18 Nisan 2016 Pazartesi

Vişneli Muhallebi

Herkese kocaman bir merhaba,

Bugün yayınlamış olduğum bu tarifle 400. tarifimi paylaşmış oluyorum sizlerle. Onun için bir tatlı tarifi olsun istedim. Uzun yıllar hep birlikte güzel tariflerde buluşabilmek dileğiyle :)

Bu tarif arşivimde uzun zamandır paylaşılmayı bekliyordu. Kısmet bu güneymiş. Vişneli muhallebi hem çok pratik, hem de çok lezzetli bir tatlı. Bizim evin favori tatlılarından. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Haydi hep birlikte vişneli muhallebinin tarifine bir göz atalım,









Malzemeler :

  • 3 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı pirinç unu
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilya

Vişne sosu için,

  • 1 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 çorba kaşığı patates nişastası
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 3/4 su bardağı su




Yapılışı :

Derin bir tencereye sütümüzü alalım. İçine pirinç unu ve şekeri ilave edip orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başladığında vanilyayı ve tereyağını ilave edip ocağın altını kapatalım..Diğer tarafta  derin bir tencerenin içine vişneleri alalım. Üzerine toz şeker ve suyu ekleyelim. Karıştıralım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim. En son patates nişastasını 2 çorba kaşığı su ile açıp vişnelere ekleyelim. Bir iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Tatlımızın muhallebi kısmını kuplara alalım. Biraz dinlendikten sonra vişne sosunu üzerine ilave edelim. Buzdolabında 1 - 2 saat bekletelim. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis edelim.....:)


Afiyet Bal Şeker Olsun.













4 yorum:

  1. Merhaba...:-)
    Ellerine emeğine sağlık canım. Harika bir şey olmuş. Çok lezzetli görünüyor. Seni görmeden çok sevdim. İnşallah güzel tariflerinle uzun yıllar bizimle olursun. Seni çok ama çok seven BUSE…..:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buseciğim canım benim çok naziksin. Güzel yorumların ve her daim yanımda olduğun için sonsuz teşekkürler. Ben de seni çok seviyorum. İnşallah bir gün tanışmak da nasip olur. Sevgiler kucak dolusu :))))

      Sil
  2. Ellerine sağlık tatlım.💟
    Vişneli muhallebiyi çok severim,nefis görünüyor.
    Dondurucudaki son vişneleri degerlendirmek lâzım.
    Afiyetler olsun.💟

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım arkadaşım çok teşekkür ediyorum. Aynen dediğin gibi buzluktaki vişneleri değerlendirmek için birebir. Sevgiler İzmir' den kucak dolusu :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...