1 Haziran 2015 Pazartesi

Yonca Poğaça

Herkese merhaba,

Bugün sizlere nefis lezzetiyle damakları şenlendiren, şekli ile de çok sevimli bir poğaça tarifi vereceğim. Yonca poğaça daha önce yapan var mı bilmiyorum ama ben yaptım galiba da güzel oldu :) Yonca poğaçalarımı hazırlarken geçtiğimiz günlerde Egem Un firmasının göndermiş olduğu geleneksel buğday ununu kullandım. Sonuç gerçekten muhteşem. Katkısız un olması benim için  çok önemli. Artık her yediğimiz şeyin için de ya katkı maddesi var, ya da GDO' lu. Kızım için ve de tabii ki bizim için katkısız ve doğal ürünler tercih ederim her zaman. Bundan sonra da un deyince Egem Un girecek mutfağımıza. Kendilerine bu güzel hediyeleri için çok teşekkür ediyorum. Egem Un ile hazırlayacağım yeni tarifleri merak edenler takipte kalın...:)))

Artık lafı fazla uzatmayalım ve geçelim enfes yonca poğaçalarımın tarifine,














Malzemeler :
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 100 gr tereyağı ( oda ısısında )
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar Egem Un
 İç harcı,
  • Beyaz peynir
Üzeri için,
  • Yumurta sarısı 
  • Susam ve çörekotu


Yapılışı :

Geniş br kabın içine elediğimiz unu, instant maya, toz şeker ve tuzu alıp karıştıralım. Ortasını havuz gibi açıp ılık su, süt, yumurta, yumuşamış tereyağı ve sıvı yağı ilave edip yoğuralım. Üzerini streç film ile kapatıp mayalnması için en az 45 dk. ılık bir ortamda bekletelim. Hamurumuzdan cevizden biraz küçük bir parça alıp elimizle açalım. İçine biraz beyaz peynir koyup yuvarlayalıp. Böyle 4 adet yapıp muffin kalıbının içine yerleştirelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. Muffin kalıplarımızı fırın tepsimize yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu serpelim. Önceden  ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya pişirelim. Ve artık nefis yonca poğaçalarımız servise hazır.


Afiyet Olsun...:)))




10 yorum:

  1. görüntü şahane eminim tadı da enfestir ellerine sağlık... Egem unu daha önceden hiç kullanmadım ama merak ettim şimdi sitesine girip bakacağım.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Bence mutlaka denemelisin Egem Unu. Şiddetle tavsiye ediyorum. Sevgiler,

      Sil
  2. Seldacım canım benim bu nasıl bir görselliktir böyle. Bayıldım ellerine emeklerine sağlık tatlım. Hemen denemeliyim. Çok güzel omuşlar yaaaa...:) Seni kocaman öptüm bitanem.
    Seni çok mu çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Busem çok teşekkür ederim canım benim. Beğendiğine çok sevindim. Mutlaka denemelisin enfes oluyorlar. Ben de seni çok seviyorummm....Ve de kocaman öpüyorum....:))))

      Sil
  3. hayırlı kandiller canım
    bu poğaçaları ben de çok seviyorum sırf görüntüsü için bile yapabilirim
    ama tadına da haksızık etmek istemem o da şahane
    afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifcim çok teşekkür ederim canım arkadaşım. Aynen hem görüntüsü hem de tadı muhteşem...:) Sevgilerimle,

      Sil
  4. ne güzel bu poğaçalar böyle.. Resim gibi.. Ellerinize sağlık..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Nahide hanımcım. Sevgilerimle,

      Sil
  5. Çok güzel kızarmışlar. Elinize sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Beğendiğinize çok sevindim.
      Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...