İspanyol omleti, adından da anlaşılacağı gibi bir ispanyol yemeği. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez yiyeceklerinden. Aslında yapımı çok kolay olan bu patatesli omlet bizim sofralarımızda çoktan yerini aldı bile. Özellilke pazar kahvaltılarında, beş çayında ya da akşam yemeklerinin yanında garnitür olarak servis edebileceğiniz hoş bir lezzet. Tarif küçük Selda dokunuşları ile farklı bir hale büründü. Biz bu omleti severek tüketiyoruz. Umarım sizler de beğenirsiniz. Hadi bakalım geçelim tarifimize,
Malzemeler :
- 1 adet patates
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 orta boy soğan
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı küçük küçük doğranmış kaşar peyniri
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber
Yapılışı :
Patatesi ve soğanı soyalım, küp küp doğrayalım. Haşlanmış nohutları çatalla ezelim, püre haline getirelim. Yumurtaları çırpalım. İçine tuz va karabiberi atıp karıştıralım. Patatesleri tavaya alalım sıvıyağ ile kavuralım. Patatesler biraz pişince içine soğanları ilave edelim. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca nohutları ve kaşar peynirlerini de ilave edelim. En son közlenmiş biberleri ilave edip üzerine çırptığımız yumurtayı boşaltalım. Tavayı sallayarak her tarafının eşit olmasını sağlayalım. Tavanın üzerine bir kapak kapatalım. Bir tarafı pişen omletimizi alt üst edelim. Bu aşamada tereyağını da ilave edip diğer tarafını da pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet Olsun....
Elinize sağlık.. Enfes görünüyor...Sevgilerimle..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oya Hanım. Tadı gerçekten çok güzel...
SilSevgilerimle,