4 Ocak 2016 Pazartesi

Limonlu Muffin

Herkese kocaman bir merhaba,


Öncelikle hepinize sağlıklı, huzurlu, bereketli ve musmutlu bir yıl diliyorum. İnşallah 2016 yılı ülkemiz ve bizim için hayırlı bir yıl olur :) Tüm dileklerimiz gerçekleşir :)))

Canlarım yeni yıla tatlı başlayalım dedim ve bu mis gibi limonlu muffinler ile geldim karşınıza. Puf puf inanılmaz lezzetli. Biz her zaman ki gibi kızımla beraber hazırladık. Kızım bayılıyor benimle mutfakta vakit geçirmeye. Sizler de evdeki bıcırıklarla bu lezzetli muffinlerden hazırlayabilirsiniz.

Evet lafı fazla uzatmadan hemen geçelim limonlu muffinlerimin tarifine,










Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 limonun suyu ve rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu



Yapılışı :

Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra süt, limon suyu ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim. Daha sonra elediğimiz unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edelim. En son limon kabuğu rendesini ekleyip, katlama yöntemiyle karıştıralım. Hamurdan silikon kalıplara kaşık yardımıyla paylaştıralım. 170 C fırında pişirelim. Kürdan ile test edip pişip pişmediğini kontrol edelim. Fırından çıkan keklerimizi dinlenmeye bırakalım. Ve artık servise hazırlarrrr....:)


Afiyet Olsun.













4 yorum:

  1. Limonu ve limonlu ürünleri başka severim. Her yediğime de limon sıkarım :) Limon, keklere de başka bir letafet verir. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar...:-)
    Canım sana da mutlu yıllar. Güzel tariflerini bekliyoruz yeni yıldada. Limonun kokusu buralara kadar geldi. Hemen denemem lazım. Ellerine sağlık. Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
  3. Sağlılı huzurlu sevdiklerinle beraber hayırlı seneler dilerim,nefis tarifin için çok teşekkür ederim en kısa denemek için not aldım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Limonlu tatlara bayılırım! Miisss gibi de kokar.Nefis görünüyor, elinize sağlık! :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...