Sinkonta, Manisa' nın yöresel tatlarından biri. Ben ilk defa yengem sayesinde bu tatla tanıştım. Meze tutkunu bendeniz bayıldım. Balkabağının tatlımsı tadı gidiyor ve mükemmel bir mezeye dönüşüyor. Fırında piştiği için hafif karamelize oluyor, eee artık ne diyim ben bilemedim çok güzelll....
Balkabağını tatlının dışında bir yerlerde kullanmak isterseniz işte size bir alternatif. Gelelim tarifimize,
Malzemeler :
- 1 dilim bal kabağı
- 1 orta boy soğan
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Acı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı :
Balkabağını soyalım ve dilimleyelim. Soğanı temizleyelim ve piyazlık doğrayalım. Isıya dayanıklı bir fırın kabına balkabaklarını dizelim. Üzerine piyazlık soğanları serpiştirelim. Zeytinyağı ve baharatları ilave edip kabın üzerini folyo ile kapatalım. 180 C fırında yumuşayana kadar pişirelim. Fırından çıkarttığımız bal kabaklarını sıcaklığı geçince yoğurt, rendelenmiş sarımsak ile buluşturalım. Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp süsleyelim.
Afiyet Olsun...
Süper..Kabağı hiç böyle yemedim.Denemek isterim
YanıtlaSilMerhaba Fatoşcum,
SilDedim ya ben tadına doyamadım. Muhteşem birşey oldu. Mutlaka denemelisin canım.
Sevgilerimle,
Ben mezeyi çok sevenlerdenim
YanıtlaSilBöyle bir tarif ilk defa duyuyorum,ilk fırsatta denicem değişik
Ellerinize sağlık
sevgiler:)
merhaba canım,
Silben de bu tarifi çok sevdim ve sizlere tanıtmak istedim. denemeni tavsiye ederim.
sevgilerimle,
ellerine sağlık canım değişik bir mezeymiş bende ilk kez gördüm sende:)
YanıtlaSilsevgiler..
merhaba canım,
Silçok güzel bir meze denemeni tavsiye ederim.
sevgilerimle,
Seldacım,pek güzel görünüyor.
YanıtlaSilBu şekilde kabak değişik oluyor. Daha önce yapmıştım ama adını bilmiyordum.
Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
Merhaba Sare Hanım,
SilAynen dediğiniz gibi böyle bambaşka bir hal alıyor balkabağı. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler....
Sevgilerimle,
Çok ilgimi çekti bu hafta alayım kabak ve deneyeyim eline sağlık Seldacım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hilalcim. Bence de denemelisin canım. Eminim çok beğeneceksin. Sevgilerimle,
SilSelda'cım çok farklı bir tarif ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Deryacım...Gerçekten hem farklı hem lezzetli tavsiye ederim canım benım...Sevgilerimle,
SilÇok değişik bir salata..Ellerine sağlık, balkabağı bitmeden denemeli :)
YanıtlaSilEllerine sağlık ..
Aynen öyle canım. Değişik ama bir o kadar da lezzetli. Sevgilerimle
SilNe kadar değişik hiç duymamıştım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Hülya Hanımcım...Sevgilerimle,
Silılk defa duyduğum bır tat denemekte fayda var turk mutfağın sonu yok gercekten takıpteyım
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selma Hanım...Beni takip edin...:))
Silsüper bir lezzete benziyor,görüntü süper, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilmerhaba canım. Çok teşekkür ederim. Lezzetli ve müthiş bir tat. Denemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle.
SilEline sağlık canım :) Karaburunda da benzerini yapıyoruz.Ama biz Zıngata diyoruz ve yoğurt dökmeden sade yiyoruz :)) Bi kez böyle de denemek isterim.Sarımsaklı yoğurdun yakışmadığı yer var mı kiiii :)))
YanıtlaSilMerhaba çok teşekkür ederim. Ben de Zingata ismini duymadım. Dediğiniz gibi sarımsağın girdiği herşey bir başka güzel oluyor. Sevgilerimle,
SilBu mezeyi hep duyardım ama hala denemedim..Ama görüntü o kadar güzel ki kabak mevsimi kaçmadıysa en yakın zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık...sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Kabaktan böyle bir meze olamaz müthiş bir tat. Bence de sezon bitmeden deneyin derim. Sevgilerimle,
SilManisa'ya geldiği yer, senin asıl memleketin Selda'cım =)
YanıtlaSilBenim babam Giritli, annem Denizli' li. Ben İzmir' de doğdum. Eşim Manisa' lı. Biraz karışık Özlem Hanımcım...:)
SilBaba memleketinin yemeği diyelim o zaman. Ki şu durumda -yemekten yola çıkarak- Kandiye-Resmo hattından olduğunu bulmuş bulunmaktayız! =)
SilLakaplarla ilgili bir şey öğrenebilirsen, haberleşelim.
selamlar.
Öğrenebildiğim herşeyi paylaşıcam. Görüşmek dileğiyle. Sevgiyle kalın....:)
Silelinize sağlık annemde balkabağını kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerdi ona benzettim :)
YanıtlaSilGirit mutfağından geldiğini tarifinizden öğrendim, bu yemeğin tarihi bilgisini arıyorum önereceğiniz bir kaynak var mı?özlemaki
YanıtlaSilMerhaba Özlem hanımcım,
SilAçık söylemek gerekirse yemeğin tarihini araştıracak kadar hiç vaktim olmadı. Dediğim gibi ben de yengemden öğrendim.
Sevgiler...:)))