2 Kasım 2015 Pazartesi

Kavrulmuş Fındıklı Kurabiye

Herkese merhaba,

Uzun bir aradan sonra nefis bir kurabiye tarifi ile geldim karşınıza. Ağızda eriyen lezzetine bir de kavrulmuş fındık eklenince tadına doyum olmuyor benden söylemesi. Evdeki malzemeler ile hazırlayabileceğiniz pratik kurabiyeyi mutlaka en kısa zamanda deneyin. Ve sevdiklerinize ikram edin.

Evet canlarım lafı fazla uzatmadan hemen sizleri kavrulmuş fındıklı kurabiye tarifi ile baş başa bırakıyorum :)









Malzemeler :


  • 150 gr tereyağı
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı kavrulmuş kırık fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine oda ısısında olan tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştıralım. Daha sonra yumurta ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya ve kavrulmuş kırık fındıkları da ilave edip iyice yoğuralım. Cevizden küçük parçalar alıp elimizle şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 160 C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerimizi hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. İlk sıcaklığı çıkan kavrulmuş fındıklı kurabiyelerimizi servis tabağına alalım.


Afiyet Olsun...:)











9 yorum:

  1. görüntü harika ellerine sağlık. ;)

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyorlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de hayırlı haftalar. Beğendiğinize çok sevindim.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Seldacım merhaba canım. Ellerine sağlık nasıl güzel görünüyorlar anlatamam. Sunuma bayıldım. Her zaman ki gibi muhteşem. Hemen denemeliyim. Bu güzel tarif için çok teşekkürler bitanemmmm :-)
    Seni seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim merhaba canım. Güzel yorumun için ben teşekkür ederim. Mutlaka denemelisin canım. Çok lezzetli oluyor. Sevgiler en kocamanından...:)))

      Sil
  4. çok beğendim bu tarifi canım. benim genç kızlığımda komşumuz nihal abla yapardı fınfık kozaları dedi adına. Fındık kavrulmadığı halde çok güzel olurdu. Kavrulmuş hali kimbilir nasıl güzeldir. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin ablacım çok teşekkür ediyorum. Yorumun çok mutlu etti beni. Seni eskilere götürdüm anlaşılan :) Kavrulmuş fındık inanılmaz lezzet kattı kurabiyeye. En kısa zamanda denemelisin bence.
      Sevgiler İzmir' den :)

      Sil
  5. Fındıklı kurabiyeyi yapayım diye okurken benekli kurabiyeyi gördüm alt tarafta kararsız kaldım ile önceliği hangisine versem acaba çocuklar çok seviyor pasta kurabiye türü şeyleri evde eksik olmuyor ama yeni tarifleri denemeyi seviyorum...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...