5 Nisan 2013 Cuma

Bodrum Kebabı

Yeni bir tarifle herkese merhaba,

Bu kebaba biz bayılıyoruz. Kızımda çok sevdi bir çırpıda tabakta ne var ne yok bitiriverdi. Hem top top köfteleri ile hem de kibrit patatesleri ile göz dolduruyor..Değişik sunumu ile davet sofralarına aday bir yemek.
Evet işte bodrum kebabımın tarifi,







Malzemeler :

  • 250 gr kıyma
  • 3 - 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 - 4 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4 renk karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
Sosu için,
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Sarımsaklı yoğurt
Kızartmak için,
  • Sıvıyağ

Yapılışı :

Kıymayı geniş bir kabın içine alalım. Soğanı rendeliyelim. Yumurta, zeytinyağı, galate ununu, tuz ve baharatları ilave edip yoğuralım. Diğer işlemleri yaparken dinlenmesi için köfte harcımı buzdolabında bekletelim. Patatesleri soyalım ve rendeliyalim. Rendelediğimiz patateslerin nişastasının gitmesi için bol suda yıkayalım. Süzgeç yardımıyla sularının süzülmesini sağlayalım. Kızgın yağda patateslerimizi kızartalım. Buzdolabından çıkardığımız köfte harcımızı top top köfte yapıp kızartalım. Sosu hzırlamak için bir kabın içine zeytinyağını ve salçaları ilave edip kvuralım. Ve artık lezzetleri buluşturma zamanı. Kibrit patatesleri servis tabağının altına döşeyelim. Üzerine top köfteleri koyalım. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis edelim.


 Afiyet Olsun... 


Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.....:)
 

26 yorum:

  1. çok güzel..Rendelenmiş patates kızartmasını daha önce bir lokantada çok beğenmiştim..Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şeniz Hanım...Gerçekten nefis oluyor...Sevgilerimle,

      Sil
  2. Ellerine sağlık ablacım, gerçekten sunum şahane olmuş, Afiyetler olsun prensesime :))))
    O beğendiyse kesin çoook lezzetli olmuştur :)
    Öpüyorum sizi, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim. Gerçekten çok ama çok beğendi. Elif içinde yapabilirsin...
      Ben de sizleri öpüyorum...
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Kızarmış patatesi zaten çok severim. Bu yemekte sevdiklerimdn biri.Ayrıca yoğurtlu olduğu için iskender havasında oluyor sanki. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yer Sofrası,
      Çok teşekkür ederim. Ben ve kızım da çok seviyoruz. Aynen dediğiniz gibi kendini iskender sanan bodrum kebabı....:)
      Sevgilerimle,

      Sil
  4. Ben ismine çökerteme kebabı diyorum köfteyle yapmadım bu akşam benim menüdede bu nefis yemek var ama ben tavukla yapıyorum:))çocuklar bayıla bayıla yiyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim arkadaşım. Ben de hep bu tarifle yapıyorum. Tavukta bir alternatif. Sizlere afiyet şeker olsun ellerine sağlık...
      Sevgilerimle,

      Sil
  5. Ellerine sağlık Selda hanımcığım çok nefis olmuş sevgiler.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sema Hanımcım....Sevgilerimle...:)

      Sil
  6. Selda'cım Merhabalar ;
    Altta çıtır çıtır patatesler,köfte ve yoğurdun uyumu valla harika görünüyor ellerine sağlık !
    Sevgilerimle
    www.endininmutfagi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Aynen dediğin gibi bütün tatların uyumu nefisss...Sevgilerimle,

      Sil
  7. Bu tip yemekleri çok seviyorum hem görüntüsü hem lezzeti harika oluyor..ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Gercektende davet sofralarina yakisacak guzel bir tarif. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Semanurcum. Güzel sözlerin için çok teşekkürler. Sevgilerimle,

      Sil
  9. İzmirdeyken çok severek yediğim bir yemek ,unutmuşum en kısa zamanda yapıcam ,
    bloğunuzu çok beğendim emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Sevilcim. Bloğuma hoşgeldin sefalar getirdin. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle sevgiler...

      Sil
  10. Çalışırken sürekli gittiğim lokantanın en beğenilen yemeği :)
    Fakat sipariş genelde "Çökertme" diye veriliyor:))
    Sanırım diğer adı Bodrum Kebabıymış senin vasıtanla öğrenmiş oldum.
    Paylaşımlarına da bayıldım, çok hünerlisin ellerine sağlık :)
    Görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar canım,
      Bloğuma hoşgeldin sefalar getirdin. Yemeğin adına bazen Çökertme Kebabı da deniyor. Ama ben Bodrum Kebabı olarak yaptım. Güzel sözlerin için çok teşekkürler..Sevgilerimle....:)

      Sil
  11. Harika görünüyor !! Valla bu blog bana kilo aldıracak belli :D

    YanıtlaSil
  12. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  13. Farklı bir lezzet. Harika olmuş. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  14. İlk fırsatta yapacağım bu tarifi de. Bugünlerde köfteli tariflere bayılıyorum. Ben de geçenlerde pideli köfte yapmıştım. Bu köftemin patatesli olanı.(ufak tefek farklılıklar var tabi )Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık canım.. Ben etle yapıyorum hep.. Bir daha ki yapışımda köfte ile deneyeyim.. Afiyetler olsun prensese..:))

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım benim…
    Nefis görünüyor sunum tabi ki her zamanki gibi harika…
    Sevgilerimle canım öpüyorum seni...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...