8 Eylül 2016 Perşembe

Kalburabastı

Merhabalar,

Bayrama sayılı günler kaldı. Her evde bir telaş, bir koşuşturmaca devam ediyor.  Bayram tatlısız olmaz diyenlerdenseniz işte sizlere nefis bir tatlı tarifi. Kıyır kıyır ağızda dağılıyor :) Şiddetle tavsiye
ediyorum sizler de hazırlayıp sevdiklerinize ikram edin.

Kalburabastımı geçtiğimiz günlerde Fiskobirlik' ten tariflerimde kullanmak üzere gönderilen kavrulmuş fındıkla hazırladım. İnanılmaz lezzetli oldu siz isterseniz ceviz de kullanabilirsiniz.

Haydi hiç vaktinizi almadan geçelim kalburabastının tarifine,






Malzemeler :
  • 150 gr margarin
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 - 2 damla limon suyu
  • 1 pk. vanilya
  • Aldığı kadar un
İçi harcı için,
Şerbeti için,
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 limonun suyu

Yapılışı :

İşe ilk önce şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bir tencerenin içine su ve toz şekeri alıp ocağa koyalım. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dk. kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım. Fındıkları el rondosuna alıp iri parçalar olacak şekilde bir iki tur çekelim. Diğer tarafta geniş bir kabın içine oda ısısında yumuşamış olan margarini, sütü ve ayçiçek yağını alıp karıştıralım. İrmik, kabartma tozu, karbonat, toz şeker, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edelim. En son unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 20 dk. üzerini örtüp dinlendirelim. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp içine fındık parçaları koyduktan istediğimiz gibi şekil verip kapatalım. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kalburabastılarımızı dizelim. Önceden ısıtılmış 180 C fırında iyice kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkan kalburabastımızın ilk sıcaklığı geçince şerbeti ile buluşturalım. En az 3 - 4  saat dinlendikten sonra nefis kalburabastılar artık servise hazır.

Afiyet Bal Şeker Olsun...:))))


Not :
Hamuru şekillendirmek için rendenin iri tarafını kullanabilirsiniz. Ya da benim gibi hızlı doğrayıcı aparatından yardım alabilirsiniz.









6 yorum:

  1. Merhaba...:))
    Ellerine emeğine sağlık canımcım. Kalburabastı enfesssss görünüyor. Size afiyetler olsun. Şimdiden iyi bayramlar. Seni çok seven *** BUSE ***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım Busem :)
      Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum. İyi bayramlar tatlım. Anneye çok selamlar...:))))

      Sil
  2. Nefissss görünüyor tatlım.💟
    Bayramda yapılacak ideal lezzetlerden.
    Ellerine ,emeklerine sağlık.
    Afiyet ve muhabbetle...
    Sevgiler tatlım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim canım çok teşekkür ediyorum. Bence de...:))
      Şimdiden iyi bayramlar tatlım. Sevgiler kucak dolusu..:))))

      Sil
  3. Çok enfes görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için. Şimdiden iyi bayramlar.
      Sevgiler,

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...