23 Şubat 2013 Cumartesi

Pancar Turşusu

Herkese merhaba,

Pancar turşusunu çok severiz. Pancarın faydalarını bildiğimiz için bu turşudan sıklıkla yaparım. Sizlerinde bildiğiniz pancar turuşunu bir de benim tarif önerimle deneyin. İşte tarifim,





Malzzemeler :

  • Yarım kilo pancar
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • Tuz

Yapılışı :
  
Pancarları temizleyelim, yıkayalım. Çok fazla küçük olmayacak şekilde doğradığımız  pancarları derin bir tencereye alıp haşlayalım. Ama çok fazla erimesine izin vermeyelim. Pişen pancarlara soğuduktan sonra üzüm sirkesi, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edelim. Ve turşumuz hazır. Turşuyu buzdolabında muhafaza edelim.

Afiyet Olsun...

Not :
İsterseniz turşuyu servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz...

6 yorum:

  1. ellerinize sağlık. Çok severim. Mımm miss.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ablacım.. Biz de çok seviyoruz pancar turşusunu. Sevgilerimle,

      Sil
  2. selda hanım bu pancarın birde güzel salatası olur
    adıda pek hoş
    pembe sultan salatası

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Dilek Hanımcım,
    Aynen öyle dediğiniz gibi pembe bir salatası oluyor. Ben adıan pembe düşler diyorum. En kısa zamanda onuda yapıcam.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende uzun süredir yapmamıştım aklıma getirdiğiniz iyi oldu
      pembe düşler daha çok hoşuma gitti :)))

      Sil
    2. Ne diyelim o zaman ellerinize sağlık.... :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...