16 Aralık 2013 Pazartesi

Sürk

Herkese yeni haftadan kocaman bir merhaba,


Sizlere bugün değişik bir kahvaltılık tarifi vereceğim. Ben bu tarifi arkadaşımdan duydum. Yapmadan olur mu olmaz tabii...Antakya , İskenderun yöresine ait bir kahvaltılık çeşidi. Ana maddesi çökelek olan sürk, aslında kurutularak yapılıyor. Ama ben kurutmadan yapmayı denedim. Bu haliyle de nefis. Yazın kurutarak yapmayı da denemek istiyorum. Çok lezzetli bir kahvaltılık hele gevreğin yanında yemesine doyum olmuyor. Sizlerde beş çaylarında misafirlerinize değişik bir sunum olarak ikram edebilirisiniz.

Eğer sizde sevdiklerinize bu lezzetli kahvaltılıktan hazırlamak isterseniz tarifi şöyle,








Malzemeler :

  • 200 gr lor veya çökelek
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı acı biber
  • 1  tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı zahter
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı sumak
  • Dört renk karabiber
  • Tuz



Yapılışı :

Geniş bir kabın içine çökeleği alalım. Biber salçasını ilave edip karıştıralım.  Daha sonra zeytinyağı ve tüm baharatları ilave edip iyice yoğuralım.Minik toplar yapıp servis tabağına alalım. Buzdolabında 1- 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim...

Afiyet Olsun... 






 

50 yorum:

  1. hımm çok değişikmiş :))) ellerine sağlık,
    afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Evet çok değişik ve çok lezzetli...:))
      Sevgiler,

      Sil
  2. Güzel bir kahvaltı alternatifi ,ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şeniz Hanım değişik bir kahvaltılık. Mutlaka deneyin. Sevgiler,

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok farklı bir tarif, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli gözüküyor canım. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Sürk harika bir lezzettir. Biberli ekmek yaparken de kullanır Hataylılar. Esasında dediğin gibi kuruturlar ve zeytin yağında saklarlar. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Yeldacım nefis bir lezzet. Kurutarak da deniycem inşallah yazın...:))
      Sevgiler,

      Sil
  7. Ellerine sağlık canım yine muhteşem bi tarif vermişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltemcim çok teşekkür ederim canım...:))
      Sevgiler,

      Sil
  8. ellerine sağlık canım
    değişik tatları herzaman denerim bunuda inşallah denicem
    sevgiyle kal ağzımızın tadı bozulmasın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim. Mutlaka dene çok lezzetli oluyor. Hiçbirimizin ağzının tadı bozulmasın...:)))
      Sevgiler,

      Sil
  9. hatay da kurutulmuşundan tatmıştım, lakin tuzlu idi. taze yaparken tuzunu ayarlayabiliriz...teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım fazla tuzlu olmuyor. Ama çok lezzetli oluyor....:))
      Teşekkürler sevgiler,

      Sil
  10. Hem şık bir sunum, hem de lezzet bombası gibi görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçeciğim çok teşekkür ederim canım. Aynen lezzet bombası gerçekten...:))
      Sevgiler,

      Sil
  11. Kahvaltıda değişik şeyler aranıyor tabiki,buda hoş olmuş.Ellerinize sağlık sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Oya Hanım...:))
      Sevgiler,

      Sil
  12. Ellerinizle sağlık...guzel bi alternatif.zahter nedir ayıptır sorması? Olmasa oluyor mu olmuyor mu? ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Zahter bir kekik türü. İstersen evde kekik varsa ekleyebilirsin. Olmasa da olur tabiki. Sevgilerimle,

      Sil
  13. Ben de ilk yayınlarımdan birinde video şeklinde yapmıştım. Ayrıca, oralarda bol soğan da ekleyip acıyı da ömrüne bereket pide yaptırırlar. Ben de çok severim. Ağzım sulandı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok lezzetli oluyor ben de çok sevdim....:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  14. Merhaba Seldacim. Kahvalti da degisik seyler yapmayi cok seviyorum. İlk misafirimde deneyecegim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım benim. Mutlaka dene enfes bir lezzet...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  15. çökelek zaten çok faydalı..
    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler...Evet aynen öyle çökelek çok faydalı. Daha fazla tüketmekte fayda var...:))
      Sevgiler,

      Sil
  16. Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Çok hoş bir lezzet olmuş, kahvaltılar için süper, sunumu da çok güzel, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. mutlaka denemeliyim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene canım. Çok lezzetli oluyor...:))
      Sevgiler,

      Sil
  19. bunu biliyorum harika oluyor kurutup yapıyorlar
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık hemen deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Mutlaka dene enfes oluyor...:))
      Sevgiler,

      Sil
  21. oooo bu kadar çok yorumun üstüne birde ben çoookk güzel görünüyor...zahterin ne olduğunu bilmiyorum baharat mı ?..zahtersiz yapsak da olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim hoş geldin bloğuma sefalar getirdin...:))
      Sevgiler,

      Sil
  22. Off offf karnım acıktı valla bunları görünce ımm:)
    blogunu takipteyim canım bende beklerim bloguma sevgiler :)
    busragenc.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Kurutulmamışını yemedim hiç. Ama yazın mutlaka kurutulmuşunu yapmanı tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil
  24. merhaba!muhtesem gorunuyorlar elinize saglik:-)

    YanıtlaSil
  25. Elinize sağlık değişik kahvaltılıklara bayılırım ve araştırırım gayet lezzetli ve pratik bir tarif dneyeceğim sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. tadını çok merak ettim . ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  27. görüntü çok nefis.. ama sıfır acı tüketen biri olarak ben nasıl yerim onu düşündüm bir an :) emeğinize sağlık sevgiler :)

    YanıtlaSil
  28. harikasın canım Selda ablacım,ellerine sağlıık:)

    YanıtlaSil
  29. "gevregin yaninda" cumlesini okuyunca iste dedim, bu blogu ve tarifleri niye bu kadar cok begendigim belli oldu. Cunku onun da sahibi Izmir'li :)

    Hersey harika ve denenecek cok tarif var.

    Sevgiler,

    Asuman

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...