İlk defa denediğim bir reçel tarifim var bugün. Ben ne reçeli olursa olsun çok seviyorum. Değişik tarifleri denemeyi seven bendeniz bu sefer de taze incir reçeli yaptım. İş yerinde arkadaşımdan duydum hiç durur muyum hafta sonu incirler alınır, doğru mutfağın yolu tutulur......:))
İnanın sonuç bir harika. Eğer siz de sevdiklerinize taze incir reçeli yapmak isterseniz işte buyrun tarifi,
Malzemeler :
- 1 kg taze incir
- 600 gr toz şeker
- !/2 limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı su
Yapılışı :
İncirlerin sap kısımlarını keselim. Güzelce yıkayalım. İncirleri suyunun süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletelim. Geniş bir tencerenin içine incirleri tek sıra olacak şekilde yan yana dizelim. Toz şekeri ve suyu incirlerin üzerine dökelim. Ocağın en küçük gözüne kısık ateşte pişmeye bırakalım. İncirleri zedelememek için reçelimizi hiç karıştırmıyoruz. Tencereyi hafifçe sağa sola sallayarak karıştırma işlemini yapalım. Kaynamaya başladığında tereyağını ilave edelim. İncirlerimiz yumuşayana kadar reçelimizi kaynatalım. En son limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Ve ocağımızın altını kapatalım. Reçelimiz soğuyunca cam kavanoza alalım. Buzdolabında muhafaza edelim....:)
Afiyetler Olsun...
Not :
İnanılmaz lezzetli incir reçelinizi üzerine ceviz serperek veya kaymak eşliğinde misafirlerinize tatlı olarak da ikram edebilirsiniz....:)
Ev yapımı reçel gibisi var mı
YanıtlaSilBiz de çok yaparız incir reçelini
Harika görünüyor
Ellerinize sağlık
Çok teşekkür ederim canım....Sevgiler,
SilSelda hanim sayfanizi ilk defa girdim ben incir reciline bayilirim ve tarifinizi en kisa surede deniycem ve incir receliniz harika grunuyo ellerinize saglik
SilEline sağlık rengi de çok güzel tutmuş. Anneannem yapardı hep, insan o tadı arıyor nedense... Görüntü onu hatırlattı
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nebihan Hanım...Sevgiler,
Silellerine sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkürler tatlım....:)
SilAFİYTLE YEMEK NASİP OLSUN. ellerien sağlık. Fotoğraflarada bayıldım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nursevin ablacım...Beğenmene sevindim....Sevgilerimle,
SilCanım bayılırım ellerine sağlık.Afiyetle tüketin inşallah,sevgiler...
YanıtlaSilDeryacım çok teşekkür ederim canım benim....Sevgilerimle,
SilSeldacığım ellerine sağlık.Aşık oldum valla görüntüsüne:)İnciri o kadar özledim ki sorma.Malesef Bişkekte olmayan tek meyve.Sevgilerimle canım...
YanıtlaSilŞulecim çok teşekkür ederim. Canını çektirdiğim için üzüldüm keşke ikram edebilseydim canım...:(
SilSevgilerimle,
En sevdiğim reçel :) Yeni yaptım 2 kilo incirden ama incirler bitmeden tekrar yapıcam sanırım, nefis oluyor.. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Hülyacım. Senin de ellerine sağlık canım....:)
SilSevgilerimle,
Seldacığım ellerine sağlık. Öyle güzel anlattın ki hemen alıp yapasım geldi.
YanıtlaSilSevgiler.
Hanifeciğim çok teşekkür ederim canım....Mutlaka dene bayılacaksın....Sevgiler,
SilCok lezzetli gozukuyor hemen alip yapasim geldi ellerine saglik
YanıtlaSilÇok teşekkürler, mutlaka dene Nilüfercim...:) Bu arada bloğuma hoş geldin sefalar getiridn....Sevgiler,
SilEline sağlık :) gerçi incirle pek aram yoktur ama güzel görünüyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgilerimle,
Silellerine sağlık canım..reçelde, fotolarda süper olmuş, huzurlu günlerde afiyetle yiyiniz.
YanıtlaSilGülizcim beğenmene çok sevindimmmm....Sevgilerimle,
SilBenim ülkemde en sevilen ve kisha hazirliklik reçelidir incir reçeli.ben tere yagi karistirip kizima yedirtirim.çok çok faydali bagirsak hastaliklarina incir reçeli.en çok ta kabizliga.
YanıtlaSilVerdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım. Kızım da severek yiyor incir reçelini...Sevgilerimle,
Silçok lezzetli...içine karanfil ve kabuk tarçın da atıp deneyin.gözleriniz mutluluktan ışıl ışıl olacak:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Tarçın kabuğu ve karanfil ekleyemedim bizimkiler sevmiyor çünkü. Eminim öyle de çok güzel oluyordur.....Sevgilerimle,
Silbayılırım incir reçeline.ama şimdiye kadar hiç yapmadım.sizin tarifi çok beğendim.inşallah deneyeceğim.sevgilerimle.
