Bugün sizlere nefis bir turşu tarifim var. Ben turşulara bayılırım. Ve değişik turşulara da çok meraklıyım. Daha önce taze fasulye turşusu yapmamıştım. İlk defa bu sene denedim ve çok beğendim. Çıtır çıtır çok lezzetli oldu. Bence turşu her yemeğin yanına çok yakışıyor. Ama siz istediğiniz yemeklerle servis edebilirsiniz. Değişik turşu arayışları devam ediyor. Takipte kalın canlarım yeni tarifler sırada...:)))
Evet haydi hep birlikte fasulye turşusunun tarifine bir göz atalım,
Malzemeler :
- 250 gr taze fasulye
- 1/2 kahve fincanı nohut
- 4 - 5 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı salamura tuzu
- 1 çorba kaşığı limon tuzu
- Üzüm sirkesi
- Kaynamış soğumuş su
Yapılışı :
Öncelikle fasulyelerimizi yıkayalım ve ayıklayalım. Bir tencereye su alıp kaynatalım. Ayıkladığımız fasulyeleri kaynayan suda 2 - 3 dk. rengi dönünceye kadar bekletelim. Diğer tarafta bir kabın içine buzlu su hazırlayalım. Haşlanan fasulyeleri buzlu suyun içine alalım. Steril olan kavanozumuzu alalım. En dibine nohutlarımızı koyalım. Uzun uzun olan fasulyelerimizi kavanoza yerleştirelim. Aralarına sarımsakları atalım. Üzüm sirkesini kavanozun 1/3' ü dolana kadar ekleyelim. Üzerine kaynamış soğumuş su ilave edelim, kavanozu ağzına kadar dolduralım. Daha sonra kavanozun içindeki sirkeli su karışımını bir kabın içine geri alalım. Salamura tuzu, limon tuzunu ilave edip eriyinceye kadar karıştıralım. Tuzlar tamamen eriyince kavanoza sirkeli su karışımını dolduralım. Kavanozumuzun ağzını sıkıca kapatalım. Turşumuz 15 - 20 gün sonra servis edilebilir hale gelecektir. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmenizi öneririm.
Afiyetler Olsun.
Seldacım canım ne güzel bir tarif paylaşmışsın yine. Ellerine sağlık tatlım. Ev yapımı turşunun da tadına doyum olmaz. Afiyetle tüketmen dileğiyle. Seni en kocamanında öpüyorum. Seni seven *** BUSE ***
YanıtlaSilEllerine sağlık cnaım. Yıllardır yaparız . Domates den sonra en sevdiğim turşudur taze fasuLye turşusu. Afiyetler olsun. ağız tadı ile yiyin
YanıtlaSilköfteyle çok severim elinize sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlıkkkk :) Çok güzel bir tarif...
YanıtlaSilhttp://dilanyildirim.blogspot.com.tr/