17 Eylül 2019 Salı

Biberli Ekmek

Herkese merhaba,

Bugün de bu güzellik ile sizlere merhaba demek istedim. Farklı lezzetler deneyimlemeyi çok seviyorum. Hatay, Mersin yöresine ait olan bir tarif biberli ekmek. Yapması çok kolay, yemesi olay. İsterseniz kahvaltıya, isterseniz de beş çayına sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz. Ben hazırlayıp anneme giderken götürdüm. Herkes bayıldı. Bir tane kesinlikle yetmedi :)) Daha ne diyim. Sizler de en kısa zamanda bu nefis lezzeti deneyin. Bana hak vereceksiniz.

Hemen şimdi geçelim biberli ekmek tarifime,








Malzemeler :


  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • Değirmen karabiber
  • Tuz

Yapılışı :
Öncelikle işe hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Geniş bir kabın içine ılık suyumuzu ve instant mayamızı alalım. İyice karıştırıp mayanın çözülmesini sağlayalım. Mayanın aktive olması için 10 dk. dinlendirelim. Süre sonunda ılık sütümüzü, sıvı yağı, yumurtayı ve toz şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Ununuzdan bir miktar ekleyelim. Unun dış kenarlarına gelecek şekilde tuzumuzu serpelim. Ve yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerini streç film ile örtüp yaklaşık 40 - 50 dk. mayalanmaya bırakalım. Biz diğer tarafta üstüne sürmek için olan harcımızı hazırlayalım. Soğanımızı çok ince olacak şekilde küp küp doğrayalım. Bir tavanın içine zeytinyağımızı ve soğanımızı alalım. Kavurmaya başlayalım. Biraz kavurdukatn sonra salçaları ekleyelim. En son baharatlarını ekleyip bir iki defa çevirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. İki katına çıkan hamurumuzu tezgahın üzerine alıp gazını çıkartalım. Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle bir çay tabağı kadar açalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine açtığımız hamurlarımızı yerleştirelim. Üzerlerine kenarlarında bir parmak boşluk kalacak şekilde salçalı sostan sürelim. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim. Biberli ekmeklerimizi 15 - 20 dk. kadar tepsi mayası için tepside bekletelim. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Ve fırından çıkan biberli ekmeklerimizi ilk sıcaklığı çıkınca servis edelim.

Afiyet Bal Şeker Olsun :)))











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...