14 Temmuz 2017 Cuma

Ramazan Pidesi

Herkese merhaba,


TuzBİBER Dergisi Haziran sayısı tariflerimden bir tanesi de ramazan pidesi idi. Ramazan sofraları pidesiz olmaz dedim ve sizler için evde rahatlıkla yapabileceğiniz nefis bir pide tarifi hazırladım. Ekmeğimizi evde yapıyorsak pidemizi de yapabiliriz diye düşündüm. Hele bir de pişerken evi saran o mis gibi kokusu var ya anlatamam. Deneyip beğenmeniz dileğiyle.

Enfes lezzeti ile ramazan pidemin tarifi şöyle,








Malzemeler :


  • 1 çay fincanı süt
  • 1 çay fincanı ılık su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı mahlep
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
Üzeri için,

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Susam
  • Çörekotu


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine ılık suyu alalım, instant mayayı ekleyip karıştıralım. Mayanın aktive olması için 10 - 15 dk. bekletelim. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp ılık bir ortamda mayalanması için en az 40 - 45 dk. bekletelim. Mayalanan hamurumuzu gazını çıkarmak için biraz yoğuralım. Hamur ele yapışıyorsa elimzi yağlayıp yoğurabiliriz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurumuzu alalım. Elimizle oval veya yuvarlak olacak şekilde 2 cm. kalınlığında açalım.  Üzerine elimizle önce kenarlarına sonra orta kısımlarına bastırarak şekil verelim. Yumurta sarısı sürüp, susam çörekotu serpelim. Tepsi mayası için 20 dk. tepside bekletelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında ramazan pidemizi üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Ve fırından çıkan ramazan pidemizi ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis edelim.

Afiyetler Olsun :))
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...