13 Mart 2019 Çarşamba

Baklava Yufkasından Patatesli Börek

Herkese merhaba,

Baklava yufkasını tariflerimde kullanmayı çok seviyorum. Tatlı ya da tuzlu her tarife yakışıyor. Çıtır çıtır oluşu böreğe ayrı bir lezzet katıyor. Sizler için baklava yufkasından patatesli börek hazırladım. Çıtır çıtır ve çok lezzetli oldular. Beş çayları için veya hafta sonu kahvaltıları için çok pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İç harcı konusunda seçim sizin. İster peynirli, isterseniz de kıymalı hazırlayabilirsiniz. 

Sizleri fazla bekletmeden geçiyorum hemen baklava yufkasından patatesli börek tarifime,










Malzemeler :

  • 12 adet baklava yufkası
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 50 gr beyaz peynir
  • 4 - 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Değirmen  karabiber
  • Tuz

Üzeri için,

  • Çörek otu 
  • Susam

Yapılışı :

İç harcı hazırlamak için  haşlanmış patatesleri kaba alalım. Patates ezme aparatıyla ezelim. İçine ufaladığımız beyaz peynirleri, tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Tereyağını eritelim, sıvıyağ ile karıştıralım. Diğer tarafta baklava yufkasından bir tane alalım. Yağ karışımı ile yufkayı yağlayalım. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine serip yine yağlayalım. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayalım. İç harçtan yufkanın dar olan kısmını koyalım. Fazla sıkı olmayacak şekilde saralım. Rulo haline gelen böreğimizi bıçak yardımıyla 4 veya 5' e keselim. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar uygulayalım. Böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yağ karışımdan sürelim ve susam, çörek otu serpelim.   180 C fırında pişirelim. Ve çıtır çıtır böreklerimiz servise hazır.

Afiyet Olsun...:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...