9 Ağustos 2019 Cuma

Nevzine Tatlısı

Herkese kocaman bir merhaba,

Malum bayrama bir kaç gün kaldı. Her ne kadar Kurban Bayramı olsa da bizim evimizde tatlısız bayram olmaz. Gelen misafirlerimiz hoş sohbet eşliğinde tatlımızında tadına bakarlar. Bugün sizler için hazırladığım Nevzine Tatlısı da inanın muhteşem bir lezzet. Ağızda eriyor resmen. İsterseniz lezzetini ikiye katlamak için servis ederken bir top dondurma ile sunum yapabilirsiniz. Emin olun misafirleriniz bayılacak. Umarım dener ve beğenirseniz. Tarifini soranlara anlatırken de kulaklarımı çınlatmayı unutmayın olur mu :))))

Şimdiden hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Daha nice nice bayramlara erişmek nasip olsun inşallah. Ağzınızın tadı, evinizin bereketi hiç eksik olmasın canlarım. Hepinize musmutlu, bol gülücüklü, hoş sohbetli bir bayram diliyorum.

Veeee hemen geçiyorum Nevzine Tatlısının tarifine,






Malzemeler :


  • 1 çay bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kırık fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
  • 3,5 - 4 su bardağı un
Şerbeti için,
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 - 3 damla limon suyu
Süslemek için,
  • İri çekilmiş antep fıstığı


Yapılışı :

İşe şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bir tencerenin içine toz şeker ve suyu alalım. Biraz karıştırdıktan sonra ocağın üstüne alıp kaynamaya bırakalım. Biraz kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyip 2 - 3 dk. daha kaynatıp ocağın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Diğer tarafta geniş bir kabın içine tereyağı, ayçiçek yağı, tahin, toz şeker ve sütü alıp iyice çırpalım. Elediğimiz un, kabartma tozu, tuz ve kırık fındıkları da ilave edip homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım. Hamurumuz kabımıza ve elimize yapışmayacak kıvamda olmalı. Tereyağı ile yağladığımız ısıya dayanıklı fırın kabına hamurumuzu alalım. İyice kalıba bastıralım. Üzerine büyük boy servis çatalı ile çizikler atalım. Önceden ısıtılmış 180 C fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkan nevzinemizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra istediğimiz boyutlarda dilimleyelim. Soğuk şerbetimizi ılık tatlımızın üzerine dökelim. Daha sonra iri çekilmiş antep fıstığı ile süsleyelim. Nevzine tatlımız 1 - 2 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelecektir.

Afiyet Bal Şeker Olsun :)))))















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...