8 Nisan 2016 Cuma

Baklava Yufkasından Peynirli Rulo Börek

Herkese merhaba :)

Bugün çok pratik bir börek tarifi ile geldim karşınıza. El açması böreğin yerini hiç bir şey tutamaz ama yine de hazır yufkalar inanılmaz hayat kurtarıyor. Hele baklava yufkası yapısı itibari ile çok ince ve çıtır çıtır. Misafirlerim için hazırladığım böreklerim herkesten tam not aldı. Umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.

Sizleri baklava yufkasından peynirli rulo börek tarifim ile baş başa bırakıyorum.

Hepinize mutlu hafta sonları...:))))))










Malzemeler :

  • 9 adet baklava yufkası
  • 250 gr tulum loru
  • 4 - 5 dal maydanoz
  • 1 adet yumurtanın akı
  • 4 - 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için,

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam



Yapılışı :

İç harcı hazırlamak için tulum lorunu bir kaba alalım. İçine ince kıydığımız maydanozu, yumurtanın beyazını, tuz ve karabiberi ilave edip karıştıralım. Diğer tarafta baklava yufkasından bir tane alalım. Sıvıyağ ile yufkayı yağlayalım. İkinci yufkayı ilk yufkanın üzerine serip yine yağlayalım. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayalım. İç harçtan yufkanın dar olan kısmını koyalım. Sıkı olacak  şekilde saralım. Rulo haline gelen böreğimizi bıçak yardımıyla 4 veya 5' e keselim. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar uygulayalım. Böreklerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu ve susam serpelim.   180 C fırında pişirelim. Ve çıtır çıtır böreklerimiz artık servise hazır.

Afiyet Olsun.









2 yorum:

  1. Ellerine sağlık, hafta sonu için yada çay saatlerine güzel bir ikramlık olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Sena hanımcım. Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...