Tam yaz geldi her taraf şenlendi diye düşünürken yine döndük geriye. İzmir' de havalar bir iki gün öncesine kadar çok güzeldi. Şu anda ise kasvetli, sanki her an yağmur yağacakmış gibi bir hava var. Ne diyelim inşallah hafta sonuna kadar biraz olsun açılır ve yine güneş eksilmez penceremizden...
Bezelyeler tezgahlarda yerini almaya başlamışken alternatif tatları seven bendeniz bezelye püresi yaptım. Patates püresine bir alternatif oldu. Hem değişik, hem de çok lezzetli. Tavuk, et ve balığın yanına çok yakışıyor. Umarım siz de beğenirsiniz.
Evet haydi geçelim bezelye püresinin tarifine,
Malzemeler :
- 1 su bardağı bezelye
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Dört renk karabiber
- Muskat cevizi
- Tuz
Yapılışı :
Bezelyeleri buharda pişirme aparatıyla haşlayalım. Diğer tarafta tereyağını bir tencereye alalım. Unu ilave edip 1 - 2 dk. kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip karıştıralım. Tuz ve baharatları ilave edip ocağın altını kapatalım. Haşlanan bezelyeleri robottan geçirelim. Bezelye ile sosumuzu buluşturup iyice karıştıralım. Ve artık bezelye püremiz servise hazır....
Afiyet Olsun.....
Sevgili Selda, bezelye çorbasını çok yaparım ama püre olarak hiç yapmadım.:) Çok güzel gözüküyor ve önerinle deneyeceğim. Teşekkürler paylaşımın için.Sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Nigün Hanım,
SilÇok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin. Tadı müthiş umarım siz de beğenirsiniz. Sevgilerimle,
Buharda pişmesi büyük avantaj tüm vitamini içinde. Muskat ceviziyle farklı bir tat yakalanmıştır. Ben bir ara abartıp çaylarıma da rendeliyordum;) Bu güzel ve farklı tarifi deneyeceğim. Elinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar,
SilBeğenmenize çok sevindim. Genelde küçük bir kızım olduğu için yaptığım yemeklerin hem besleyici hem de lezzetli olmasına çok özen gösteriyorum. Hal böyle olunca sizlere sunduğum tariflerde hep bu ilke ile hazırlanmış oluyor... Mutlaka deneyin. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Sevgilerimle,
ellerine sağlık ablacım, çok güzel görünüyor :))))
YanıtlaSilsevgiler...
Çok teşekkür ederim tatlım. Öptüm seni...:)
SilSevgilerimle,
oo çok iyi bir tarif bu ilk kez gördüm.. beşamel gibi sosu da ..
YanıtlaSilellerinize sağlık
sevgiler..
Merhaba Dilekcim. Tariflerimin değişik olmasına çok özen gösteriyorum. Mutlaka denemelisin. Sevgilerimle,
SilBen fotograf çekimine bayıldım,Selda'cım.Çok güzel bir kompozisyon olmuş.Eline sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar Ihlamurcum,
SilSizin gibi deneyimli fotoğrafçılardan övgü almak beni çok ama çok mutlu etti. Çok teşekkür ederimmmm....:)))
Sevgilerimle,
Ellerine sağlık Selda'cım .. Harika bir sunum, değişik bir lezzet.. Sevgiler..
YanıtlaSilÇok teşekkürler Oyacım. Sevgilerimle,
Silelıne sağlık hıc denemedım bır tat ama deneyeceğım meak ettım
YanıtlaSilMerhabalar Selma Hanımcım,
SilÇok teşekkür ederim. Farklı bir lezzet mutlaka deneyin. Sevgilerimle,
Ellerine sağlık canım ben bunun mısır unlusunu yapıyorum hoşmak diyorlar Karadeniz de ve çok güzel olur Sunumuna ben de bayıldım emeklerine sağlık olsun sevgilerimle.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım. Mısır unlu olanını hiç denemedim. Bir daha ki sefere öyle yapmam lazım çok merak ettim. Sevgilerimle,
Sildeğerli selda hanım ellerinize sağlık bezelye püreniz fevkalade kalori ve vitamin deposu malzemelerinizle efsane sayfanızı beğeniyle takip ediyoruz başarılarınz daim olsun inşallah selamlarımı gönderiyorum hoşça kalın gönderen neriman satar eftekin
YanıtlaSilMerhaba Neriman Hanımcım,
SilGüzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Sizlerin böyle olumlu geri bildirimleri ile motivasyonum artıyor. Daha farklı lezzetler araştırıp sizlere sunmaya çalışıyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Kocaman sevgiler...:)