27 Nisan 2020 Pazartesi

Pastane Şekerparesi








Merhabalar,


Öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Bu sene ramazanı daha önceki senelerde olduğu gibi gibi kalabalık sofraların etrafında değil de kendi kendimize evlerimizde geçiricez. Malum karantinalı günler hala devam ediyor. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun bu günler de geçecek. Ramazan sofralarının olmazsa olmazıdır tatlılar. Bizim evde şerbetli tatlılar oldukça fazla ilgi görür :) Ben de genel istek üzerine geçtiğimiz gün Pastane Şekerparesi yaptım. Çayın yanında inanılmaz keyifli oluyor. Sizler de bence en kısa zamanda sevdikleriniz için hazırlayın emin olun bayılacaklar. 

Şimdi sizleri hiç bekletmeden hemen Pastane Şekerparesi tarifime geçiyorum,







Malzemeler :
  • 250 gr margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için,
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için,
  • 1 yumurtanın sarısı

    Yapılışı :

    Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alalım. Orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5-6 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Margarin, yumurta, vanilya, irmik ve pudra şekerini bir kapta karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle oval olarak şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizelim. 180 C fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlıları fırından alıp 5 dakika beklettikten sonra şerbeti üzerine kepçe ile gezdirelim. Ara ara tepsideki şerbeti kaşık ile üzerine gezdirelim ve en az 2 saat beklettikten sonra tatlımız servise hazır.

    Afiyet Şeker Olsun...:))
    


















    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...