26 Şubat 2015 Perşembe

Karanfil












Baharatlarla ilgili yazı dizimize KARANFİL ile devam ediyoruz.  Latince ismi Syzygium Aromaticum' dur. Anavatanı Endonezya olup, Hindistan ve Sri Lanka' da da yetiştirilmektedir.

Milattan önce 3. yüzyılda Çin İmparatorları tarafından ağız kokusunu gidermek için misafirlere ikram edildiği bilinmektedir. Ülkemizde de lokantalarda yemekten sonra karafil ikram etmek gelenek haline gelmiştir.


Karanfilin faydaları,

  • Antiseptik özelliği vardır mikropları öldürür. 
  • Diş ağrılarına iyi gelir.
  • Ağrı kesici özelliği vardır.
  • Ağız kokusunu giderir. 
  • Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. 
  • İştah açar. 
  • Hazmı kolaylaştırır. 
  • Balgam söktürücüdür ve öksürüğü keser. 



Soğuk havalarda tarçın kabuğu ve karanfil kaynatılıp içilirse öksürüğe iyi gelir. 

Yemeklerin, kurabiyelerin ve de çayın tadına tat katan karanfili evimizden ve sofralarımızdan eksik etmeyelim.

Her zaman dediğim gibi doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Önerilen günlük doz miktarını aşmayınız.


Sevgiyle ve sağlıkla kalın...



Görsel netten alıntıdır.












6 yorum:

  1. Kış mevsiminde içtiklerime katmayı severim ;)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyoruz bu mis kokulu bilgiler için Seldacığımmm...;))

    Sevgiler sana...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azracığım ben teşekkür ederim canım. Ben de kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum sana...:)))))

      Sil
  3. Tadı çok keskin olsa da seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz keskin bir tadı var ama şifa niyetine kullanmak lazım.
      Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...