21 Nisan 2015 Salı

Balkabağı Reçeli

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün sizlere yine farklı ve lezzetli bir tarif ile merhaba demek istedim. Evde her zaman balkabağının tatlısını, çorbasını yaparız. Bu sefer bir değişiklik olsun dedim ve reçelini yaptım. Farklı lezzet vermesi için ufak tefek ilaveler yaptım reçelin içine. İnanılmaz güzel oldu. Bence mutlaka deneyin ve sevdiklerinize ikram edin.

Evet canlarım lafı fazla uzatmadan hemen balkabağı reçelimin tarifine geçiyorum,







Malzemeler :


  • 500 gr ayıklanmış balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5 adet karanfil
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 adet limon tuzu


Yapılışı :

Ayıklanmış balkabaklarımızı kesme şeker büyüklüğünde küp küp doğrayalım. Geniş bir tencerenin içine alalım. Üzerine toz şeker ve suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra üzerine portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve karanfilleri ilave edelim. Reçelimizin altını kısalım ve koyulaşmaya bırakalım. Kıvam alan reçelimize limon suyunu ve limon tuzunu ekleyip 5 dk. daha kaynatalım. Ve ocağın altını kapatalım. İlk sıcaklığı çıkan reçelimizi kavanoza alalım ve buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun...:)))
















12 yorum:

  1. Evde reçelim bitmek üzere ne yapayım diye düşünürken...kabak reçel olarak hiç aklıma gelmezdi...neden olmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Rabia hanımcım. Madem evde reçeller bitti o zaman bu reçeli deneyin derim ben. İnşallah dener ve beğenirsiniz.
      Sevgilerimle,

      Sil
  2. Seldacım ellerine sağlık canımmmm. Bu reçel fikri çok hoşuma gitti. Annemle hemen denememiz lazım. Her tarifin ayrı güzel canım. Bunu da çok beğendim. Fotoğraflarda harikaaaaa...:-))
    Seni çok mu çooooooook seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Busem canım benim. Bence mutlaka deneyin farklı ve lezzetli bir reçel oldu. Annenin ellerinden öpüyorum. Güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum. Kocaman sevgi ve öpücüklerimle...:)

      Sil
  3. Çok güzel olmuş. Rengi bile iştah kabartmaya yeter. Ellerinize sağlık...)

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık arkadaşım
    nefis görünüyor
    balkabağını bu sene hiç kullanmadım
    reçeli de denemek istediklerim arasında
    güzel görünüyor
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Bence reçel olarak bir dene. Güzel oluyor gerçekten. Kocaman sevgiler...:)

      Sil
  5. Ne güzel olmuşlar turuncu turuncu Seldacığımm,ellerine sağlık...;)
    Hani o güzel mutfağından çıkmaya vaktin olursa, benim bloğa bi gözatarsan sevinirim...;)
    Öperim çokça...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azracığım canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Bloğuna mutlaka uğrıycam. Sevgiler kucak dolusu...:))

      Sil
  6. Elinize sağlık balkabağına bayılırım her haline fakat reçel olarak hiç denemedim gayet lezzetli olmalı sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Özgecim. Evet reçel olarak daha farklı ve lezzetli oldu. İnşallah dener ve beğenirsin.
      Sevgilerimle...:)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...