27 Ağustos 2014 Çarşamba

Glutensiz Unlu Bisküvi

Herkese kocaman bir merhaba,


Bugün sizlere farklı bir o kadar da lezzetli bir tarifim var. Geçtiğimiz günlerde SÖKE UN' dan bir hediye paketi geldi. Çölyak hastaları için özel üretilmiş GLUTENSİZ UN paketleri vardı. Bu güzel sürpriz için SÖKE UN ve Sevgili DİLEK YETKİNER' e çok teşekkür ediyorum.

Glutensiz un ile ilk olarak bu lezzetli bisküvileri hazırladım. Biz çok beğendik. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. Farklı tarifler denemeye devam. Önümüzdeki günlerde yeni bir kaç tarif daha paylaşıcam. Takipte kalın canlarım olur mu...:))

Evet geçelim glutensiz unlu bisküvi tarifime,






Malzemeler :


  • 125 gr margarin ( oda sıcaklığında )
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar glutensiz un


Yapılışı :

Geniş bir kabın içine margarini ve pudra şekerini alıp karıştıralım. Diğer malzemeleri de ekleyelim. Unu azar azar ilave edelim. Ele yapışmayan bir kıvam alana kadar un ekleyelim. İyice yoğurduktan sonra hamurumuzu 15 dk. buzdolabında bekletelim. Hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve merdane yardımıyla açalım. İstediğimiz hamur şekilledirme kalıpları ile şekil verelim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi dizelim. 170 C önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Kurabiyelerimizi fırından çıkar çıkmaz tepsiden almayalım. Kırılıyorlar. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebiliriz.


Afiyetler olsun...:)














14 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok kibar görünüyorlar. Böyle sade bisküvileri çok seviyorum. Yakın zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Mutlaka deneyin. Emin olun çok lezzetli oluyor. Sevgiler,

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor,hemen deniycem :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Selda Hanım. Çölyak hastaları için çok güzel bir tarif olmuş. Biz gerçekten herşeye hasretiz. Tekrar teşekkürler. Kastamonu'dan sevgiler. Zeliha Çetin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Zeliha Hanımcım. İnşallah dener ve beğenirsiniz. Takipte kalın. Önümüzdeki günler de yeni yeni tarifler paylaşıcam. İzmir' den kucak dolusu sevgiler...:))

      Sil
  4. afiyetler olsun. Ne güzel olmuşlar. Arasına fındık kreması sür yapıştır. İşte sana çoko kurabiye. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Nursevin ablacım. Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle,

      Sil
  5. ben de bu aralar glutensiz ürünler yemeyi seviyorum, en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim! Ben de bloguma bekleriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka deneyin. Lezzetli ve de farklı bir tarif. Mulaka uğrarım bloğunuza. Sevgiler,

      Sil
  6. Bir diyetisyen adayı olarak böyle bir tarif paylaşmanız çok hoşuma gitti.Bizimle beraber insanların sağlığını düşünen bireylerin olduğunu görmek sevindirici.Bir insan istediği her şeyi yiyebilmeli ve sağlıklı kalabilmeli gösterdiğiniz gibi.. :) Böyle güzel tariflerin devamını dört gözle bekleyeceğim.Sayfama da beklerim ayrıca ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Güzel sözleriniz için çok teşekkürler. Yeni tarifler de gelecek...:) Takipte kalın. Safanıza mutlaka uğrıycam. Sevgilerimle,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...