12 Eylül 2013 Perşembe

Taze İncir Reçeli

Herkese kocaman bir merhaba.....:)))

İlk defa denediğim bir reçel tarifim var bugün. Ben ne reçeli olursa olsun çok seviyorum. Değişik tarifleri denemeyi seven bendeniz bu sefer de taze incir reçeli yaptım. İş yerinde arkadaşımdan duydum hiç durur muyum hafta sonu incirler alınır, doğru mutfağın yolu tutulur......:))

İnanın sonuç bir harika. Eğer siz de sevdiklerinize taze incir reçeli yapmak isterseniz işte buyrun tarifi,









Malzemeler :

  • 1 kg taze incir
  • 600 gr toz şeker
  • !/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su



Yapılışı :

İncirlerin sap kısımlarını keselim. Güzelce yıkayalım. İncirleri suyunun süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletelim. Geniş bir tencerenin içine incirleri tek sıra olacak şekilde yan yana dizelim. Toz şekeri ve suyu incirlerin üzerine dökelim. Ocağın en küçük gözüne kısık ateşte pişmeye bırakalım. İncirleri zedelememek için reçelimizi hiç karıştırmıyoruz. Tencereyi hafifçe sağa sola sallayarak karıştırma işlemini yapalım. Kaynamaya başladığında tereyağını ilave edelim. İncirlerimiz yumuşayana kadar reçelimizi kaynatalım. En son limon suyunu ilave edip 5 dk. daha kaynatalım. Ve ocağımızın altını kapatalım. Reçelimiz soğuyunca cam kavanoza alalım. Buzdolabında muhafaza edelim....:)


Afiyetler Olsun...



Not :
İnanılmaz lezzetli incir reçelinizi üzerine ceviz serperek veya kaymak eşliğinde misafirlerinize tatlı olarak da ikram edebilirsiniz....:)










64 yorum:

  1. Ev yapımı reçel gibisi var mı
    Biz de çok yaparız incir reçelini
    Harika görünüyor
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım....Sevgiler,

      Sil
    2. Selda hanim sayfanizi ilk defa girdim ben incir reciline bayilirim ve tarifinizi en kisa surede deniycem ve incir receliniz harika grunuyo ellerinize saglik

      Sil
  2. Eline sağlık rengi de çok güzel tutmuş. Anneannem yapardı hep, insan o tadı arıyor nedense... Görüntü onu hatırlattı

    YanıtlaSil
  3. AFİYTLE YEMEK NASİP OLSUN. ellerien sağlık. Fotoğraflarada bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Nursevin ablacım...Beğenmene sevindim....Sevgilerimle,

      Sil
  4. Canım bayılırım ellerine sağlık.Afiyetle tüketin inşallah,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok teşekkür ederim canım benim....Sevgilerimle,

      Sil
  5. Seldacığım ellerine sağlık.Aşık oldum valla görüntüsüne:)İnciri o kadar özledim ki sorma.Malesef Bişkekte olmayan tek meyve.Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecim çok teşekkür ederim. Canını çektirdiğim için üzüldüm keşke ikram edebilseydim canım...:(
      Sevgilerimle,

      Sil
  6. En sevdiğim reçel :) Yeni yaptım 2 kilo incirden ama incirler bitmeden tekrar yapıcam sanırım, nefis oluyor.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hülyacım. Senin de ellerine sağlık canım....:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  7. Seldacığım ellerine sağlık. Öyle güzel anlattın ki hemen alıp yapasım geldi.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanifeciğim çok teşekkür ederim canım....Mutlaka dene bayılacaksın....Sevgiler,

      Sil
  8. Cok lezzetli gozukuyor hemen alip yapasim geldi ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, mutlaka dene Nilüfercim...:) Bu arada bloğuma hoş geldin sefalar getiridn....Sevgiler,

      Sil
  9. Eline sağlık :) gerçi incirle pek aram yoktur ama güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım..reçelde, fotolarda süper olmuş, huzurlu günlerde afiyetle yiyiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülizcim beğenmene çok sevindimmmm....Sevgilerimle,

      Sil
  11. Benim ülkemde en sevilen ve kisha hazirliklik reçelidir incir reçeli.ben tere yagi karistirip kizima yedirtirim.çok çok faydali bagirsak hastaliklarina incir reçeli.en çok ta kabizliga.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler canım. Kızım da severek yiyor incir reçelini...Sevgilerimle,

      Sil
  12. çok lezzetli...içine karanfil ve kabuk tarçın da atıp deneyin.gözleriniz mutluluktan ışıl ışıl olacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Tarçın kabuğu ve karanfil ekleyemedim bizimkiler sevmiyor çünkü. Eminim öyle de çok güzel oluyordur.....Sevgilerimle,

      Sil
  13. bayılırım incir reçeline.ama şimdiye kadar hiç yapmadım.sizin tarifi çok beğendim.inşallah deneyeceğim.sevgilerimle.
    bu arada blogunuz harika.bende sizi izlemeye aldım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Mutlaka dene canım çok lezzetli oluyor. Sevgilerimle,

