Sizlere bugün değişik bir kahvaltılık tarifi vereceğim. Ben bu tarifi arkadaşımdan duydum. Yapmadan olur mu olmaz tabii...Antakya , İskenderun yöresine ait bir kahvaltılık çeşidi. Ana maddesi çökelek olan sürk, aslında kurutularak yapılıyor. Ama ben kurutmadan yapmayı denedim. Bu haliyle de nefis. Yazın kurutarak yapmayı da denemek istiyorum. Çok lezzetli bir kahvaltılık hele gevreğin yanında yemesine doyum olmuyor. Sizlerde beş çaylarında misafirlerinize değişik bir sunum olarak ikram edebilirisiniz.
Eğer sizde sevdiklerinize bu lezzetli kahvaltılıktan hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,
Malzemeler :
- 200 gr lor veya çökelek
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı toz kırmızı acı biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı zahter
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı sumak
- Dört renk karabiber
- Tuz
Yapılışı :
Geniş bir kabın içine çökeleği alalım. Biber salçasını ilave edip karıştıralım. Daha sonra zeytinyağı ve tüm baharatları ilave edip iyice yoğuralım.Minik toplar yapıp servis tabağına alalım. Buzdolabında 1- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim...
Afiyet Olsun...
hımm çok değişikmiş :))) ellerine sağlık,
YanıtlaSilafiyetler olsun...
Teşekkür ederim canım. Evet çok değişik ve çok lezzetli...:))
SilSevgiler,
Güzel bir kahvaltı alternatifi ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle
Evet Şeniz Hanım değişik bir kahvaltılık. Mutlaka deneyin. Sevgiler,
SilÇok güzel görünüyor :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler...Sevgiler,
SilÇok farklı bir tarif, ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler canım...Sevgiler,
SilÇok lezzetli gözüküyor canım. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım...:))
SilSevgiler,
Sürk harika bir lezzettir. Biberli ekmek yaparken de kullanır Hataylılar. Esasında dediğin gibi kuruturlar ve zeytin yağında saklarlar. Afiyet olsun.
YanıtlaSilEvet Yeldacım nefis bir lezzet. Kurutarak da deniycem inşallah yazın...:))
SilSevgiler,
Ellerine sağlık canım yine muhteşem bi tarif vermişsin
YanıtlaSilMeltemcim çok teşekkür ederim canım...:))
SilSevgiler,
ellerine sağlık canım
YanıtlaSildeğişik tatları herzaman denerim bunuda inşallah denicem
sevgiyle kal ağzımızın tadı bozulmasın ;)
Çok teşekkür ederim canım benim. Mutlaka dene çok lezzetli oluyor. Hiçbirimizin ağzının tadı bozulmasın...:)))
SilSevgiler,
hatay da kurutulmuşundan tatmıştım, lakin tuzlu idi. taze yaparken tuzunu ayarlayabiliriz...teşekkürler, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAynen öyle canım fazla tuzlu olmuyor. Ama çok lezzetli oluyor....:))
SilTeşekkürler sevgiler,
Hem şık bir sunum, hem de lezzet bombası gibi görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilGökçeciğim çok teşekkür ederim canım. Aynen lezzet bombası gerçekten...:))
SilSevgiler,
Kahvaltıda değişik şeyler aranıyor tabiki,buda hoş olmuş.Ellerinize sağlık sevgilerimle:))
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oya Hanım...:))
SilSevgiler,
Ellerinizle sağlık...guzel bi alternatif.zahter nedir ayıptır sorması? Olmasa oluyor mu olmuyor mu? ;))
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Zahter bir kekik türü. İstersen evde kekik varsa ekleyebilirsin. Olmasa da olur tabiki. Sevgilerimle,
SilBen de ilk yayınlarımdan birinde video şeklinde yapmıştım. Ayrıca, oralarda bol soğan da ekleyip acıyı da ömrüne bereket pide yaptırırlar. Ben de çok severim. Ağzım sulandı. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Çok lezzetli oluyor ben de çok sevdim....:))
SilSevgilerimle,
Merhaba Seldacim. Kahvalti da degisik seyler yapmayi cok seviyorum. İlk misafirimde deneyecegim. Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba canım benim. Mutlaka dene enfes bir lezzet...:))
SilSevgilerimle,
çökelek zaten çok faydalı..
YanıtlaSilEllerine sağlık..
Çok teşekkürler...Evet aynen öyle çökelek çok faydalı. Daha fazla tüketmekte fayda var...:))
SilSevgiler,
Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkürler...Sevgiler,
SilÇok hoş bir lezzet olmuş, kahvaltılar için süper, sunumu da çok güzel, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sevgilerimle,
Silmutlaka denemeliyim ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMutlaka dene canım. Çok lezzetli oluyor...:))
SilSevgiler,
bunu biliyorum harika oluyor kurutup yapıyorlar
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok teşekkürler canım...Sevgiler,
Silçok güzel görünüyor, ellerinize sağlık hemen deneyeceğim
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım. Mutlaka dene enfes oluyor...:))
SilSevgiler,
oooo bu kadar çok yorumun üstüne birde ben çoookk güzel görünüyor...zahterin ne olduğunu bilmiyorum baharat mı ?..zahtersiz yapsak da olur mu
YanıtlaSilCanım benim hoş geldin bloğuma sefalar getirdin...:))
SilSevgiler,
Off offf karnım acıktı valla bunları görünce ımm:)
YanıtlaSilblogunu takipteyim canım bende beklerim bloguma sevgiler :)
busragenc.blogspot.com
Kurutulmamışını yemedim hiç. Ama yazın mutlaka kurutulmuşunu yapmanı tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor.
YanıtlaSilmerhaba!muhtesem gorunuyorlar elinize saglik:-)
YanıtlaSilElinize sağlık değişik kahvaltılıklara bayılırım ve araştırırım gayet lezzetli ve pratik bir tarif dneyeceğim sevgiler...
YanıtlaSiltadını çok merak ettim . ellerine sağlık...
YanıtlaSilgörüntü çok nefis.. ama sıfır acı tüketen biri olarak ben nasıl yerim onu düşündüm bir an :) emeğinize sağlık sevgiler :)
YanıtlaSilharikasın canım Selda ablacım,ellerine sağlıık:)
YanıtlaSil"gevregin yaninda" cumlesini okuyunca iste dedim, bu blogu ve tarifleri niye bu kadar cok begendigim belli oldu. Cunku onun da sahibi Izmir'li :)
YanıtlaSilHersey harika ve denenecek cok tarif var.
Sevgiler,
Asuman