Evet yanlış okumadınız. Süt reçeli...
Bir çok adı var; karamelize süt, süt karameli, dulce de leche ve de süt reçeli...
İlk yaptığımda heyecanla başından hiç ayrılmadım. Yapması fazlaca zaman alıyor ama olsun. Sonunda enfes bir tatla buluşuyorsun. İsterseniz reçel gibi kahvaltılarda tüketin, isterseniz pastalarda veya kurabiyelerde.Süt ile yapıldığı için buzdolabında saklanması ve çok fazla beklemeden tüketilmesi gerekiyor.
Evet geçelim artık bu ilginç reçelin tarifine,
Malzemeler :
- 1 lt tam yağlı süt
- 1 kutu krema 200 ml
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karbonat
Yapılışı :
Sütü, kremayı ve toz şekeri geniş ve derin bir tencereye alalım. Orta hararetli ocakta kaynamaya başladığı zaman karbonatı ilave edelim ve sütü kısık ateşte pişirmeye devam edelim Karbonatı ilave ettiğimiz zaman hafif bir köpürme oluyor. Sürekli karıştırmak gerekiyor. Yoksa dibi tutabilir. Yaklaşık 1 saatin sonunda sütün rengi değişmeye başlıyor. 2,5 - 3 saatin sonunda süt reçelimiz kıvam almış oluyor. Sıcaklığı geçtikten sonra cam kavanoza alalım ve buzdolabında saklayalım.
Afiyet olsun...
Not :
Süt reçelinde ben UHT ( uzun ömürlü süt ) kullandım. Onun için krema ilave etmek zorunda kaldım. Siz eğer süt ürünleri satan bir yerden süt alabiliyorsanız krema kullanmanıza gerek kalmaz. Süt yağsız olursa kıvamı ve tadı farklı oluyor.
Son derece enteresan ve bence pekçok insana lezzetlerinde yardımcı olacak bir tat. Ben çok sevdim bu tarifi harika bir tarifmiş, çok teşekkürler bu güzel tarif için.
YanıtlaSilMerhabalar,
SilAcayip güzel bir tadı var. Biz çok seviyoruz. Size de tavsiye ederim....Sevgilerimle,
ellerinize saglik hep denemek istedigim birseydi tarifi birebir uygulicam :)
YanıtlaSilMerhabalar,
SilÇok teşekkür ederim canım. Denemeni şiddetle tavsiye ederim müthiş bir lezzet....Sevgilerimle,
Seldacım, sonunda bunu bana da yaptıracaksınız, ama süre çok uzun geliyor.Eline sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar Ihlamurcum,
SilTariflerimi beğenmeniz inanın beni çok mutlu ediyor. Süt reçelini denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Sütün bu hale nasıl geldiğine inanamayacaksınız. Evet süre çok uzun ama bu tat için denemeye değer. Sevgilerimle,
bloglarda sıklıkla gördüğüm ancak uzun süre karıştırarak pişirmek gerektirdiğinden hep ertelediğim bir tarif, ilk fırsatta denemeli:)
YanıtlaSilellerine sağlık, sevgiler...
Merhaba Hatice,
SilEvet başından ayrılmadan yapmak gerekiyor çok emekli bir iş ama olsun böyle bir lezzet için beklemeye değer. Denemeni şiddetle öneririm. Sevgilerimle,