      Sil
  14. Gerçekten nefis görünüyor; ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. Bulogunuz çok güzel biraz geciktim çünkü internetime yeni kavuştum.reçel süper görünüyo yapmamış olsam hemen yapardım resimler çok canlı çok cezbedici..sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Bloğuma hoş geldin sefalar getirdin. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  16. Ellerine sağlık. Harika görünüyor. ;)

    YanıtlaSil
  17. 2 yıl önce yapmıştım bende çok güzel oluyor taze incir bulsam hemen yaparım bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk defa denedim ama çok beğendim. İnşallah incir bulup yapabilirsiniz. Sevgilerimle,

      Sil
  18. Canım benim öncelikle ellerine kolları sağlık, gerçekten nefis görünüyor. Ben küçükken annem hep taze incirden yapardı. Ben büyüdükten sonra bildim ham incirle reçeli. Bence laf aramızda tazesi daha güzel oluyor. Hatta şu an kilerimde hem tazesi hem ham incirle olanı var. Mesela taze incirle yapılmış reçeli tatlı gibi (seninde dediğin gibi) servis yapıyorum misafirlerime. Yanına dondurma veya kaymakla çok güzel servis yapılabiliniyor.

    Bu güzel tarif için teşekkürler, sevgiler canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canımcım. Ben de taze incir reçeline bayılıyorum. Her evde bulunması gereken bir reçel bence....:)
      Beğenmene sevindim canım...Sevgilerimle,

      Sil
  19. görümcemde yedim ve çok beğendim
    ne yalan söyliyeyim annem yapar getirir biz de afiyetle yeriz
    çok nefis olmuş reçeller
    hele de küçük çekirdekli halleri
    eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar arkadaşım,
      Beğenmene sevindim. Biz de bayıldık bu reçele....:)
      Sevgilerimle,

      Sil
    2. Merhaba arkadaşım,
      Beğenmene sevindim. Biz de çok sevdik bu reçeli...:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  20. İncir reçeli tatlıyı hiç aratmıyor. Hem reçel hem de tatlı. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aynen öyle gerçekten hem reçel hem tatlı. Bu reçelden her eve lazım...:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  21. bende hiç yapmadım güzel görünüyor.Reçeller kaynarken bende tereyağı koyuyorum köpüğü kesilsin diye:) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin çok beğeneceğinize eminim. Sevgilerimle,

      Sil
  22. eşimin ailesi seviyorum diye, bahçedeki bütün incirleri gönderiyrlar saolsnlar ama biryere kadar yiyebiliyor insan:) bu reçeli görünce çok sevindim. bizim incirler biraz olgnlaşmış sorun yaratır mı?
    birde tereyağ kısmına takıldım, nasıl bir tad veriyor, reçelde hiç duymamıştım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım,
      Elinde incirlerin varsa mutlaka dene canım. Fazla olgun olmaması lazım incir dağılabiliyor ve böyle diri kalmıyor marmelat gibi oluyor. Reçele tereyağı koyuyorum hem parlaklık veriyor hem de kaynarken köpürmesini engelliyor....Sevgilerimle,

      Sil
  23. Ellerinize saglik, harika gorunuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Bu arada bloğuma hoş geldin sefalar getirdin...:)
      Sevgiler,

      Sil
  24. hıc deneedım ama ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene Selma ablacım. Nefis bir reçel....:)
      Sevgiler,

      Sil
  25. Hola! Muchas gracias por pasarte por mi blog! Me encanta todo lo que haces!
    Kissitos!!

    YanıtlaSil
  26. Ya ben kuru incirden yapmıştım sert oldu kabuğunu mu yumuşamadım ne yaptım anlamadım bende ama senin reçel çok güzel görünüyor taze incir alıp tarifini uygulayacağım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene canım. Nefis oluyor yumuşacık yemeye doyulmuyor...:)
      Benden söylemesi....:)))
      Sevgiler,

      Sil
  27. oyyyy içim gitti daha kahvaltıda yapmadım nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. Ellerinize sağlık..nefis bir görüntü..

    YanıtlaSil
  29. Ellerine sağlık canım reçelin her türlüsüne bayılırım...
    Kıvamı ve rengi mükemmel görünüyor...
    Afiyetle yemek nasip olsun inşallah...
    Sevgilerimle Seldacım...

    YanıtlaSil
  30. Ben de incir reçelini çok sevenlerdenim hatta dediğin gibi tatlı krizlerinde tam atıştırmalık nefis oluyor ellerine sağlık canımm.

    YanıtlaSil
  31. Lezzetli görünüyor. Bayılırım incir reçeline. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  32. Taze incir reçelini çok severim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  33. Ellerine sağlık bende yapıyorum çok güzel oluyor,ama ben tereyağ kokusunu sevmiyorum reçellerde...Nefis görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...