Bu tarifi SAĞLIKLI MUTFAK ' ta gördüm. Çok beğendim ve denemek istedim. Adı çok ilginç gelmiş olabilir ama malzemeleri tanıdık. Antakya mutfağının eskilerden bugünlere gelebilmiş güzel ve lezzetli mezelerinden. Tarifin içinde yine ufak tefek Selda dokunuşları mevcut. Et yemeklerinin ve kebapların yanına çok yakışan bir meze. Biz tadına doyamadık. Şiddetle tavsiye ediyorum. İşte rarifi,
Malzemeler :
- 5 - 6 adet kuru domates
- 5 - 6 adet kuru kırmızı biber
- 3 - 4 adet kuru yeşil biber
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı kişniş
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Yapılışı :
Kurutulmuş biberler ve domatesleri kaynamış suda 5 dk. haşlayalım. Biberleri ve domatesleri bıçak yardımıyla iyice döverek inceltelim. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı ilave edelim. Zeytinyağı,tuz, limon suyu, nar ekşisi ve baharatları ekleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun....
Değişik...Denenmesi gerekir.
YanıtlaSilEvet müthiş bir lezzet umarım siz de beğenirsiniz...Sevgiler,
Silkurutulmuş sebzelerden yapılmış bir meze..hiç duymamıştım adını..salatası oluyor, onu biliyordum ama bu değişik geldi denemem lazım Selda hanımcım...elinize sağlık..sevgiler
YanıtlaSildeneyin bakalım beğenecekmisiniz...daha çok ismi değişik tarifim var...beni takip etmeye devam edin Dilek Hanımcım...:)
Silsevgiler,
Muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık. Bende deneyeceğim. Afiyetler olsun.. Sevgiler..
SilÇok teşekkür ederim Oya Hanımcım. Ben çok beğendim. Umarım sizde beğenirsiniz. Sevgilerimle,
Silmuhteşem görünüyor ,denemeliyim ellerinize sağlık
YanıtlaSil