25 Kasım 2013 Pazartesi

Tereyağlı Firik Pilavı

Herkese merhaba,

Eğer siz de benim gibi değişik tatlara meraklı iseniz mutlaka bu pilavı deneyin. Firiği, semt pazarlarından veya yöresel lezzetleri satan aktarlardan bulabilirsiniz. Bana sağolsun kardeşimin eşi Gaziantep' ten getirdi. İs kokulu ve inanılmaz lezzetli. Ben bu tarifimde bulguru eşlikçi olarak kullandım. Ama farklı lezzetler ile denemeyi de düşünüyorum.

Siz de bu lezzetli tarifi denemek isterseniz tarifi şöyle,









Malzemeler :

  • 1 su bardağı firik
  • 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Değirmen karabiber
  • Tuz




Yapılışı :


Tencereye sıvı yağı ve ince ince doğradığımız soğanları  alalım. Biraz kavurduktan sonra bulgur ve firiği ilave edip ve kavurmaya devam edelim. Daha sonra tavuk suyunu, değirmen karabiberi ve tuzunu ilave edelim. En son tereyağını ekleyip iyice karıştıralım.Tencerenin kapağını kapatalım ocağın altını kısalım. Arada bir kontrol ederek firik ve bulgur yumuşayana kadar pişirelim. Ve pilavımız artık servise hazır....


Afiyet Olsun....








20 yorum:

  1. fırık pilavı en sevdıgım cesıttır .etlı ya da tavuklu harıka olur.hatay da cok yaparız.elıne saglık canım harıka olmus

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım. Ben ilk defa denedim ama çok beğendim...:))
      Sevgiler,

      Sil
  2. ellerine sağlık ablacım, beğendiğinize sevindim :))))
    afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım. Çok değişik ve lezzetli bir pilav oldu...:))
      Sevgilerimle,

      Sil
  3. Hım çok güzel olmuştur eminim ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  4. banada hataydan gelır bak hatırlattın bende yapayım elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selma ablacım. Seviyorsan mutlaka yapmalısın o zaman...:))
      Sevgiler,

      Sil
  5. Firik çok su çekiyor..kullandığınız su miktarını da yazarsanız daha kolay uygulanır ..büyük zincir marketlerde de satışı var artık friğin..elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Kullandığım su tarifi tarifimde yazıyor herhalde gözünüzden kaçtı. Büyük marketlerde ben görmedim ama bu bilgi içinde teşekkür ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  6. firik pilavı gecen seneden beri çok beğenilerek yapılan bir pilav ama ben daha denemedim çünkü hiç karşıma çıkmadı çıkınca hemen deneyeçeğim elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Mutlaka deneyin çok değişik oluyor....:))
      Sevgiler,

      Sil
  7. Bayilirim frik pilavina. Antep yemekleri yapan restoranlarda mutlaja yerim. Cok guzel gorunuyor canim. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Arzucuğum....:))
      Sevgiler,

      Sil
  8. Çok güzel görünüyor canım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Büşracığım. Sevgiler...:))

      Sil
  9. Ellerine sağlık tatlım. seni severek takip ediyorum iyi ki varsın....

    YanıtlaSil
  10. ellerıne sağlık canım firik bulgurunun yanıksı tadı kokusu sanki burnuma kadar geldi nefis gorunuyor sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. cok cok guzel gorunuyor canim kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  12. firik pilavı çok lezzetlidir.hele tavuklu firik pilavı bizim Gaziantebimizde mutlaka yapılır.Çok da besleyicidir.ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.hemen gidip yapayım yanında salata ile :))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...