20 Ekim 2016 Perşembe

Kırma Yeşil Zeytin Nasıl Yapılır ?

Herkese merhaba,

Her sene kırma yeşil zeytin az da olsa yapmaya çalışırım. Bu sene annem benden önce davrandı. Hazırladı zeytinlerimizi. Anne değen her şey bir başka güzel. Ellerin dert görmesin canım annem. Kırma yeşil zeytini kızım da ben de çok severiz. En çok da acımsı tadını :) Yapması çok kolay, yemesi çok keyifli. Katkı maddesi yok, koruyucu yok daha ne olsun. Zeytinler hala pazarlarda varken bence sizler de deneyin.

Haydi hep birlikte kırma yeşil zeytin nasıl yapılıyormuş bir bakalım,








Zeytinleri yıkayalım ve süzülmesi için süzgeçte biraz bekletelim. Çekiç ya da taş yardımı ile zeytinleri kıralım. Zeytinlerin kararmaması için kırdığımız zeytinleri hiç bekletmeden hemen su dolu kavanoza atalım. Acısını bırakıp tatlanmaları için bu suda bekletelim. Zeytinleri tatlandırmak için kullandığınız su klorsuz olursa daha iyi olur. Zeytinlerin çabuk tatlanıp olmalarını istiyorsak ve kısa sürede tüketeceksek suyunu yaklaşık 2-3 günde bir, olgunlaşmalarını biraz daha geciktirmek istiyorsak haftada bir suyunu değiştirelim. Zeytinlerimizi saklama aşamasında, zeytinimiz yaklaşık 2 kilo kadar ise 3 çorba kaşığı salamura tuzu, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 kahve fincanı zeytinyağı ve üzerini örtecek kadar temiz su ekleyelim. Tatlanma sürecinde olan zeytinlerimizi güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edelim. Kırma yeşil zeytinimiz tatlandıktan sonra tüketilmeye hazır hale gelecektir. Kırma yeşil zeytinimizi kavanozundan ikram edeceğimiz miktar kadar alıp limon ve zeytinyağı ile servis edelim.

Afiyetler olsun :)











6 yorum:

  1. Kırma zeytine bayılırımmm . Annem her sene yapar katadenizde kırma zeytine zaguda diyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Bizde çok severiz kırma zeytini. Zaguda olarak ilk defa duydum bu ismi. Bilgi için teşekkürler. Sevgiler,

      Sil
  2. bu tarife ihtiyacımız oluyordu bu aralar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ümran hanımcım. Umarım dener ve beğenirsiniz. Sevgiler,

      Sil
  3. Annenin ellerine emeğine sağlık canım. Zeytinler enfes görünüyor. Kahvaltıda nasıl da güzel olur. Afiyetler olsun. Seni çok seven ***BUSE***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum canım Buseciğim. Enfes olmuş gerçekten. Ben de seni çok seviyorum :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...