YanıtlaSilbu arada blogunuz harika.bende sizi izlemeye aldım.sevgilerimle...
Merhaba canım,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Mutlaka dene canım çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle,
Gerçekten nefis görünüyor; ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selma Hanım...:)
SilSevgiler,
Bulogunuz çok güzel biraz geciktim çünkü internetime yeni kavuştum.reçel süper görünüyo yapmamış olsam hemen yapardım resimler çok canlı çok cezbedici..sevgilerle
YanıtlaSilMerhaba canım,
SilBloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık. Harika görünüyor. ;)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...Sevgilerimle,
Sil2 yıl önce yapmıştım bende çok güzel oluyor taze incir bulsam hemen yaparım bende :)
YanıtlaSilBen de ilk defa denedim ama çok beğendim. İnşallah incir bulup yapabilirsiniz. Sevgilerimle,
SilCanım benim öncelikle ellerine kolları sağlık, gerçekten nefis görünüyor. Ben küçükken annem hep taze incirden yapardı. Ben büyüdükten sonra bildim ham incirle reçeli. Bence laf aramızda tazesi daha güzel oluyor. Hatta şu an kilerimde hem tazesi hem ham incirle olanı var. Mesela taze incirle yapılmış reçeli tatlı gibi (seninde dediğin gibi) servis yapıyorum misafirlerime. Yanına dondurma veya kaymakla çok güzel servis yapılabiliniyor.
YanıtlaSilBu güzel tarif için teşekkürler, sevgiler canım. :)
Çok teşekkür ederim canımcım. Ben de taze incir reçeline bayılıyorum. Her evde bulunması gereken bir reçel bence....:)
SilBeğenmene sevindim canım...Sevgilerimle,
görümcemde yedim ve çok beğendim
YanıtlaSilne yalan söyliyeyim annem yapar getirir biz de afiyetle yeriz
çok nefis olmuş reçeller
hele de küçük çekirdekli halleri
eline sağlık arkadaşım
Merhabalar arkadaşım,
SilBeğenmene sevindim. Biz de bayıldık bu reçele....:)
Sevgilerimle,
Merhaba arkadaşım,
SilBeğenmene sevindim. Biz de çok sevdik bu reçeli...:)
Sevgilerimle,
İncir reçeli tatlıyı hiç aratmıyor. Hem reçel hem de tatlı. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Aynen öyle gerçekten hem reçel hem tatlı. Bu reçelden her eve lazım...:)
SilSevgilerimle,
bende hiç yapmadım güzel görünüyor.Reçeller kaynarken bende tereyağı koyuyorum köpüğü kesilsin diye:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok beğeneceğinize eminim. Sevgilerimle,
Sileşimin ailesi seviyorum diye, bahçedeki bütün incirleri gönderiyrlar saolsnlar ama biryere kadar yiyebiliyor insan:) bu reçeli görünce çok sevindim. bizim incirler biraz olgnlaşmış sorun yaratır mı?
YanıtlaSilbirde tereyağ kısmına takıldım, nasıl bir tad veriyor, reçelde hiç duymamıştım?
Merhaba canım,
SilElinde incirlerin varsa mutlaka dene canım. Fazla olgun olmaması lazım incir dağılabiliyor ve böyle diri kalmıyor marmelat gibi oluyor. Reçele tereyağı koyuyorum hem parlaklık veriyor hem de kaynarken köpürmesini engelliyor....Sevgilerimle,
Ellerinize saglik, harika gorunuyor :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Bu arada bloğuma hoş geldin sefalar getirdin...:)
SilSevgiler,
hıc deneedım ama ellerıne sağlık
YanıtlaSilMutlaka dene Selma ablacım. Nefis bir reçel....:)
SilSevgiler,
Hola! Muchas gracias por pasarte por mi blog! Me encanta todo lo que haces!
YanıtlaSilKissitos!!
Thank you...:)
SilNice too meet you...:)))
Ya ben kuru incirden yapmıştım sert oldu kabuğunu mu yumuşamadım ne yaptım anlamadım bende ama senin reçel çok güzel görünüyor taze incir alıp tarifini uygulayacağım
YanıtlaSilsevgiler
Mutlaka dene canım. Nefis oluyor yumuşacık yemeye doyulmuyor...:)
SilBenden söylemesi....:)))
Sevgiler,
oyyyy içim gitti daha kahvaltıda yapmadım nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler Özlemcim...Sevgiler....:))
SilEllerinize sağlık..nefis bir görüntü..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım reçelin her türlüsüne bayılırım...
YanıtlaSilKıvamı ve rengi mükemmel görünüyor...
Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...
Sevgilerimle Seldacım...
Ben de incir reçelini çok sevenlerdenim hatta dediğin gibi tatlı krizlerinde tam atıştırmalık nefis oluyor ellerine sağlık canımm.
YanıtlaSilLezzetli görünüyor. Bayılırım incir reçeline. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTaze incir reçelini çok severim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine sağlık bende yapıyorum çok güzel oluyor,ama ben tereyağ kokusunu sevmiyorum reçellerde...Nefis görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSil