. Sevgiler İzmir' den...:)

      Sil
  11. Merhaba Selda Hanim, beyaz tabaginiza bayildim nerden aldiniz aceba ? Ceyiz duzuyorum cok ilgimi cekti, cevap verirseniz cok sevinirim, simdiden tesekkur ederim. Tarifleriniz icin de ellerinize saglik begenerek yapip afiyetle yiyoruz, sevgiler. Yasemin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Yasemincim. Tabağım Keramika Seramik - Romeo serisi pasta tabağı. Ben de çok beğenerek ve severek aldım. Tavisye ederim çok şık. Tariflerimi deneyip beğenmeniz de beni çok mutlu etti. Sevgilerimi gönderiyorum İzmir' den....:)))

      Sil
  12. Muzlu muffin sık sık yapıyorum da kurabiye denememiştim hiç, güzel görünüyor eminim çok lezzetlidir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Özge hanımcım. Umarım dener ve beğenirsiniz. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...