Pancar turşusunu çok severiz. Pancarın faydalarını bildiğimiz için bu turşudan sıklıkla yaparım. Sizlerinde bildiğiniz pancar turuşunu bir de benim tarif önerimle deneyin. İşte tarifim,
Malzzemeler :
- Yarım kilo pancar
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2 - 3 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı :
Pancarları temizleyelim, yıkayalım. Çok fazla küçük olmayacak şekilde doğradığımız pancarları derin bir tencereye alıp haşlayalım. Ama çok fazla erimesine izin vermeyelim. Pişen pancarlara soğuduktan sonra üzüm sirkesi, rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edelim. Ve turşumuz hazır. Turşuyu buzdolabında muhafaza edelim.
Afiyet Olsun...
Not :
İsterseniz turşuyu servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz...
ellerinize sağlık. Çok severim. Mımm miss.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ablacım.. Biz de çok seviyoruz pancar turşusunu. Sevgilerimle,
Silselda hanım bu pancarın birde güzel salatası olur
YanıtlaSiladıda pek hoş
pembe sultan salatası
Merhaba Dilek Hanımcım,
YanıtlaSilAynen öyle dediğiniz gibi pembe bir salatası oluyor. Ben adıan pembe düşler diyorum. En kısa zamanda onuda yapıcam.... Sevgilerimle,
bende uzun süredir yapmamıştım aklıma getirdiğiniz iyi oldu
Silpembe düşler daha çok hoşuma gitti :)))
Ne diyelim o zaman ellerinize sağlık.... :)
Sil